Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condamnări la Curtea de Apel Alba Iulia în Dosarul de şantaj Trifa-Bălănel-Sicoe. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Adrian Bălan

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat, miercuri, în dosarul de şantaj şi proxenetism disjuns din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, în care au calitatea de inculpaţi Solomon Sicoe, Adrian Bălan şi Adrian Trifa. Aceştia şi-au recunoscut faptele şi au solicitat reducerea cu o treime a pedepselor.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia, în rezumat:

Sub aspectul laturii penale, Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele aplicate celor trei inculpaţi, care au fost astfel condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi proxentism la pedepsele de: 2 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul Adrian Bălan, 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru inculpatul Adrian Trifa, iar, cu privire la inculpatul Solomon Sicoe, 2 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare.

Sub aspectul laturii civile, Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală atacată cu privire la acţiunea civilă formulată de partea civilă S.L. împotriva inculpatului Solomon Sicoe şi a dispus trimiterea acestei acţiunii civile aceleiaşi instanţe de fond, urmând ca aceasta să fie soluţionată în cadrul dosarului iniţial de fond, respectiv dosar nr. 1377/107/2011 al Tribunalului Alba – Secţia penală.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, de inculpaţii Adrian Trifa şi Solomon Sicoe şi de la comunicare cu celelalte părţi, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Prin sentinţa penală atacată, pronunţată de Tribunalul Alba în acest dosar în 23.05.2011 cei trei inculpaţi au fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj la următoarele pedepse: 1 an închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul B.A., 1 an închisoare cu suspendare pentru inculpatul T.A. iar cu privire la inculpatul S.S. 600 lei amendă penală precum şi obligarea pe la plata a 875 euro daune materiale şi 500 euro daune morale în favoarea părţii civile. S.L. în urma admiterii acţiunii civile a acestuia din urmă. Inculpaţii au recunoscut în faţa instanţei de fond săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi au beneficiat astfel de reducerea prevăzută de lege la stabilirea pedepselor aplicate. Cu privire la inculpatul B.A. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în 12.09.2011 menţinerea stării de arest preventiv, ceilalţi inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate”, se mai arată în comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax