Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condamnări definitive în mega dosarul ”Litera-Simota”: Achitări după ce interceptările SRI au fost scoase din dosar

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința finală într-un dosar de ințiere, costituire și aderare la un grup organizat, unde faptele s-au petrecut acum mai bine de șapte ani. 

O prima condamnare a venit la Tribunalul Hunedoara, unde liderii grupării au primit ani grei de închisoare, în primă instanță, dar sentința de la Curtea de Apel Alba Iulia, a schimbat situația. 

Dosarul a fost instrumentat de BCCO și DIICOT.

Cristian Litera a primit o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare trafic de persoane, cămătărie și șantaj, dar a fost și achitat pentru alte infracțiuni precum: constituirea unui grup infracțional, șantaj, sau lipsire de libertate.

Cătălin Penciuc a fost condamnat și el la trei ani de închisoare pentru șantaj și achitat pentru alte fapte.

Alin Simota a fost achitat pentru toate faptele pentru care a fost trimis în judecată și condamnat în prima instanță.

De asemenea, restul inculpaților au fost achitați în principal, în urma excluderii probelor obținute de SRI prin interceptări.

Grupul a fost acuzat atunci de şantaje, sechestrări de persoane și „bătăi la comandă”. Printre cei care au fost cercetaţi în stare de arest preventiv se aflau Constantin Cristian Litera şi Alin Simota, om de afaceri din Valea Jiului și fost consilier local. Cei doi erau foarte cunoscuți în Valea Jiului.

Potrivit informațiilor de atunci, gruparea era specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune și acționa în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Detalii, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax