Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concurs internațional de machete la Alba Iulia, sâmbătă și duminică. Programul evenimentului

Publicat

Asociația Modelism Alba – IPMS România, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Cercul Militar Alba Iulia, organizează Concursul Internațional de Machete Statice “Trofeul AMA”, ediția a XI-a, în perioada 3-4 iunie 2023.

Evenimentul se desfășoară în Sala de sport a Liceului Tehnologic “Dorin Pavel” din Alba Iulia.

Accesul publicului va fi liber începând de azi, 3 iunie, între orele 14.00-19.00 și mâine, 4 iunie, între orele 09.00-13.00.

Structurat dupa criterii bine stabilite in baza regulamentelor internaționale în domeniu, concursul beneficiază de o participare tot mai numeroasă a modeliștilor din țară și străinătate.

Machetele statice sunt o transpunere la scara redusă al unei ființe sau obiect din natură (construcției, aparat, operă de artă, vegetației, etc) care respectă fidel proporția dimensiunilor și aspectul exterior al originalului, dar nu sunt funcționale.

Machetele pot proveni din Kit-uri, pot fi construite integral din diverse materiale sau dintr-o combinație a celor două procedee.

Cu ajutorul machetelor se pot realiza diorame care sunt o reprezentare spațială la scara a unei porțiuni din realitatea înconjurătoare cu tot ceea ce cuprinde, a unei scene istorice sau de ficțiune, a unui ecosistem etc.

Aceste reproduceri ofera privitorului, prin conținut și iluminare variată, impresia unui peisaj real.

Totodata, machetele pun în valoare încărcătura istorică, tehnică și artistică a originalului, au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax