Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs destinat liceenilor, pe teme de istorie: „Alba Iulia, cealaltă capitală”

Publicat

P rimăria Alba Iulia a iniţiat un concurs de cultură generală prin care liceeni albaiulieni sunt provocaţi să îşi arate cunoştinţele despre istoria oraşului şi a Cetăţii Alba Carolina. În cadrul evenimentelor din săptămâna „Şcoala Altfel” (2-6 aprilie),  Primăria Municipiului Alba Iulia împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.

Principalul scop al concursului, care se adresează instituţiilor şcolare liceale din municipiu, este de a creşte interesul elevilor pentru istoria oraşului. De asemenea, se urmăreşte şi promovarea bogatului patrimoniu cultural-istoric local, în condiţiile în care cunoştinţele albaiulienilor despre istoria oraşului lor sunt destul de precare.

“E o misiune de onoare a noastră, a tuturor, o obligaţie chiar, să  cunoaştem istoria locurilor în care trăim. Concursul iniţiat de Primăria Alba Iulia nu face altceva decât să sublinieze această idee şi să îi stimuleze pe tinerii albaiulieni, să ştie şi, astfel, să poată spune şi altora cât mai multe despre Alba Iulia şi despre Cetate. Fiecare albaiulian să poată fi, dacă vreţi, un adevărat ghid pentru cei care vin în oraş. Şi cine ştie, poate într-un viitor apropiat, o să avem şi ore de istorie locală în şcoala. E deocamdată o idee în care credem, care considerăm că merită atenţie şi pe care o s-o propunem mai departe” spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Manualul de istorie reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente de promovarea a oraşului. Deci, prin iniţierea acestui tip de concurs se deschide posibilitatea dezvoltării unor preocupări legate de o cât mai bună cunoaştere a patrimoniului cultural-istoric local în rândul tinerei generaţii.

Premiile atractive au reprezentat un stimulent pentru toţi liceeni. Fiecare instituţie de învăţămţânt a desemnat o echipă reprezentativă, iar timp de mai multe săptămâni cu toţii s-au conformat şi documentat pe baza bibliografiei recomandată de către specialiştii din cadrul Muzeului Unirii.

Aşadar, pentru câţiva adolescenţi, „Saptamana altfel” va fi cu adevarat deosebită. Marţi 2 aprilie, la Sala Unirii va avea loc semifinala concursului, iar joi 5 aprilie finaliştii se vor confrunta în etapa decisiva a competiţiei, alături de susţinători, la sala Ball Room din Alba Mall. Conceptul finalei în care se vor întâlni patru echipe este o probă contratimp, accentul punându-se pe verificarea cunoştintelor într-un interval foarte scurt de timp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: (FOTO) Semifinala concursului “Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, a avut loc luni la Sala Unirii. Vezi cine s-a calificat în etapa finală | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax