Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condiții de lux la arestul preventiv de la IPJ Alba. Paturi comode, aer condiționat și televizor în fiecare cameră

Publicat

arestat catuse

Paturi comode, aer condiționat și televizor în fiecare cameră. Așa vor fi ”cazate”, de la mijlocul lunii februarie, persoanele aflate în arest preventiv, la Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

Cu o investiție de peste 500.000 de euro, fonduri oferite de Ministerul de Interne, secția de arest preventiv de la IPJ Alba nu numai că va fi la standarde europene, ci şi cea mai modernă din țară.

Secția de arest preventiv are o capacitate de 32 de locuri. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, paturi noi şi mai sunt amenajate cameră de vizită şi cameră de întâlnire.

Mai mult, cei arestați preventiv vor beneficia de un spațiu de activități (club) și chiar de o bibliotecă.

De asemenea, camerele sunt dotate cu aer condiționat, televizor și duș propriu.

Noua secție de arest preventiv este gata și așteaptă doar recepția, care va fi făcută cel târziu în 15 februarie.

”Ministerul a alocat fonduri foarte bune și suficiente să îl aducem la standarde europene (n.r. arestul preventiv). Încă nu am făcut recepția. A fost o investiție de peste 500.000 de euro. Asta presupune condiții decente pentru o persoană care se află într-o stare de reținere.

Fiecare cameră are baie personală, camerele sunt dotate cu paturi la volumul alocat pentru fiecare personă, standard. Au cameră de vizită, au cameră de întâlnire, au parte de club, au parte de bibliotecă, au aer condiționat și televizor în fiecare cameră și duș”, a declarat comisar şef de poliţie Florin Dogaru, şef IPJ Alba.

Ministerul de Interne face investiții în penitenciare și spaţiile de arest preventiv, după ce România a fost dată în judecată în repetate rânduri la CEDO, pentru condiții improprii în care sunt încarcerate persoanele private de libertate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gigicontra

    sâmbătă, 09.02.2019 at 14:05

    Poate le faceti si la batrani, elevi studenti 50% din conditii in camine !!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax