Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concursul de sănii trase de câini din Șureanu, ANULAT după ce Direcția Silvică Alba nu a avizat folosirea drumului forestier

Publicat

Prima ediție a concursului de sănii trase de câini care urma să se desfășoare în Munții Șureanu în perioada 27 – 28 februarie a fost anulată după ce Direcția Silvică Alba nu a avizat folosirea drumului forestier din Luncile Prigoanei. 

Decizia i-a luat prin surprindere pe organizatori, reprezentanții Clubului Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna, care susțin că un atelaj de tip sanie ar avea un impact minim asupra zonei, a drumului forestier și a ariei naturale protejate. Potrivit acestora, porțiunea de drum forestier pentru care s-a cerut avizul reprezintă circa jumătate din traseul concursului.

„Cu părere de rău vă aducem la cunoștință anularea concursului de sănii trase de câini Șureranu Sprint 1 din Șugag, 27-28 februarie 2021, din cauza lipsei unui aviz favorabil pentru folosirea drumului forestier din Luncile Prigoanei.

Deși am avut emoții din cauza vremii, aceasta se preconiza favorabilă din punct de vedere al zăpezii. Acesta ar fi fost primul concurs din acest sezon, celelalte fiind anulate din cauza lipsei de zăpada și a prognozei meteo, și primul de acest fel în județul Alba.

Am consultat legea 46 din 2008, articolul 54 în vederea organizării concursului și am considerat că un atelaj de tip sanie ar avea un impact minim asupra zonei (drum forestier și arie naturală protejată), prin urmare ne-a luat prin surprindere faptul că nu a putut fi obținut un protocol de colaborare favorabil conform legii.

În speranța că pe viitor aceste detalii birocratice își vor găsi o soluție, pentu a putea promova o paletă de activități mai diversă și în județul Alba, le mulțumim celor care s-au implicat în vederea organizării acestui concurs: Consiliul Județean Alba, Primăria Șugag, Jandarmeria Alba, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Le mulțumim și tuturor celor care s-au implicat și care și-au făcut planuri să participe ca sponsori, pensiuni, voluntari, fotografi, bucătar, oameni tehnici, concurenți, handleri, spectatori și toți cei care își rezervaseră acest weekend pentru a lua parte la concurs.

Având în vedere că vremea se arată favorabilă, vă invităm cu drag să vizitați zona și să vă petreceți weekendul în satul de vacanță Luncile Prigoanei, munții Șureanu, în ciuda lipsei concursului”, au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna.

Răspunsul dat de reprezentanții Direcției Silvice Alba: „prevederile legislative nu fac referile la posibilitatea organizării și desfășurării în fondul forestier național a unor asemenea concursuri (…) ca atare nu putem da acordul desfășurării (…) deci protocolul nu îl semnăm”

„Protocolul de colaborare privind derularea proiectului Șureanu Sprint 1 – Concurs de sănii trase de câini – Luncile Prigoanei nu putem să îl avizăm favorabil din următoarele considerente: 

Prevederile legislative actuale în vigoare nu fac referire la posibilitatea organizării și desfășurării în fondul forestier național a unor asemenea concursuri – drumurile forestiere unde dumneavoastră intenționați să desfășurați concursul sunt drumuri tehnologice, fac parte din Fondul Forestier Național și sunt administrate de către Direcția Silvică Alba prin Ocolul Silvic Blaj, ca atare nu putem da acordul desfășurării acestui concurs în fondul național pe care îl administrăm, deci protocolul nu îl semnăm”, este răspunsul dat de către reprezentanții Direcției Silvice Alba.

Ce spune Codul Silvic

Potrivit articolului 54, alin. 2 din Codul Silvic, „Accesul public în fondul forestier național cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepția activităților sportive, de recreere și turism, care se pot practica numai cu acordul:

a) șefului ocolului silvic, în cazul administrării;

b) proprietarului, cu avizul șefului ocolului silvic, în cazul asigurării serviciilor silvice”. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax