Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concluziile „şedinţei de război” a PSD dintr-o fostă bază militară secretă: Un singur candidat pentru prezidenţiale, Victor Ponta, fără alegeri interne


Publicat

UPDATE: Preşedintele PSD, Victor Ponta, va candida la alegerile prezidenţiale, Comitetul Executiv urmând să propună acest lucru Consiliului Naţional, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura, potrivit discuţiilor informale de la CExN.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, reunit în şedinţă informală la Orăştie, la care a participat şi liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a decis, luni, să meargă cu o singură nominalizare pentru alegerile prezidenţiale, anunţul formal urmând să fie făcut la Consiliul Naţional din 1 august, au declarat surse din partid participante la discuţii. Şedinţa continua încă, luni după-amiază, la ora 15.00.

Liderii PSD s-au reunit încă din weekend la o ”ședință de război” a Comitetului Executiv al PSD, organizată într-o fostă bază militară secretă de lângă Orăștie, devenită între timp complex turistic cu tematică militară. Locația respectivă este ”teatrul de operaţii” în care social-democraţii stabilesc, în CExN, strategia ”de luptă” pentru alegerile prezidenţiale pe baza analizei rezultatelor de la alegerile europarlamentare și a ultimelor mișcări de trupe de pe frontul politic.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Orăştie, răspunzând unor întrebări, că nu îi va cere lui Liviu Dragnea să plece din Guvern pentru a se ocupa de campania PSD pentru prezidenţiale, el arătând că şi Robert Cazanciuc îşi va face în continuare treaba de ministru al Justiţiei.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), stabilită pentru data de 30 iunie, s-a desfăşurat în absenţa presei, iar liderii social-democraţi din teritoriu, preşedinţi de organizaţii judeţene, preşedinţi de Consilii Judeţene, dar şi parlamentari PSD şi miniştri au discutat, într-o şedinţă CExN lărgită, despre pregătirea partidului pentru alegerile prezidenţiale. Unii dintre ei au ajuns la Orăştie de vineri seara.

A fost luat în discuţie şi Regulamentul de organizare a alegerilor interne din partid pentru desemnarea candidatului PSD la funcţia de preşedinte al României.

Sursele citate de Mediafax au menţionat că liderii social-democraţi care au luat cuvântul în şedinţa de la Orăştie s-au pronunţat în sensul ca partidul să meargă cu o singură nominalizare pentru alegerile prezidenţiale.

Această decizie echivalează, practic, cu faptul că partidul nu va mai organiza alegeri interne.

Mai mult, potrivit unor surse, unii lideri s-au exprimat în sensul ca Mircea Geoană să nu îşi depună candidatura la alegerile preliminare din partid, opinând că formaţiunea trebuie să aibă o singură nominalizare.

„Luni vom avea o discuție extrem de importantă, foarte deschisă, între miniștrii Cabinetului din partea PSD și colegii din teritoriu. Se va discuta serios și despre calitatea actului de guvernare. Fiecare ministru va răspunde la întrebări, dacă vor fi întrebări pe domeniul pe care îl coordonează din partea colegilor din teritoriu”, a spus duminică președintele executiv al PSD Liviu Dragnea.

El a adăugat că nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale, dar că discuția cu membrii Guvernului este unul dintre principalele motive pentru întrunirea Comitetului Executiv.

Dragnea a menționat că luni se va stabili un calendar de acțiuni statutare care trebuie organizate pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. El a precizat că a discutat duminică cu mai mulți lideri de filiale și toți au spus că vor ca partidul să aibă un singur candidat la prezidențiale, iar acesta să fie Victor Ponta.

Reuniunea CExN de la Orăştie este foarte importantă, de asemenea, şi prin prisma faptului că precede şedinţa Consiliului Naţional, convocat pentru 1 august, şi Congresul, convocat pentru prima săptămână a lunii septembrie.

Prin convocarea CExN în Hunedoara, liderul social-democraţilor, Victor Ponta, revine în judeţul în care, în 2010, imediat după alegerea sa în fruntea PSD, la Geoagiu Băi, fusese comparat cu Ion Iliescu şi unde edilul localităţii i s-a adresat, adaptând o celebră sintagmă, cu ”Ponta apare, soarele răsare”.

La Şcoala de vară a TSD din 2010 de la Geoagiu Băi, prima în care Ponta participa ca preşedinte al PSD, tinerii social-democraţi i-au urat să ajungă preşedinte al României.

Spaţiul în care s-au reunit social-democraţii în Orăştie este unul inedit prin conotaţiile sale de ordin militar.

Complexul Arsenal Park oferă oaspeţilor săi, potrivit site-ului de prezentare, o nouă formă de petrecere a timpului: experienţa cvasimilitară, atmosfera de cazarmă, dar în condiții de lux. Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente de lux”.

Complexul de vacanţă include 200 de locuri de cazare, membri CExN al PSD pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofiţer sau luxoase în Apartamente Colonel şi în Vile General.

Întâlnirea liderilor PSD a fost „păzită” de 70 de tunuri amplasate pe aleile parcului, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26, acesta fiind cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului.

Oaspeţii au avut la dispoziţie un areal vast de terenuri pentru explorare şi o mulţime de activităţi care să îi antreneze pentru prezidențiale și pentru viitoarele lupte politice locale: instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc.

Tarifele de cazare sunt în funcţie de tipul camerei, astfel: camera „soldat”  cu 4 locuri costă 60 de Euro, iar cea cu 6 locuri – 80 de Euro; camera „ofiţer”, camera „tun” şi camera „tab” costă 35 de Euro cu un singur pat şi 40 de Euro cu pat dublu.

Apartamentul „Colonel” de patru locuri, cu două paturi matrimoniale, costă 80 de Euro, în timp ce vila „General” de patru locuri, cu două paturi matrimoniale, costă 150 de Euro.

Complexul oferă, totodată, contra cost, instrucţie militară, treasure hunt, lupte de Airsoft, lupte de Paintball, tir cu arme de paintball, tir cu arme de airsoft, plimbare cu transportul şenilat (850 lei tura de 30 de minute), tură enduro (150 lei/ora). Cei care aleg această distracţie vor putea trage şi cu muniţie de război, astfel: un pachet de 10 cartuşe Kalaşnicov costă 125 lei, în timp ce un pachet de 10 cartuşe Sniper Master costă 185 lei. Pot trage şi cu pistoale Glock sau Jerico, cu cartuşe de 9 mm, contra sumei de 100 lei/persoană.

Pentru 10 Euro pe zi oaspeţii au acces la piscina interioară, saună, cameră de relaxare, sala de fitness. Tratamentul „anticelulitic cu ciocolată şi mentă” costă 150 de lei/90 de minute, iar tratamentul „terapeutic pentru dureri de spate” costă 50 de lei/40 de minute.

Fabrica de muniţie a fost scoasă la vânzare în 2003 şi achiziţionată de societatea timişoreană Timco, membră a Bega Grup, deţinut de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Grupul condus de frații Cristescu a deținut în județul Alba UPSOM Ocna Mureș – una dintre cele mai mari fabrici de produse clorosodice din România.

foto: arhivă şi arsenalpark.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Noile restricții pentru românii care călătoresc în Ungaria. Măsurile pe care trebuie să le respecte la intrarea în această țară

Publicat

De astăzi au intrat în vigoare noi condiții de intrare în Ungaria, ce îi vizează și pe cetățenii români care călătoresc peste hotare. România a fost inclusă, de autoritățile ungare, pe lista galbenă a statelor, adică sunt restricții de intrare în țara vecină.

La intrarea în Ungaria, cetățenii statelor din lista galbenă, inclusiv cei români, vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria.

În situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare, a anunțat MAE.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Persoanele faţă de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu pot solicita autorităţilor competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minim 48 h. În cazul în care primul test este negativ, persoana poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

sursă: mae.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Nu vor fi impuse noi restricții, dar nu vor fi nici relaxări

Publicat

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare și că nu vor exista noi măsuri de relaxare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a miniștrilor. Întâlnirea a avut înaintea ședinței de Guvern, programată de la ora 17.30, în care Cabinetul Orban va adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România, potrivit hotnews.ro. Starea de alertă expiră pe 16 iulie.

Declarații ale președintelui:

Am analizat situația epidemiologică și măsurile care se impun

Situația nu este bună. Ați văzut că am avut și azi peste 600 de persoane detectate cu Covid-19. Este mult, foarte mult

Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a oprit răspândirea epidemiei

În condițiile în care crește numărul bolnavilor, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare

Nu se prevede acum introducerea de noi restricții

Nu poate fi vorba de noi relaxări

În acest context dorim să continuăm măsurile de revigorare economică

Guvernul va prezenta la momentul oportun noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat

Voi avea vineri și sâmbătă discuții în Consiliul Europan despre revigorrea economică

E foarte important ca România să primească sume cât mai mari

surse: hotnews.ro, g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul ACCIDENTULUI de la Spitalul Județean din Alba Iulia. O mașină răsturnată în urma impactului

Publicat

Accidentul rutier petrecut miercuri, în jurul amiezii, la Alba Iulia, în fața sediului Spitalului Județean de Urgență Alba, a fost surprins, de o cameră de bord a unui cititor alba24.ro.

Este vorba despre un autoturism Daewoo Matiz lovit de un Hyundai, în intersecția din fața unității medicale.

O persoană a fost rănită ușor, iar traficul rutier a fost temporar îngreunat pe Bulevardul Revoluției, în zona accidentului.

VEZI ȘI: FOTO-VIDEO: ACCIDENT RUTIER la Alba Iulia, în zona Spitalului Județean, între două autoturisme. TRAFIC ÎNGREUNAT

sursă video: cititor alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmii din Alba au donat sânge. Campanie națională inițiată de Patriarhia Română

Publicat

Jandarmii  din Alba au mers la Centrul de Transfuzie din Alba si au donat sânge. Acțiunea de miercuri face parte din campania națională de sânge inițiată de Patriarhia Română, la care jandarmii din Alba s-au alăturat. 

” Jandarmii donează regulat sânge, iar mulți dintre colegii noștri, răspund afirmativ inițiativelor de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie.

Pe lângă aceștia, sunt jandarmi care periodic donează, având în spate chiar și zeci de ani de când fac acest lucru.
Cunoaștem faptul că numărul celor aflați în nevoie nu scade niciodată, dar știm că, chiar și acest mic gest poate salva vieți”, au declarat reprezentanții jandarmilor din Alba într-un comunicat de presă.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate