Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs de desen dedicat tinerilor artişti, lansat de Poşta Română

Publicat

Compania Naţională Poşta Română a lansat, pe 9 octombrie a.c., de Ziua Mondială a Poştei, concursul de desen dedicat tinerilor artişti  “Arta ca mijloc de comunicare – Pe urmele lui Joan Miro”, al cărui mare premiu va consta în transpunerea lucrării câştigătoare pe un plic filatelic, tipărit în ediţie naţională.

Concursul se adresează tinerilor creatori cu vârsta de până la 35 ani, artişti plastici, absolvenţi cu studii superioare, studenţi sau elevi în cadrul instituţiilor de specialitate.

Tema de inspiraţie a concursului constă în interpretarea lucrării “Inundaţii II”, realizată de celebrul artist spaniol al secolului XX, Joan Miro, lucrare donată de acesta statului român, în scop caritabil, în 1970. Statul român a transpus la vremea respectivă lucrarea într-o ediţie filatelică, banii strânşi contribuind la reconstrucţia satelor afectate de ape.

Primele patruzeci de lucrări, ce vor fi alese de către juriu vor face obiectul unei licitaţii organizate cu sprijinul Casei de licitaţii GoldArt, în scop caritabil, ce va avea loc în 29 noiembrie 2010, ora 19:30. Banii ce vor fi strânşi în urma evenimentului vor fi direcţionaţi, cu ajutorul UNICEF România, spre reabilitarea şcolilor din judeţele Moldovei, afectate de indundaţiile din acest an.

Regulamentul concursului va putea fi consultat pe site-ul www.posta-romana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax