Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concluzii recensământ: Alba este un judeţ de emigrare. Anual, pierdem între 1.500 şi 2.000 de persoane

Publicat

Judeţul Alba pierde anual între 1.500 şi 2.000 de oameni. Asta arată analizele efectuate de Direcţia Regională de Statistică Alba, iar cauzele acestor pierderi sunt în principal sporul natural negativ, precum şi numeroasele plecări ale locuitorilor la muncă în străinătate, care fac din Alba un judeţ de emigrare.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Regionale de Statistică Alba, Anton Şanta, o imagine exactă privind scăderea populaţiei în judeţul Alba, în urma recensământului efectuat în această perioadă o vom putea avea abia la începutul anului viitor. Acesta a explicat că, după preluarea tuturor informaţiilor de la recenzori, datele vor fi prelucrate şi introduse în sistem, iar acest proces va mai dura cel puţin câteva luni.

Şanta apreciază că, de la ultimul recensământ – efectuat în urmă cu 9 ani – şi până în prezent, vom putea vorbi de o scădere a populaţiei între 20.000 şi 30.000 de persoane. La final de recensământ, conducerea Direcţiei Regionale de Statistică Alba susţine că nu au mai rămas străzi nerecenzate. Există totuşi locuinţe unde recenzorii nu au găsit pe nimeni acasă, iar nici proprietarii nu au răspuns adresei lăsate în poştă de aceştia. Potrivit lui Şanta, „aceste situaţii există de fiecare dată şi din păcate nu există soluţii. Au fost totuşi şi cazuri în care persoanele nerecenzate au sunat la Primărie, pentru a cere un recenzor. Chiar ieri au venit câteva persoane la noi şi i-am înregistrat şi direcţionat spre recenzori”.

Reamintim că, după colectarea datelor din teren la recensământul de anul acesta, sunt înregistrate scăderi ale populaţiei în aproape toate localităţile judeţului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax