Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condiţii noi pentru cei ce doresc să devină asistenţi maternali. Propuneri făcute de ministrul Familiei

Publicat

Condiţii noi pentru cei ce doresc să devină asistenţi maternali. Persoanele care doresc să devină asistenţi maternali ar putea fi obligate să participe la cursuri de formare şi testare psihologică periodică, a declarat joi ministrul Familiei, Natalia Intotero. 

Natalia Intotero a fost întrebată într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria dacă s-a gândit să schimbe ceva în procesul de selecţie a asistenţilor maternali, având în vedere abuzurile asupra unor copii care au fost luaţi în grijă prin acest sistem.

Condiţii noi pentru cei ce doresc să devină asistenţi maternali

„Am discutat deja şi cu colegii de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Educaţiei, aceştia (asistenţii maternali – n.r.) trebuie să beneficieze de finalizarea cursurilor învăţământului liceal, ceea ce nu este obligatoriu în momentul de faţă, şi apoi de cursuri de formare cu ajutorul instituţiilor specializate.

Nu în ultimul rând, este foarte important ca ei să fie testaţi periodic, o dată la doi ani, de ce nu, din punct de vedere psihologic, pentru a vedea dacă starea de sănătate le permite continuarea acelui contract de muncă pe o perioadă nedeterminată”, a spus Intotero, citată de Agerpres.

„Cred că ar trebui regândit cu maximă seriozitate şi numărul copiilor pe care ei pot să îl aibă în grijă. Am avut acea tragedie în judeţul Timiş cu acel asistent maternal trecut de vârsta de 70 de ani ce avea în grijă 4 minori.

Din păcate, un minor a decedat şi cred că se impun condiţii mai drastice. Până la urmă vorbim de viaţa copiilor şi e nedrept ca aceştia să nu beneficieze de toată grija statului român”, a mai spus Natalia Intotero.

Ministrul Familiei a menţionat că asistenţii maternali sunt angajaţi cu carte de muncă de statul român să aibă grijă de copii, iar acestora le-ar fi dificil să mai aibă încă un loc de muncă.

„Asistentul maternal beneficiază de contract de muncă pentru că el desfăşoară această activitate. Dacă este să analizăm foarte bine, sunt asistenţi maternali care iau în grijă copii cu probleme de sănătate, copii cu dizabilităţi. Este dificil să aibă două locuri de muncă.

Chiar dacă are grijă de unul sau doi copii în egală măsură, să aibă două locuri de muncă este dificil. Asistentul maternal, prin prisma acestei profesii, beneficiază de plata contribuţiilor sociale, de vechime în muncă şi el primeşte şi o indemnizaţie. Este angajat cu carte de muncă”, a afirmat aceasta.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax