Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Concubinajul” PDL-PNL din Consiliul Județean Alba, explicat de liderii celor două partide. Cum văd Dumitrel și Atanasiu „unitatea dreptei”

Publicat

dumitrel

Criticată la nivel național, alianța PDL-PNL este o certitudine în Consiliul Județean Alba și a fost cea mai bună alegere din câte erau posibile. Aceasta este declarația președintelui CJ Alba și prim-vicepreședintelui PDL Alba, Ion Dumitrel, prezent în conferința de presă a PDL vineri. Mai mult, acesta a declarat că dorința sa și a tuturor primarilor PDL și PNL din Alba este refacerea dreptei în jurul PDL-PNL. De cealaltă parte, senatorul liberal Teodor Atanasiu susține că „singura dreptă veritabilă din România este PNL”.

„Vreau să le amintesc celor care au fost implicați în negocieri că noi am discutat cu toate partidele și am stabilit să facem această înțelegere de dreapta PDL-PNL la Consiliul Județean. Aici, în județul Alba, USL nu poate să administreze Consiliul Județean pentru că nu a câștigat alegerile. PDL a câștigat alegerile. Avem 16 voturi din 33, USL ale 14 iar PP-DD are 3. Alianța PDL-PNL în Consiliul Județean este o certitudine, a fost un lucru practic și nu exista altă posibilitate mai bună decât aceasta”, a spus Ion Dumitrel.

Mai mult, acesta susține că își dorește „unitatea dreptei” în România, care ar trebuie să se concretizeze în PDL și PNL. „Din poziția de președinte al Consiliului Județean Alba, suntem doar doi președinți PDL în România, eu reprezint în administrație 45 de primării, dorința noastră este ca în 2014 unitatea dreptei să fie PNL-PDL și firimiturile să fie la „etcaetera”, așa cum este PC sau UNPR. Nu au nici capacitatea, nici autoritatea morală, nu au făcut nimic pentru România ci au trecut periodic pe la un partid sau altul, iar când s-a terminat cu ce aveau de primit din partea acelor partide, s-au transformat în firimituri. Vorbesc despre cei care se revendică de dreapta. Noi i-am făcut pe ei oameni, nu ei pe noi”.

Între PNL și PDL Alba nu există niciun protocol scris, niciun document de colaborare. „Nu am semnat nimic, suntem oameni de cuvânt, suntem parteneri”, a mai spus Dumitrel

Atanasiu: „Singura dreaptă veritabilă din România este PNL”

„La Consiliul Județean avem o colaborare corectă. Ceea ce am prevăzut în momentul în care ne-am înțeles să ne implicăm în conducerea Consiliului Județean a fost respectat întocmai”, apreciază președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Pe de altă parte, Atanasiu consideră că partidul pe care îl reprezintă în Alba este singurul cu adevărat de dreapta, din România:

„Eu consider că dreapta trebuie să se reunească în interiorul PNL. Singura dreaptă veritabilă din România este PNL. Celelalte drepte sunt cele care până mai ieri erau stângi și peste noapte au devenit drepte, fără niciun fel de mustrări de conștiință”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. coleg

    vineri, 10.01.2014 at 15:07

    dar ce dreapta veritabila sunteti voi in alianta USl cu comunistii! tu te auzi ce vorbesti Atanasiule?

  2. Hahalea

    vineri, 10.01.2014 at 19:28

    Ba n***** de unde dracu ai tu bani … Ca de 20 de ani esti numai in functii publice …. A da era sa uit AVAS se numeste pusculita

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax