Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CONCURS de proiecte pentru tinerii din Regiunea Centru. Detalii despre înscrieri, regulament şi premii

Publicat

tineri

proiecte tineriElevi și studenți din judeţul Alba şi alte cinci zone pot participa la un concurs de proiecte organizat în perioada iunie-octombrie de ADR Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru. Prin această competiţie, vor fi promovate proiectele care au cel mai mare impact, din punct de vedere al persoanelor implicate şi al beneficiarilor direcţi, care pot fi uşor multiplicate sau care pot să inspire un număr cât mai mare de persoane

Concursul de proiecte de tineret din Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu este iniţiat pentru punerea în valoare a creativităţii şi a potenţialului tinerilor, cheia pentru dezvoltarea oricărei comunităţi, transmit organizatorii. Acesta va fi promovat la nivel regional, naţional şi european.

Concursul are ca obiectiv promovarea în mediul online (prin site-ul www.europedirect-adrcentru.ro și contul Facebook Europe Direct Regiunea Centru) a proiectelor derulate de tineri pe teritoriul Regiunii Centru, în perioada 2013-2015. Sunt vizate proiectele care au cel mai mare impact (din punct de vedere al persoanelor implicate şi al beneficiarilor direcţi), care pot fi uşor multiplicate sau care pot să inspire un număr cât mai mare de persoane.

Concursul se desfășoară în perioada 1 iunie – 31 octombrie 2015. Pentru a fi luate în considerare ca fiind participante la concurs, propunerile trebuie trimise pe mail la adresa europedirect@adrcentru.ro , până la 31 octombrie 2015, ora 24.00.

În E-mail, trebuie trecute următoarele informații:

– numele și prenumele participantului şi a organizaţiei (dacă este cazul), data nașterii, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, număr de telefon;

– prin fișa de înscriere se solicită informațiile: denumirea proiectului, perioada de derulare (dacă este cazul), descrierea lui pe scurt (maxim 200 de cuvinte), cu menţionarea numărului și localizării beneficiarilor direcţi, precum și a numărului persoanelor implicate direct în cadrul proiectului, componenţa echipei de proiect (dacă este cazul), instituţia care îl gestionează (dacă este cazul), valoarea proiectului, valoarea finanţării şi denumirea finanţatorului (dacă este cazul), site-ul de internet (dacă este cazul);

Participanții vor transmite fotografii sau înregistrări video care ilustrează propunerile făcute, la o rezoluție și calitate bună. Acestea se vor transmite pe adresa de e-mail europedirect@adrcentru.ro, respectiv pe aceeași adresă prin wetransfer.ro dacă volumul este mai mare de 5MB.

Participanții trebuie să fie elevi sau studenți ai unei unități de învățământ din cele 6 județe ale Regiunii Centru, respectiv: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu.

Se pot înscrie individual sau colectiv. Înscrierea se va face prin completarea fișei:

FISA INSCRIERE PROIECT SI PRODUS

Proiectele se vor susține prin imagini video sau foto, machete, eseuri, necesare pentru a susține prezentarea, atragerea atenției și sublinierea rezultatelor de către cei ce au realizat proiectul in care s-au implicat.

Pot fi înscrise în concurs proiecte derulate de tineri pe teritoriul Regiunii Centru, posibil în parteneriat cu persoane şi instituţii din alte regiuni sau ţări. Un participant poate înscrie mai multe propuneri în concurs atâta timp cât acestea respectă tema concursului.

Se vor înscrie in concurs rezultatele de impact ale proiectelor: un album, atlas, video, poster, broșură sau orice alt rezultat măsurabil cantitativ și reprezentat fizic.

Este o condiție preliminară ca aceste proiecte să fie derulate cu finanțare prin fondurile comunitare (Erasmus, Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Youth Bank sau alte programe) să susțină valorile europene încurajate de către acțiunile Uniunii Europene. Excepția de la această regulă se poate stabili de către organizator, justificat, dacă sunt propuse proiecte inovative, cu rezultate ce susțin dezvoltarea unei comunități, sunt purtătoare de valori civice și europene.

Proiectele înscrise în concurs trebuie să fi fost începute și fie finalizate sau să fie în curs de desfășurare, dar cu produsele/rezultatele propuse spre înscriere realizate.

Premiile:

Bugetul acestui concurs este de circa 650 euro.

Vor fi acordate premii pentru fiecare membru din echipa înscrisă în concurs, menționat ca fiind implicat în proiect.

Premiile se vor acorda în obiecte promoționale. De asemenea produsele finale vor fi promovate în cadrul viitoarelor acțiuni ale Centrului Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru. Obiectele promoționale vor consta în echipamente sau obiecte utile mediului lor de studiu și activitate (ex. rucsac, geanta, tabletă, acumulator extern tip power bank, suport selfie etc).

Câștigătorii premiilor va fi anunțați prin e-mail și pe pagina de Facebook a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru cu privire la premiul câștigat și la modalitatea prin care pot intra în posesia premiului. Premiul va putea fi decernat doar după ce organizatorul va primi datele de identificare ale câștigătorului.

Premiile acordate nu pot fi înlocuite cu alte premii și nu se acordă contravaloarea lor în bani. În cazul în care câștigătorul refuză în scris să intre în posesia premiului, organizatorul își rezervă dreptul de a atribui premiul respectiv următorului clasat.

În cazul în care consideră oportun și în funcție de disponibilități, organizatorul poate decide și premierea altor echipe sau membri înscriși în concurs.

Câștigătorii vor intra în posesia premiului în maximum 30 de zile de la încheierea concursului.

Se vor acorda două categorii de premii. Pentru premiul principal câştigătorii vor fi desemnați în baza voturilor exprimate pe contul de Facebook al Centrului. Se iau în considerare aprecierile primite pentru fiecare propunere în parte. Nu se cumulează aprecierile primite pentru mai multe propuneri transmise de către același concurent. Pentru a doua categorie a premiilor, câștigătorii vor fi desemnați din cei situați pe următoarele 3 locuri.

6.5 După încheierea perioadei de înscriere, respectiv 31 octombrie 2015, cei înscriși mai au la dispoziție o lună de zile, până la 30 noiembrie 2015 în care își pot promova proiectele înscrise. Pentru desemnarea câștigătorilor se vor lua în calcul numărul de ”like-uri”/proiect înscrise la data de 30.11.2015.

AICI, regulamentul concursului, integral.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax