Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare: Curtea de Apel Alba Iulia a decis în cazul fostului ofiţer Daniel Liciu

Publicat

Fostul ofiţer de poliţie judiciară din Petroşani, Daniel Liciu, trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia, pentru trafic de influenţă, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Primul termen în procesul de judecată în cazul fostului ofiţer de la Biroul de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Petroşani, Daniel Liciu, s-a desfăşurat joi, la Curtea de Apel Alba Iulia. Acuzaţiile aduse de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în rechizitoriul întocmit arată că: „în cursul lunii aprilie 2009, inculpatul Liciu Daniel, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Hunedoara – Poliţia Municipiului Petroşani, a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 10.000 lei şi 3.500 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul I.P.J. Hunedoara şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.), prin intermediul cărora va facilita promovarea concursului privind încadrarea directă în cadrul poliţiei a fiului denunţătorului, pe un post de agent de poliţie. Acesta din urmă nu a mai fost angajat, deoarece reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au suspendat organizarea acestui concurs.”

În acest caz, sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia a fost „condamnarea inculpatului la 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii şi a pedepselor accesorii pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Instanţa de fond a dispus, de asemenea, restituirea sumelor indisponibilizate de 10.000 de lei şi 3.500 de euro către persoana vătămată B.I.”

Reamintim că, în 10 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Daniel Liciu pe o perioadă de 24 de ore, iar, în 11 martie 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a luat faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 zile.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate