Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs Naţional „Mesajul meu Antidrog”, faza judeţeană la Alba. Elevii, îndemnaţi să-şi exprime opiniile în legătură cu consumul de droguri

Publicat

Afis antidrog 2016 Ediția a XIII-a a Concursului Naţional „Mesajului meu Antidrog”, faza judeţeană, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri!”, a fost lansată marți, 16 februarie, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba. Totodată a avut loc și evaluarea ediției a XII-a a concursului organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

Ediţia a XIII–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – mai 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Alba. „Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Secţiunile ediţiei a XIII-a sunt: eseu literar (în limba română, maghiară şi rromani), film de scurt metraj, spot antidrog, arte vizuale şi sport. Secţiunile au un caracter cultural-artistic sau sportiv şi presupun dezvoltarea de creaţii şi abilităţi personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog. Totodată, este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax