Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concurs de eseuri pentru elevii de liceu, lansat de Tribunalul Alba. Care este tema și ce premii vor fi acordate

Publicat

Tribunalul Alba a lansat un concurs de eseuri pentru elevii de liceu din județ cu tema „Umbra Bullying-ului asupra drepturilor copilului”, pentru a marca importanța Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului care se aniversează anual în data de 20 noiembrie.

Fiecare elev se poate înscrie la concurs cu o singură lucrare, pornind de la tematica mai sus amintită, cu menționarea numelui şi a prenumelui, a clasei şi unităţii de învățământ la care este înscris.

Toate lucrările cu care elevii se înscriu la concurs vor fi însoţite de Declaraţia de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal, care conține şi acordul de utilizare a eseului, completată şi semnată de reprezentantul legal al minorului. Acest acord va fi prezentat separat, pe formularul anexă la regulamentul concursului. Elevii majori vor putea semna Declaraţia în nume propriu.

Eseul tematic ca avea cel mult două pagini, format A4 și va fi redactat şi prezentat atât în format Word, cât şi în format PDF, datat şi semnat. Va fi redactat cu caractere Times New Roman, corp 12, spaţiat la 1 rând.

Respectarea normelor privind protecţia drepturilor de autor privind textul va fi responsabilitatea fiecărui concurent, acesta suportând consecințele legale ale încălcării acestor norme cu ocazia elaborării eseului.

Termenul limită pentru transmiterea eseurilor este 15 noiembrie 2024, la adresa de e-mail trab.birp@just.ro.

Rezultatul concursului va fi anunțat în data de 19 noiembrie 2024 pe pagina de internet a Tribunalului Alba – tribunalulalba.ro la secţiunea Informaţii de interes public, unde se regăseşte si Regulamentul de desfăşurare a acestui concurs, precum şi modelul de Declaraţie de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Premiile oferite

Urmare a analizării eseurilor de către membrii comisiei desemnată în acest sens, vor fi acordate trei premii, după cum urmează:

  • Premiul I: o zi alături de un judecător

Câştigătorul acestui premiu va petrece o zi alături de un judecător din cadrul Tribunalului Alba şi va descoperi tainele acestei profesii.

  • Premiul II: o zi alături de un grefier de şedinţă

Câştigătorul va avea ocazia. pentru o zi, să cunoască îndeaproape atribuţiile îndeplinite de către un grefier de şedinţă din cadrul Tribunalului Alba.

  • Premiul III: în vizită la sediul Tribunalului Alba

Câştigătorul, alături de colegii săi de clasă, vor vizita sediul instanţei şi vor participa la o activitate de educaţie juridică. La această vizită vor putea participa, dacă doresc, şi câştigătorii premiilor I şi II, alături de colegii clasei din care fac parte.

Eventualele cheltuieli de transport, cazare sau masă în scopul sau pe parcursul vizitei câştigătorilor concursului nu vor fi suportate de Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate