Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concurs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba pentru posturile de şef de secţie. Vezi rezultatele la proba scrisă


Publicat

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a organizat luni, 28 noiembrie, proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de şefi de secţie în unitatea sanitară judeţeană. S-au înscris 17 medici pentru 16 posturi.

UPDATE: Medicii prezenţi la proba scrisă au fost declaraţi admişi. Pentru secţia Ortopedie, medicul Constantin Popa nu a fost prezent la examen. Vezi aici rezultatele.

Proba scrisă a conţinut întrebări din legislaţia în domeniu, sub forma unor subiecte de sinteză. Luni şi marţi se desfăşoară probele clinice, iar miercuri va avea loc susţinerea proiectului de management, în cadrul probei de interviu. Tot miercuri este programată susţinerea probei clinice pentru secţia Cardiologie, iar vineri, pentru cei doi candidaţi înscrişi la Obstetrică-Ginecologie.

Au rămas în continuare neocupate posturile de medici şefi la secţiile de Boli Infecţioase, Neonatologie şi Pediatrie, dar şi cel de la Ortopedie – Traumatologie, pentru care nu s-au înscris sau prezentat la examen candidaţi. Pentru aceste funcţii vor fi reorganizate concursuri la o dată comunicată ulterior.

În procesul de reorganizare a Spitalului Judeţean Alba, pentru a deveni o unitate medicală eficientă atât din punct de vedere financiar, cât şi pentru îmbunătăţirea actului medical au fost incluse decizii de comasare a celor două secţii de Chirurgie, respectiv a celor de Ginecologie, dar şi de restructurare a secţiei de Gastroenterologie, schimbări ce ar trebui finalizate până la începutul lunii decembrie.

De asemenea, au fost suplimentate paturile din compartimentele Nefrologie şi Neurochirurgie, datorită adresabilităţii pacienţilor. Procesul de reorganizare, alături de cazurile de pensionare din ultima perioadă au evidenţiat şi mai mult criza de personal medical specializat.

În ceea ce priveşte concursurile pentru medicii şefi, au fost vizate secţiile: Medicină internă, Gastroenterologie, Cardiologie, Chirurgie generală, Urologie, Obstetrică-ginecologie, Neonatologie (nici un medic înscris), Pediatrie (nici un medic înscris), Ortopedie şi traumatologie, ATI, Boli infecţioase (nici un medic înscris), Neurologie, Psihiatrie, Recuperare, medicina fizică şi balneologie, UPU-SMURD, Laborator analize medicale, Laborator Radiologie – imagistică  medicală, Dispensar TBC, CSM – copii.

La aceste concursuri au avut drept de înscriere atât medicii care ocupă deja posturile vizate, cât şi alţii interesaţi de extinderea experienţei profesionale. Pentru UPU, s-a înscris medicul Aurel Crişan, la secţia de Obstetrică-ginecologie şi-au depus dosare medicii Mircea Ludoşan şi Nicolae Frum, la Neurologie a fost depusă candidatura medicului Diana Sbera, Ovidiu Roşca vizează funcţia de şef de secţie la Psihiatrie, iar Mihaela Cormoş este înscrisă pentru Gastroenterologie. La Cardiologie a dat concurs medicul Mircea Rău, la Urologie – Dan Cibu, Recuperări Medicale – Monica Suciu, Radiologie – Dan Crainic, Chirurgie – Dan Pahonţiu, ATI – Ionel Mucea, Ortopedie – Constantin Popa, Laborator – Mariana Nanu.

Lista completă a medicilor înscrişi o puteţi consulta aici.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. havaiulia

  luni, 28.11.2011 at 11:31

  Mamaaa… ce „concurenta”! Asteptam cu sufletul la gura rezultetele! Oare cine o sa fie sef de sectie la Gine?… Hmmm… Halal spital cu DINOZAURI! Huuuuuuuuu Spitalului de KKo din Alba!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Johnson&Johnson va relua distribuirea vaccinului său în Europa. Beneficiile ar fi mai mari decât riscul producerii unor cheaguri

Publicat

vaccin gripa

Johnson&Johnson va relua distribuirea vaccinului său pentru Covid-19 în Europa, după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) că beneficiile acestuia sunt mai mari decât riscul producerii unor cazuri foarte rare de formare a unor cheaguri de sânge. 

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, săptămâna trecută, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa.

Aproape 8 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul J&J.

J&J a declarat că o nouă etichetă a ambalajului va include un avertisment cu privire la riscul efectului secundar rar şi instrucţiuni cu privire la modul de recunoaştere şi de tratare a acestuia.

Sursă: Universul.net

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Haos la salarizarea bugetarilor. Ministrul Muncii: diferențe și de 10.000 de euro la salariați cu aceeași funcție și pregătire

Publicat

Ministrul muncii vrea să pună ordine în grila de salarizare a a angajaților din administrația publică. ”Trebuie să punem ordine în acest haos prin stoparea acestor anomalii” spune Turcan prezentând diferențe și de 10.000 de euro la salariați cu aceeași funcție și pregătire.

Un angajat la un Consiliu Judeţean câştigă un salariu anual cu aproape 10.000 de euro mai mare decât un salariat care are aceeaşi pregătire şi aceeaşi funcţie, dar care este angajat într-o Primărie de comună, a arătat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„Pentru aceeaşi funcţie, aceeaşi pregătire, sunt acum salarii de bază diferite.

Concret, un consilier superior gradaţia 5 în administraţia locală (într-o primărie de sector) are un salariu de bază, în timp ce aceeaşi funcţie în administraţia centrală (într-un minister) este remunerată cu totul diferit, respectiv cu un salariu mult mai mic.

Diferenţa între doi angajaţi cu aceeaşi funcţie, aceeaşi pregătire şi care fac acelaşi lucru, nu are nicio logică.

Alt exemplu, un consilier grad profesional superior (S) angajat la Consiliul Judeţean câştigă cu peste 4.000 de lei în plus faţă de un angajat cu aceeaşi funcţie, dar într-o primărie de comună.

Deci pentru aceeaşi pregătire, aceeaşi funcţie, aceeaşi răspundere avem o diferenţă de 800 de euro lunar pentru unii, respectiv de aproape 10.000 de euro anual”, a precizat Raluca Turcan, pe Facebook.

Declarațiile Ministrului Muncii au făcute după întâlnire pe care a avut-o marţi cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România.

”(…) Trebuie să punem ordine în acest haos prin stoparea acestor anomalii, iar o componentă importantă în noua lege a salarizării este reaşezarea administraţiei publice locale pe grila de salarizare”, a precizat Raluca Turcan.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) ANUNȚ ANGAJARE: Firmă RECRUTEAZĂ pentru depozitul de logistică din Germania, două persoane

Publicat

Firmă din Germania angajează, fără intermediari, pentru depozitul de logistică din Germania, două persoane.
Limba germană/engleză constituie un avantaj.
Doritorii vor depune CV-urile la adresa de e-mail: info@noegel.ro
Relații la telefon +40 771 379 344.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernare cu act adițional: DOCUMENT- Principalele prevederi din acordul semnat de partidele din coaliție după negocieri

Publicat

Liderii coaliției PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat marți seara un act adițional la acordul de guvernare, după două zile de negocieri provocate de nemulțumirea USR-PLUS provocată de revocarea din funcție a ministrului sănătății Vlad Voiculescu.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat marți seara semnarea unei completări la acordul de coaliție, menită să îmbunătățească mecanismul de funcționare a acesteia.

Citește și VIDEO: PNL și USR-PLUS s-au împăcat: ”Vom face mâine o nouă propunere pentru funcția de ministru al Sănătății”

„Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”, a spus Orban, care susține că partenerii din coaliție sunt preocupați de guvernare.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că acordul la care s-a ajuns va duce la creșterea performanței de guvernare.

 Vezi DOCUMENTUL AICI: Textul actului adițional semnat de PNL, USR-PLUS și UDMR

„După două zile de discuții serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, o completare care să aducă proceduri și puncte de vedere care să după la creșterea încrederii în parteneri, să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției și în mod evident, să crească performanța de guvernare”, a anunțat președintele PNL la finalul discuțiilor de marți seara.

Liderul liberal consideră că alianța funcționează

„Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au, de a asigura o bună guvernare României și de a pune în practică programul de guvernare, pentru care ne-am angajat în fața Parlamentului și, de asemenea, să urmărim atingerea obiectivelor acestui program de guvernare.

Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii.

Suntem o coaliție care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate și suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor români”, a precizat Ludovic Orban.

Prevederile din actul adițional de guvernare

 • Cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă președintelui de către premier după informarea prealabilă a formațiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare făcută de premier.
 • Coaliția, premierul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice care să submineze activitatea și agenda guvernamentală, arată documentul, care invocă susținerea reciprocă și solidaritatea.
 • Performanța ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament și deciziile de parcurs, ulterioare, ale Coaliției de guvernare, iar performanța guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliției de guvernare.
 • Printre prioritățile asumate la nivelul Coaliției se numără programul de vaccinare, reformele în domeniul sănătății, care vor continua, reforma pensiilor speciale pe principiul contributivității până la finalul anului, adoptarea legilor pe justitie până la final de an, cu respectarea principiilor din instrumentele internaționale ratificate de România, precum și cu recomandările formulate în cadrul mecanismelor europene – MCV, GRECO și Comisia de la Veneția.
 • Alte priorități sunt operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție, un calendar asumat pentru adoptarea poziției politice și implementarea acesteia la nivelul deconcentratelor, precum și înființarea unui grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcționării statului.
 • Transparența este o regulă nu o excepție. Toți miniștrii Coaliției trebuie să ia măsuri pentru creșterea accesului la date publice, transparentizarea execuției bugetare, contracte și achiziții publice acolo unde exista.
 • Ședințele de coaliție vor lua în dezbatere agenda politică guvernamentală și agenda politică parlamentară. Pot fi invitați în funcție de subiecte reprezentanți ai grupurilor parlamentare și miniștri.
 • La ședința coaliției participă și reprezentantul grupului parlamentar al minorităților naționale.
 • Agenda guvernului și procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, în ședință săptămânală ulterioară ședinței pregătitoare de guvern organizată de SGG.
 • Agenda ședinței de guvern va fi agreată la acest nivel și ulterior transmisă ministerelor și în spațiul public

Vezi și DOCUMENT: PROGRAMUL de GUVERNARE 2020-2024 al Alianței PNL USR-PLUS UDMR. Principalele priorități ale Guvernului Cîțu

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate