Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Condiţii de plată pentru fermierii din Alba cu proiecte depuse pentru finanțare în agricultura de semi-subzistență. Răspunsul Ministerului Agriculturii pentru CJ Alba

Publicat

Sesizarea făcută de Consiliul Judeţean Alba, la sfârşitul lunii iunie, către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, privind problemele întâmpinate de beneficiarii Măsurii 1.4.1. din județ a fost rezolvată favorabil. În acea perioadă, Ion Dumitrel a a dus la cunoştinţă ministerului situația gravă a agricultorilor din județul Alba care au proiecte depuse și selectate în cadrul Măsurii 1.4.1. Sprijinirea Agriculturii de Semi-subzistență.

Fermierii care au depus proiectele pentru această măsură riscau să piardă finanțarea din cauza schimbării regulilor de evaluare după data selectării proiectelor. Astfel, la momentul depunerii proiectului, conform ghidului solicitantului, suprafețele luate în calcul pentru plată erau cele din Registrul Agricol, ulterior fiind însă acceptate doar suprafețele înscrise la APIA.

„Mă bucur că Ministerul Agriculturii a răspuns favorabil sesizării noastre pentru că, la nivelul județului Alba, sunt circa 8.000 de fermieri care au astfel de proiecte depuse și selectate, iar o mare parte din aceștia erau în pericol de a pierde finanțările”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Recent, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a clarificat această problemă, rezolvând favorabil sesizarea Consiliului Județean Alba, printr-un punct de vedere în care se specifică următoarele:

(…) „Verificarea dosarului cererii de plată aferent anilor II-V, se realizează la nivelul Serviciului Verificare Cereri de Plată – Oficiul Județean pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, unde se verifică dacă datele menționate în Tabelul privind stabilirea dimensiunii economice a fermei (nr. de ha) sunt conforme cu datele înscrise în baza de date IACS (pentru teren). În cazul în care beneficiarul nu apare înregistrat în baza de date IACS, experții vor solicita prezentarea, în maxim 10 zile lucrătoare, a unei copii din Registrul Agricol aferent anului pentru care se realizează verificarea, a dovezii înregistrării la APIA pentru anul 2013, precum și a dovezii de la APIA potrivit căreia parcelele menționate în Tabelul privind stabilirea dimensiunii economice a fermei nu au fost înregistrate pentru alt beneficiar în anul pentru care se realizează verificarea.„ (…)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax