Connect with us
Publicitate

BLAJ

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie de beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici români, martiri pentru Cristos în timpul regimului comunist.

”O întâlnire emoționantă cu publicul din Blaj, la Catedrala Greco-Catolică „Sfânta Treime”, devenită neîncăpătoare cu prilejul Concertului Extraordinar de Paște.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”:

Dirijor: ANNA UNGUREANU

Invitat: CONSTANTIN CHIRIAC

Concept: EMIL PANTELIMON

La finalul spectacolului, dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu, și maestrul Constantin Chiriac au primit placheta omagială „Beatificarea Episcopilor Greco-catolici Martiri”, 2 iunie 2019, Blaj.

Evenimentul de la Blaj a fost organizat de Ministerul Culturii în colaborare cu Arhiepiscopia Majoră a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan” au transmis reprezentanții Madrigal, pe pagina de Facebook.

Concertul Extraordinar de Paște a fost un eveniment conceput pentru a reliefa prin muzică și artă dramatică simbolismul Învierii Mântuitorului.

Evenimentul a construit o poveste sonoră despre vremuri esențiale ale umanității, o istorie amplificată dramatic prin textele aduse publicului de actorul Constantin Chiriac, fondatorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Programul de concert a inclus lucrări de muzică sacră din repertoriul românesc și internațional, în interpretarea unică a Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax