Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concert Phoenix la Sebeș. Film documentar despre viața și istoria trupei care a marcat rock-ul românesc

Publicat

Sâmbătă, 19 august 2023, în jurul orei 20.00, publicul din Sebeș va avea parte de o întâlnire inedită cu trupa Phoenix, care va urca pe scena din Parcul Tineretului pentru un concert unic, dar și pentru a-și spune povestea prin intermediul documentarului realizat în anul 2022, care a cutreierat întreaga țară, dar a ajuns și la fanii din Europa.

Phoenix, cunoscută în Occident ca Transsylvania Phoenix, înființată în anul 1962, la Timișoara, este cea mai iubită formație românească de muzică rock, având mai multe generații de fani.

Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului al XX-lea, membrii formației abordând numeroase subgenuri ale rock-ului.

În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au dus la destrămarea multor formații de gen. Între cele care au continuat, prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock, inspirat din folclorul românesc autentic.

Filmul Phoenix – Povestea spune istoria trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a șase decenii de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix.

Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video. Regia este semnată de Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis, care ne vor înlesni întâlnirea, prin intermediul peliculei, cu membrii emblematici ai trupei.

Concertul susținut de Phoenix face parte din programul festivalului verii – „Armonii în Sebeș”, o sărbătoare a orașului care va avea loc în perioada 18 – 21 august 2023.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax