Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concurenţă pentru posturile de profesor din judeţ. Examenul de titularizare este programat pentru 13 iulie

Publicat

După ce liceenii au trecut prin emoțiile examenului de Bacalaureat, a venit rândul dascălilor să simtă cum e să susții un examen. Peste 689 de candidați, atât din Alba, cât și din alte județe vor concura pentru unul dintre cele 96 de posturi titularizabile, aflate la nivelul județului nostru.

După cum ne-a declarat inspectorul școlar adjunct al IȘJ Alba, Marcel Stan, în judeţ posturile scoase pentru titularizare anul acesta sunt aproximativ tot atâtea cât au fost anul trecut. Diferența de anul acesta o face faptul că în luna martie a mai avut loc un concurs de titularizare, când 40 de posturi au fost ocupate de suplinitori. Concursul din luna martie a fost primul organizat dupa noua Lege a Educației, care a oferit suplinitorilor calificați, angajaţi în sistemul de învățământ preuniversitar, dreptul ca din luna martie 2011 să devină titulari ai postului pe care îl ocupă, dacă au obţinut nota peste 7 la concursul unic titularizare în ultimii trei ani şi dacă au acordul consiliului de administraţie al şcolii respective. Astfel, şi în acest an au fost aproximativ 140 de posturi scoase la concurs.

Perioada de depunere a dosarelor a cuprins intervalul 14-24 iunie, iar examenul de titularizare va avea loc în data de 13 iulie. O  concurenţă acerbă este pentru catedra de Limba Română, unde cele două locuri titularizabile sunt dorite de 78 de candidaţi. Urmează catedra de Istorie, cu 39 de candidaţi, catedra de Engleză cu 57 de candidaţi pe 4 posturi şi catedra de Matematică, unde şansele sunt mult mai mari, aici fiind 25 de locuri scoase la concurs. Şi în acest an, pentru a promova examenul de titularizare, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7.

Lucrările candidaţilor vor fi corectate în alt judeţ, acest lucru urmând să fie stabilit de către Ministerul Educaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax