Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condamnare pentru un jandarm din Alba care s-a urcat beat la volan și a ajuns cu mașina într-un șanț. Cum a fost găsit de poliție

Publicat

Un jandarm al Inspectoratului de Jandarmi Alba ”Avram Iancu” a fost condamnat recent de magistrații Judecătoriei Câmpeni pentru conducere sub influența alcoolului. 

O decizie în instanță a fost dată pe 20 ianuarie 2023, iar motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. Accidentul s-a produs în data de 26 august 2021.

Potrivit motivării instanței, după ce i-a explodat un cauciuc, jandarmul a intrat cu mașina într-un șant, dar nu s-a oprit acolo. Cu toate anvelopele sparte a continuat să conducă până a fost oprit de polițiști.

Discuția dintre o persoană care a sunat la 112 pentru a raporta accidentul și operatorul STS a fost redată în motivarea instanței.

”Apelantul  în discuţia sa cu operatorii de la STS şi de la poliţie, comunică acestora faptul că s-a produs un accident de maşină „în Câmpeni în Sohodolului” în care este implicat autoturismul Ford Mondeo, maşina este avariată grav „maşina e praf, iar conducătorul auto este beat.

Chiar în momentul iniţierii apelului, se adresează altei persoane, posibil conducătorului auto, spunându-i să nu plece, după care se adresează operatorului comunicându-i că acesta a plecat de la faţa locului şi nu vrea stea, având toate cele patru anvelope ale autoturismului explodate în urma producerii accidentului şi se deplasează dinspre Câmpeni spre Mihoeşti, cu o viteză de aproximativ 20 km/h”, se arată în motivarea instanței.

În fața anchetatorilor, plutonierul adjutant ”a recunoscut comiterea faptei declarând că în data respectivă după ce a terminat anumite activităţi gospodăreşti la casa pe care o deţine în oraşul Câmpeni, după ce a mâncat şi a consumat pălincă (fără să poată preciza cantitatea) a condus autoturismul personal din Câmpeni cu intenţia de a ajunge acasă în loc. Mihoeşti.

Pe drum,a relatat că în timp ce conducea autoturismul a simţit o explozie la roata din faţă şi din cauza exploziei, a intrat cu maşina în şanţ.

Inculpatul plt. adj  a continuat deplasarea încă 100 metri după care a oprit autoturismul într-o parcare şi a rugat un trecător să sune la 112 şi să anunţe evenimentul, întrucât telefonul său era descărcat.

Până la sosirea organelor de ordine, inculpatul susţine că a mai consumat din pălinca de mere pe care o avea în maşină, fără să poată preciza cantitatea.

Conducătorul auto a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul etilotest, având o îmbibaţie alcoolică de 1,22 mg/1 alcool pur în aerul expirat, iar după recoltarea probelor biologice, a rezultat o concentraţie alcoolică de 3,05 g/1 alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 2027, respectiv 2.59 g/I alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 21:27”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, jandarmul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 25.01.2023 at 08:48

    Pălincă de mere ? Măcar dacă era de prună.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax