Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Condamnații pentru corupție, delapidare sau evaziune fiscală vor putea să înființeze firme. Legea a intrat în vigoare

Publicat

Condamnații pentru corupție, delapidare sau evaziune fiscală vor putea să înființeze societăți dacă judecătorul nu le interzice acest lucru în mod expres, potrivit unui act normativ intrat recent în vigoare.

Legea nr. 162/2019 pentru modificarea alin. (2) al art. 6 din Legea societăților nr. 31/1990, în vigoare din data de 5 august, prevede ca persoanele condamnate pentru anumite infracțiuni să poată înființa societăți, dacă judecătorul nu le interzice în mod expres acest lucru printr-o pedeapsă complementară condamnării. 

Este vorba despre persoanele condamnate pentru comiterea de infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracțiunile prevăzute de Legea nr. 31/1990.

„Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege.”, se precizează în lege.

sursa: lege5.ro, stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    miercuri, 07.08.2019 at 15:46

    hotii si banditii de-abia asteapta sa-si dea legi pentru ei. Acum, poporul are show – tragedia de la Caracal. In acest timp, in umbra hotii si banditii continua sa-si dea legi in favoarea lor.
    10 August se apropie!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax