Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs de fotografie lansat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” de „Ziua Internațională a iei tradiționale românești”

Publicat

Pe 24 iunie, Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia sărbătorește Ziua universală a iei tradiționale românești, oriunde s-ar afla pe planetă. Ia este matricea noastră culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Noaptea de 23 spre 24 iunie este Noaptea Sânzienelor și totodată un bun prilej de a face cunoscută în lume o frumoasă tradiție românească alături de piesa principală din portul nostru tradițional: ia.

Pentru a sărbători Ziua Universală a Iei, alături de alte zeci de localități din lume, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba vă invită să participați la concursul de fotografie lansat pe pagina de facebook a instituției la adresa www.facebook/cultura.alba sau Cultura Alba.

Regulamentul concursului este foarte simplu: ne îmbrăcăm în IE sau cămașă tradițională românească, ne fotografiem și încărcăm pozele pe pagina de facebook amintită sau căutăm în lăzile cu vechituri și postăm o fotografie veche cu frumosul port tradițional românesc sau postăm una din legendele cunoscute ale Sânzâienelor.

„Vom îmbrăca astfel pentru o zi planeta în IE și vom promova împreuna una din cele mai frumoase tradiții românești, Sânzâienele. Cea mai reprezentativă fotografie va fi postată pe pagina de facebook LaBlouseRoumaine, unde va exista o aplicație prin care vor putea fi vizualizate toate pozele pe întreg mapamondul, iar cea mai frumoasă legendă va fi premiată de Centrul de Cultură Augustin Bena cu un set de cărți și un curs gratuit de artă fotografică. Concursul se va finaliza în data de 23 iunie, în cadrul unui eveniment public. Centrul de Cultură Augustin Bena Alba vă așteaptă să transformăm împreună IA în brand de țară”, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: LUNI: Concursuri cu premii organizate de Ziua universală a Iei, de Centrul de cultură “Augustin Bena”. Sejururi la munte pentru cei care promovează portul tradiţional românesc | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax