Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Condiții pentru ca restaurantele și alte localuri să primească clienți în interior: panouri separatoare între mese. Proiect

Publicat

Un proiect de lege înregistrat la Senat prevede redeschiderea restaurantelor și barurilor la interior, în anumite condiții. Una dintre acestea: montarea unor panouri separatoare între mese.

Potrivit actului normativ, condițiile sunt ”păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese”.

Citește și Se REDESCHID restaurantele, teatrele, rămân închise cluburile și barurile. În ce CONDIȚII vom merge la film sau la teatru

Proiectul de lege completează articolul 8 din Legea 55/2020 privind măsuri de prevenire și combatere COVID-19. Articolul menționat prevede că, pe durata stării de alertă, se poate suspenda consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

În prezent, restricția este valabilă pentru interiorul localurilor publice, cu excepția serviciilor take-away.

Pe terase, se poate servi dacă se asigură distanța de cel puțin 2 metri între mese, cu cel mult 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și dacă se respectă normele sanitare.

”Parlamentul are responsabilitatea de a stabili un cadru minim de funcționare a operatorilor economici care administrează spații comune de servire a mesei din restaurante, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice pe perioada stării de alertă”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Inițiativa aparține PMP.

Reamintim că reprezentanții HoReCa au atras atenția de mai multe ori asupra situației în care se află, din cauza restricțiilor pe timp de pandemie, organizând inclusiv un protest, zilele trecute. Aceștia susțin că România este singura țară în care interioarele restaurantelor și barurilor sunt închise, că urmează perioada în care temperaturile vor scădea, iar terasele se vor închide și riscă să-și închidă afacerile și să-și concedieze angajații.

surse: senat.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax