Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concursul Naţional de Pictură şi Arhitectură „Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie şi culoare”, ediţia a-II-a, la Alba Iulia. Înscrieri până în 6 noiembrie

Publicat

poarta 3 III a Tinerii cu vârste între 14 ani şi 35 de ani pot participa cu lucrări, până în 6 noiembrie, la a doua ediţie a Concursului Naţional de Pictură şi Arhitectură „Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie şi culoare”, un proiect co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Competiţia se desfăşoară pe trei secţiuni, fiind acordate câte trei premii pentru fiecare dintre acestea. Decernarea premiilor va avea loc în 11 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 35 de ani talentaţi în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi designului vestimentar. Fiecare concurent poate participa cu maximum o lucrare la fiecare secţiune, iar dimensiunea este la alegere. Lucrările trimise la concurs vor avea pe verso specificate numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, titlul lucrării, adresa şcolii, localitatea, judeţul şi numărul de telefon. Lucrările trimise la concurs nu se returnează.

Data limită a trimiterii lucrărilor este 6 noiembrie, la adresa: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Morii, numărul 8, Alba Iulia, cod 510087, judeţul Alba.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:

Secţiunea 1: Pictură

Tema: „ Cetăţile din Transilvania, o poveste fără de sfârşit”

Tinerii vor trebui să trimită lucrări de pictură inspirate de monumentele istorice din Cetatea Alba Carolina sau altă cetate din Transilvania, la alegere.

Categoria I: 14-18 ani

Categoria II: 19-24 ani

Categoria III: 25-35 ani

Secţiunea specială: pictură tineri cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 7-25 ani; temă liberă

Secţiunea 2: Design de spaţiu urban

Tema „Cetăţi din Transilvania”

Categoria 1: 14-18 ani

Categoria 2: 19-28 ani

Secţiunea 3: Design vestimentar

Tema “Vestimentaţia şi podoabele – o pasiune în perioada medievală”

Categoria 1: 18-35 ani

Decernarea premiilor va avea loc în data de 11 noiembrie 2014 în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor începând cu ora 18.00. Se vor acorda premiile reprezentând materiale pentru pictură, arhitectură şi design.

Lucrările vor fi jurizate de specialişti în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi al designului vestimentar, care vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă inclusă în secţiunile menţionate.

Evenimentul din 11 noiembrie va include şi un scurt program artistic şi o strângere de fonduri pentru tinerii cu dizabilităţi participanţi în proiect.

Concursul este organizat de Asociaţia „Sincretic-Art” şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, în cadrul unui proiect co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax