Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs cu premii pentru elevii din mediul rural, în Alba, pe teme de ecologie. Înscrieri până în 15 martie

Publicat

Elevii din Alba care studiază la școli din mediul rural se pot înscrie până în 15 martie la un concurs cu premii pe teme de ecologie.

Inițiativa aparține Asociației Xeo, care, în parteneriat cu universitatea din Alba Iulia și alte entități, încearcă să promoveze importanța protejării mediului înconjurător.

reCreate Solutions este un concurs destinat tinerilor din zona rurală a județului Alba, elevi din clasele I-XII. Aceștia sunt puși în fața unor provocări de a găsi defecte sau îmbunătățiri legate de mediul înconjurător și să vină cu soluții pentru acestea.

Sunt trei categorii în competiție:

  • crearea unor machete realizate cu materiale sustenabile
  • eseu argumentativ
  • simularea unui proiect de ecologie, unde tinerii au oportunitatea de a deveni mici manageri de proiect și pe care îl vor putea prezenta mai departe la gala festivă de decernare a premiilor.

Premiile vor consta în biciclete, laptop, imprimantă, skateboard și trotinete, iar jurizarea va fi realizată de către membri asociaților partenere și din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

  • Perioada de înscrieri: 1-15 martie 2022
  • Perioada în care se pot realiza proiectele: 15 martie – 15 aprilie 2022
  • Gala de premiere: luna mai

Proiectul reLeaf Present își propune să educe persoanele din zona rurală în legătura cu adoptarea și menținerea unui stil de viață mai ecologic, respectiv modalități practice prin care pot fi mai activi din punct de vedere civic, transmit organizatorii.

Până acum, au fost susținute webinarii pe aceste teme, au fost plantați 500 de puieți în comuna Vințu de Jos împreună cu localnicii.

Proiectul este derulat de Asociația Xeo, Universitatea 1 Decembrie 1918, Rotary Club Alba și Asociația Biciclim, prin programul Active Citizen Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Asociația Xeo este organizația care a luat naștere în urma implicării tinerilor din Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia în concursul internațional de robotică First Tech Challenge.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax