Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concert vocal – simfonic extraordinar susținut de artiști din Alba și Prignitz, dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia

Publicat

Artiști importanți din județul Alba și Districtul Prignitz din Germania susțin, marți, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal – simfonic. Cele două regiuni sunt înfrățite, iar concertul este dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia.

Concertul se va desfășura începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și este inclus în programul de Ziua Națională a României.

Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciați soliști vocali de operă din cadrul Academiei de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik și Kento Uchiyama.

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov și Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Accesul public la eveniment va fi permis doar PERSONALULUI MEDICAL DIN JUDEȚUL ALBA, în semn de respect și gratitudine, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție.

Vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Concertul extraordinar vocal – simfonic Alba – Prignitz va fi transmis LIVE pe paginile instituțiilor organizatoare din județul Alba, cât și pe paginile partenerilor din Districtul Prignitz din Germania.

Informații despre artiștii din Prignitz:

ANGELO RACITI (Italia, Elveția) – tenor, din anul 2009 este Director artistic al Academiei „Lotte Lehmann” din Perleberg. Repertoriul muzical personal cuprinde numeroase roluri din operele Bizet – Carmen, Puccini – La Bohème, Tosca, Madama Butterfly, Massenet – Werther, Mozart – Idomeneo, Gounod – Faust, Verdi – La Traviata si Falstaff. Angelo Raciti a concertat în cele mai importante săli de spectacole din Europa: Tonhalle Düsseldorf, Berliner Konzerthaus, Liederhalle Stuttgart, Konzerthaus Freiburg, Musikhalle Hamburg și Victoria Hall Geneva.

JULIA ARAJUO (Uruguai) – soprană, s-a născut în Montevideo, Uruguai. A absolvit în anul 2017 Facultatea de Muzică din Montevideo, la clasa prof. Rita Conito. Julia Arajuo a participat la numeroase cursuri de măiestrie conduse de Raquel Pierotti, Miguel Angel Arqued și Jorge Ansorena, iar între anii 2014-2017 a fost angajată ca solistă la Teatrul Național ,,Sodre” din Montevideo.

Studiile de master ,,Solist de Operă” au fost finalizate la Facultatea de Muzică și Teatru din Leipzig, în anul 2020. În februarie 2020 debutează cu rolul ,,Micaaela” din opera Carmen de Bizet, la Teatrul Massimo Bellini din Catania. Începând cu anul 2021 este bursieră a Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.

LADA SHORNIK (Rusia) – soprană, s-a născut în micul oraș Orsk din Rusia și de la o vârstă fragedă a început dezvoltarea sa creativă în mai multe direcții culturale: canto, pian, pictură și teatru. La vârsta de nouă ani a fost admisă la Colegiul de Muzică și Artă Teatrală din Moscova.

În anul 2015 începe studiile la Colegiul M. Ippolitov-Ivanov, la clasa prof. Tatjana Sharova și în anul 2019 urmează studiile la Universitatea de Muzică din Berlin, la clasa prof. Albert Pesendorfer. A luat parte la cursuri de măiestrie conduse de Barbara Bonney, Brigitte Lindner și Regina Werner, începând cu anul 2021 este bursieră a Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.

KENTO UCHIYAMA (Japonia) – bassbariton, s-a născut la Osaka și a studiat canto la Facultate de Arte din Kyoto, finalizând studiile cu premiul 1 oferit de Primăria din Kyoto.

Între anii 2016-2019 a fost angajat al Teatrului Biwako/Japan, interpretând mai multe roluri, precum Leporello – Don Giovanni, Aeneas – Dido și Aeneas, Sancho Pansa – Don Quichotte și Caporal – La fille du régiment.

Începând cu anul 2020 este student în cadrul Universității de Muzică din Berlin, la clasa prof. Albert Pesendorfer. Din anul 2020 este bursier al Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.

Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, în colaborare cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Alba Iulia organizează și în acest an o serie de activități omagiale, comemorative, cultural-artistice și științifice dedicate Zilei Naționale a României.

Manifestările se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Organizatorii susțin ferm vaccinarea populației, dar vin în sprijinul vremurilor actuale și cu soluții active, astfel încât s-a recurs, în acest an, la forme speciale de organizare și difuzare a activităților propuse, din dorința de a permite tuturor românilor să se bucure de Ziua Națională a României, în siguranță, în contextul epidemiologic.

Evenimentele vor fi disponibile tuturor cetățenilor prin amplasarea a patru ecrane led de mari dimensiuni, care vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina (Piața Tricolorului, Sala Unirii, Piața Cetății și Monumentul Unirii), și vor fi transmise în paralel și pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax