Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Concediul maternal ar putea fi redus la un an

Publicat

Una dintre variantele de propuneri pe care Ministerul Muncii intenţionează să o susţină pentru „alinierea indemnizaţiilor la standardele internaţionale” este reducerea concediului maternal, de la doi ani, la un an. Indemnizaţiile pentru mame ar urma să ajungă, în acest context, din nou la nivelul de 85% din media veniturilor, după ce acestea au fost reduse cu 15%, în iunie. Schimbările ar fi operabile pe fondul necesităţii creării unui Cod de asistenţă socială care să favorizeze persoanele cu adevărat vulnerabile şi, în acelaşi timp, să fie sustenabile în condiţiile financiare actuale, după cum au declarat reprezentanţi ai Executivului.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a precizat că variantele avute în vedere de anul viitor sunt cele de acordare a concediului maternal pe perioade de 12, 14 sau 18 luni, faţă de 24 de luni, ca până acum. El a menţionat, în ceea ce priveşte cuantumul, că acesta va rămâne la fel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax