Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs pentru posturi vacante la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Condiţii de participare pentru candidaţi

Publicat

isu

ziua protectiei civile ISU Alba_2015 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba organizează concurs pentru ocuparea a două posturi de subofiţer, prin recrutarea candidaţilor din sursă externă. Funcţiile vacante sunt de conducător autospeciale la Sebeş şi subofiţer operativ principal la Blaj.

Condiţiile pentru ocuparea celor două posturi sunt:

– pentru conducător auto (autospeciale) – Garda nr.2 de Intervenţie Sebeş – Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia: pregătirea de bază necesară: studii medii liceale cu diplomă de bacalaureat; pregătire de specialitate: permis valid de conducere categoriile B şi C.

– pentru subofiţer operativ principal – Garda nr.2 de Intervenţie Blaj – Detaşamentul de Pompieri Aiud: pregătirea de bază necesară: studii medii liceale cu diplomă de bacalaureat.

Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a examinării medicale, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile; să fie apţi din punct de vedere fizic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne / comisiile de concurs, ca urmare a verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor / tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, şi, respectiv, verificării aptitudinilor fizice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile; să fie apţi din punct de vedere psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi la data depunerii cererii de înscriere; să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul 2016; să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să nu fi fost trecuţi în rezervă în condiţiile art.85 alin.(1) lit.d), i), j), k) şi ale art.87 din Legea nr.80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare ori din motive imputabile lor; să nu fi încetat raporturile de serviciu în condiţiile art.69 alin.(1) lit.c), h), i) şi k) din Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare ori din motive imputabile lor; să nu dobândească, prin încadrare, grade militare mai mici decât cele avute în activitate sau în rezervă.

Concursul se va desfăşura în perioada 8 ianuarie 2016 – 15 ianuarie 2016 şi va consta în susţinerea următoarelor probe:

Proba 1 – evaluarea performanţei fizice, în data de 8 ianuarie 2016, începând cu ora 8,00, la sediul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia, situat în Alba Iulia, str. A.I. Cuza, nr.10

Proba 2 – test scris pentru verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului, în data de 12 ianuarie 2016, începând cu ora 8.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, situat în Alba Iulia, str. A.I. Cuza, nr.10.

Proba 3 – interviu structurat pe subiecte profesionale, în data de 14 ianuarie 2016, începând cu ora 8.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, situat în Alba Iulia, str. A.I. Cuza, nr.10.

Candidaţii se pot înscrie la selecţia pentru un singur post, iar cei declaraţi ,,respins” la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant nu pot ocupa, în baza notei finale obţinute la respectivul concurs alt post vacant din unitate.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0258.810.411, interior 27007 sau 27119.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax