Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CONCURSUL pentru funcţiile de conducere la OIR POS DRU Alba: Cele două candidate au trecut de proba scrisă

Publicat

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat miercuri, proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor publice de conducere vacante de director executiv și director executiv adjunct din cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” – Regiunea Centru (OIR POSDRU Regiunea Centru). Cele două candidate din Alba pentru aceste funcţii, Maria Steau pentru director executiv şi Ada Rus pentru director adjunct au fost admise la prima etapă a concursului. Luni se desfăşoară interviul.

Candidatele au avut de rezolvat în maximum trei ore cinci subiecte de sinteză din legislaţie. Pentru a se putea înscrie la concurs, au trebuit să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 3 ani şi cunoştinţe de operare pe calculator – Microsoft Office – nivel mediu.

Dacă Maria Steau activa deja în cadrul OIR POSDRU Regiunea Centru, pe funcţia de consilier superior, coordonator compartiment economico-financiar şi, din 2 octombrie 2013, de director executiv (interimar), Ada Rus vine din alt segment al funcţionarilor publici, ocupându-se anterior în special de relaţia cu mass-media în cadrul Primăriei Aiud, respectiv Instituţiei Prefectului Alba. În vârstă de 33 de ani, Ada Rus este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi a unui masterat în managementul instituţiilor europene.

Cele două candidate pentru funcţiile de conducere la OIR POSDRU mai au de trecut o etapă de concurs, cea de interviu, care este programată pentru luni, 28 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax