Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condamnare de trei luni închisoare cu suspendare pentru un agent de poliţie de la IPJ Alba

Publicat

judect

Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat pe agentul de poliţie din cadrul IPJ Alba, Adrian Ciugudean, la trei luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, luni, 9 ianuarie, sub acuzaţia de fals intelectual şi uz de fals. Acesta a fost trimis în judecată în septembrie 2010, alături de fostul contabil şef de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, ofiţerul Marcel Ciocîrlan şi de un patron din Baia Mare, Ioan Jurje Vasile.

Fostul contabil şef al IPJ Alba, Marcel Ciocîrlan a fost condamnat, în 21 noiembrie 2011, de Judecătoria Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Aceeaşi pedeapsă i-a fost aplicată tot atunci şi lui Ioan Jurje Vale, administratorul „Textil Division” SRL Baia Mare, pentru fals şi uz de fals. În ceea ce îl priveşte pe cel de-al treilea inculpat din dosar, agentul de poliţie Adrian Ciugudean, instanţa a dispus atunci disjungerea cauzei pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals. Magistraţii au dispus totodată achitarea lui Ciugudean pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Judecătoria Alba Iulia s-a pronunţat luni, 9 ianuarie şi în dosarul disjuns, iar decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Alba.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2006, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a efectuat o achiziţie publică de articole de îmbrăcăminte (impermeabile) prin procedura cererii de ofertă, câştigătoarea stabilită fiind firma „Textil Division” SRL Baia Mare, având ca asociat şi administrator pe Ioan Jurje Vale. La data de 15 decembrie 2006, în calitate de contabil şef al IPJ Alba şi responsabil cu exercitarea controlului preventiv propriu pentru această unitate de poliţie, Marcel Ciocîrlan a dispus efectuarea în mod nelegal a plăţii în sumă totală de 151.414,41 lei către SC „Textil Division” SRL Baia Mare, pentru achitarea unui număr de 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deşi în realitate au fost executate şi predate doar 109 impermeabilele comandate. În felul acesta, s-a cauzat o pagubă în patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române în cuantum total de 119.116,62 lei (reprezentând contravaloarea bunurilor nepredate şi neexecutate la data respectivă), suma respectivă reprezentând avantaj patrimonial pentru SC „Textil Division” SRL Baia Mare.

În rechizitoriu se mai arată că, la instigarea lui Marcel Ciocîrlan, administratorul firmei „Textil Division” SRL Baia Mare a întocmit cu menţiuni necorespunzătoare adevărului factura fiscală pentru cantitatea de 511 impermeabile şi preţul total de 151.414,41 lei. De asemenea, contabilul şef a solicitat întocmirea în fals şi a notei de recepţie şi constatare diferenţe, în care s-a menţionat în mod necorespunzător că au fost recepţionate 511 impermeabile, cerându-i şi lui Adrian Ciugudean să semneze nota de recepţie.

Ciocârlan ar fi solicitat inculpaţilor Adrian Ciugudean şi Ioan Jurje Vale întocmirea unui proces verbal de custodie în care să se consemneze împrejurarea necorespunzătoare adevărului privind predarea în custodie a unui număr de 402 impermeabile, deşi aceste bunuri nu au fost predate unităţii de poliţie, în condiţiile în care în concret nu erau confecţionate. Pe baza acestor înscrisuri, inculpatul Marcel Ciocîrlan a dispus efectuarea plăţii sumei totale de 151.414,41 lei către firma din Baia Mare.

Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de bani care reprezintă contravaloarea bunurilor contractate şi ulterior neexecutate, dar recepţionate în fals şi plătite de beneficiarul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând lui Marcel Ciocîrlan până la concurenţa sumei reprezentând valoarea prejudiciului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax