Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concursul de Fizică și chimie „Impuls Perpetuum”, organizat la Alba Iulia în perioada 28 iulie-1 august

Publicat

elevi

În perioada 28 iulie-1 august 2018 se va desfășura la Alba Iulia cea de-a 26-a ediție a Concursul de Fizica și chimie ”Impuls Perpetuum”pentru elevii din mediul rural. Concursul a fost inițiat la începutul anilor 90 de un inimos profesor de Fizica din Amara, cu numele Ion Cobelea fiind numai concurs de fizică, iar în anul 2006 din initiativa a devenit concurs de Fizica și Chimie.

La ediția din acest an participă 140 de elevi și profesori insoțitori și 30 de membri ai Comisiei Centrale.

„În mod special pentru noi, concursul oferă prilejul de a face cunoscut orașul și împrejurimile acestuia, precum și unitățile industriale în care
se aplică tehnologie de vârf, pentru a înțelege și încuraja elevii în studiul științelor. Comisia are ca președinte pe dl. prof. universitar dr. Uliu Florea, președinte executiv pe dl.prof. Victor Păunescu și multi invitati de seama precum Prof. Mihail Sandu și Florin Măceșanu, autori de manuale și auxiliare curriculare de mare folos în viata noastră de fiecare zi în munca cu elevii la clasă. Concursul contine o proba practica la fizica si chimie cu durata de 3 ore ce se va desfasura la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Alba Iulia si o proba teoretica, tot de 3 ore, ce se va desfasura la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” a transmis IȘJ Alba.

Lotul județului Alba: IUONUȚ MARIUS ADRIAN- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NOȘLAC, clasa a VII-a
SIMIAN MARIA CRISTINA ȘCOALA GIMNAZILĂ ”IULIU MANIU” VINȚU DE JOS, clasa a  VIII-a

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. IOAN COBELEA

    duminică, 29.07.2018 at 21:20

    Felicit pe elevii si profesorii lor pentru ca au ajuns pe meleagurile istorice din ALBA, cu atat de mare importanta in viata poporului nostru.
    Au fost la editiile precedente in alte locuri pline de istorie. Ma bucur ca ceea ce am initiat in anul 1993 a devenit un impuls perpetuum.
    Redatia DUMNEAVOASTRA este prima care-mi publica numele, desi atunci am fost mai multi care am inceput aceasta activitate.
    Multi dintre elevii participanti la acest concurs au……….., nu va dau alte detalii.
    Va trimit un gand:
    „Suntem trecatori prin viata, ca si vantul printre crengile unui copac”
    Cu respect, prof. pensionar, IOAN Cobelea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax