Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concursul de informatică de la Alba Iulia, pentru aplicații mobile și-a desemnat câștigătorii: Care au fost cele mai bune proiecte

Publicat

Concursul de informatică din Alba Iulia, la care mai multe  echipe s-au întrecut în dezvoltarea unei aplicații pentru un ”smart city” s-a încheiat vineri, 23 iunie. 

Echipele au luptat pentru trei premii în bani: Premiul I – 5000 lei, Premiul 2 – 4000 lei, Premiul 3 – 2500 lei.

După prezentarea proiectelor și a aplicațiilor, juriul a decis că cele mai bune trei proiecte sunt din domeniul ”smart home”, transport inteligent și evenimente.

Mai exact, locul I a fost câștigat de XeoSmartHome.

Sistem de automatizare a activitatiilor casnice, controlul centralei termice, iluminatul, irigatul gazonului/gradinii, controlul jaluzelelor.


Din echipa au făcut parte Claudiu Neamțu si Diana Bîcu.

Locul II a fost câștigat de o aplicație pentru transport public. O aplicatie care pune împreună toate metodele de transport – taxi, serviciile de ride sharing (Bolt, Uber), trotinetele Lime si autobuzele publice.

A fost vorba despre o echipă mixtă formată dintr-un student Ioan Cutean și trei elevi de liceu  Petruț Vlad-Ștefan, Stîngaciu Andrei Marian și Cisteian Răzvan Ioan.

Locul al III lea a fost adjudecat de o platformă inteligentă de management de evenimente pentru Alba Iulia, care revoluționează planificarea, organizarea și promovarea evenimentelor.

Proiectul a fost conceput de Alexandru Găzdac, Dragoș Bărbuț si Andrei Drăgan.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax