Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Concurs directori de școli 2022: va fi organizată a treia etapă, pentru ocuparea posturilor rămase vacante

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că va fi organizată a treia etapă a concursului pentru directorii de școli. Această selecție va fi pentru ocuparea posturilor rămase încă vacante.

Potrivit ministrului, la nivel național, au rămas neocupate circa 20% dintre posturile de conducere din unitățile de învățământ. Urmează să fie anunțată perioada de organizare a concursului.

În urma celor 2 etape desfășurate până acum pentru ocuparea posturilor de directori de școli au fost ocupate 6969 de posturi de directori și directori adjuncți, din cele 8689 posturi scoase la concurs în toată țara, potrivit ministrului.

Sorin Cîmpeanu a apreciat că a funcționat bine desfășurarea probei scrise în cadrul etapelor de concurs, în special faptul că un candidat a putut face opțiunea unității de învățământ, abia după proba scrisă, potrivit edupedu.ro.

Situația din Alba

În județul Alba, în a doua etapă au fost 87 de posturi scoase la concurs, din care 63 de directori și 24 de director adjunct.

Au fost declarați admiși 33 de candidați.

Vezi Rezultate finale CONCURS directori de școli în Alba: LISTA candidaților admiși

Cea mai mică notă a fost 7.30, iar cea mai mare – 9.70.

La prima etapă, au fost scoase la concurs 171 de posturi. Jumătate au rămas și atunci neocupate.

Potrivit metodologiei, numirea, ca urmare a promovării concursului, în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, în conformitate cu hotărârea consiliului de administrație, pentru o perioadă de 4 ani. În urma promovării concursului, directorul/directorul adjunct al unității de învățământ încheie contract de management educațional cu inspectorul școlar general, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax