Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Concernul Daimler pregătește o investiție de 675 de milioane lei în România, după succesul cu fabricile de la Sebeș și Cugir

Publicat

Daimler ( Mercedes Benz Group), grupul german care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiţie totală de 675 mil. lei, anunţă Ministerul Finanţelor într-un document publicat pe site.

Ministerul nu precizează în ce constă investiţia nemţilor şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Concernul german Mercedes-Benz a anunțat la începutul anului că intenționează să dezvolte în România proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare, conform mesajului transmis autorităților române.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză şi investiţiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari companii din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Premierul Ciucă la Star Assembly: invitație pentru Daimler să investească în România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat atunci, în cadrul unei vizite la unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.

”Este un semnal încurajator pentru economia românească și pentru comunitatea din Sebeș faptul că această unitate de producție din România este luată în calcul de investitorul german în programul său de retehnologizare pentru trecerea la producția de componente pentru vehicule electrice.

Prin această creștere a nivelului de performanță a producției și adaptarea la obiectivele de dezvoltare durabilă, avem certitudinea că oamenii din zonă vor avea în continuare asigurate locuri de muncă.

Dezvoltarea investiției de producție din Sebeș va avea în continuare un efect multiplicator în plan social, prin locurile de muncă nou create, și va aduce plus-valoare economiei locale și naționale în același timp, prin standardele ridicate ale producției specifice”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Mercedes Benz vrea să investească într-o fabrică componente pentru mașini electrice

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Grupul Mercedes Benz cifră de afaceri de 7 miliarde de lei în România cu fabrica de la Sebeș

Producţia de cutii de viteze a grupului în România a ajuns rapid la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Unitatea de montaj și producție SC Star Assembly SRL din Sebeș este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Rezultate excepționale înregistrate de Star Assembly Sebeș și Star Transmision Cugir în România

  • • au împreună o cifră de afaceri de 1,5 mld. euro
  • • investiția a depășit 930 milioane de euro
  • • cele două unități de producție ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford)
  • • asigură în România 2.600 de locuri de muncă, din care 40% sunt femei
  • • cu sprijinul Guvernului, se numără printre primele companii din România care au implementat un sistem de învățământ dual, oferind, de asemenea, oportunități de formare și reconversie profesională. În ultimii 6 ani, mai mult de 330 de tineri au beneficiat de astfel de programe în cadrul celor două unități de producție din România ale concernului Mercedes-Benz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax