Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concesiunea serviciilor de colectare a deșeurilor pentru jumătate din populația județului, scoasă la licitație. Contract de peste 88 de milioane de lei

Publicat

IMG_20170922_123245 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” a scos la licitaţie procedura de delegare pentru concesiunea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor pentru o zonă care acoperă o jumătate din populația județului, respectiv peste 150.000 de persoane. Aici sunt cuprinse orașele Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș. Pe lângă cele patru localităţi urbane, în această zonă mai sunt incluse comunele: Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Înbtregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea.

Termenul de depunere a ofertelor este, potrivit Sistemului de Achiziții Publice – SEAP, 17 noiembrie 2017, ora 14.00 iar valoarea estimată a contractului, fără TVA, ajunge la aproximativ 19 milioane de euro (aproape 88 de milioane de lei). Operatorul care va obţine contractele vor colecta deşeurile din aceste localităţi şi le vor transporta la staţia de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos.

Pentru a putea participa la licitație, orice operator trebuie să aibă o experienţă similară demonstrabilă din punct de vedere al contractelor gestionate până acum, care trebuie să fie comparabile ca și cmplexitate cu acesta. Cifra de afaceri pe ultimii trei ani încheiaţi (2014, 2015, 2016) trebuie să fie de peste 17,5 milioane de lei.

Operatorul care va câștiga contractul va trebui ulterior să plătească o serie de taxe: 5% din cifra de afaceri realizate din activitățile de colectare a gunoaielor din fiecare localitate va merge către bugetul localității respective.De asemenea, 0,75% dub valoarea totală a cifrei de afaceri va merge către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubris Alba, reprezentând o taxă de administrare.

În prezent, este în derulare procedura similară pentru zonele 2 şi 3 (Cugir – Sebeş şi Blaj), unde ofertele pot fi depuse până în 31 octombrie 2017, ora 10.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax