Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conduc afaceri sau instituții și au cariere strălucitoare. Femeile de succes din județul Alba. LISTA rămâne deschisă

Publicat

ziua femeii

Conduc afaceri de succes sau instituții, au cariere strălucite în diferite domenii de activitate, într-un cuvânt sunt „PUTERNICE”. Județul Alba nu duce lipsă de astfel de femei care ne demonstrează zi de zi că frumusețea este doar un atribut care completează paleta de calități cu care au fost înzestrate.

„La mulți ani” tuturor doamnelor și domnișoarelor! Le dorim să devină cel puţin la fel de puternice ca oricare dintre FEMEILE care au reuşit deja în carieră.

Facem precizarea că nu este un top, iar numele sunt ordonate aleatoriu. Vă invităm să completaţi lista, cu propuneri argumentate și descrieri.

VEZI:  MESAJE de 8 MARTIE 2019: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Theodora Popa – vicepreşedinte „Theodora Golf Club”. Theodora are 27 de ani şi este absolventă de Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2014, imediat ce a absolvit facultatea, a devenit oficial membru în conducerea companiei Transavia, înfiinţată de tatăl său, în 1991. În prezent, Theodora este vicepreşedinte al Grupului Transavia, evaluat la peste 200 de milioane de euro.

Ioana Bogățan – director Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. De profesie, actriță. În fiecare an, organizează Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia, reuşind să facă un reper pe harta culturală a ţării, mai ales după ce anul trecut a reușit să aduca Gala Premiilor Uniter la Alba Iulia. 

Ionela Florea – procurorul șef al DIICOT Alba; are o experienţă de peste 15 ani în domeniul magistraturii şi ţine în mână frâiele structurii teritoriale DIICOT Alba de patru ani.

Danusia Boicean – procuror șef al Serviciului Teritorial Alba al DNA; cu o experienţă de 25 de ani în magistratură, coordonează activitatea anti-corupţie de şase ani; este absolventă de Jurnalism şi Drept.

Elena Ignat – director Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, profesoară de biologie. A lucrat câteva luni și la Ministerul Apelor și Pădurilor, în funcția de consilier al ministrului.

Elena Covaciu – manager și acționar IPEC – una dintre cele mai mari companii de porțelan din România. A condus cu mână de fier o companie cu peste 500 de angajați, care a devenit principalul furnizor de obiecte de porțelan pentru IKEA.

Marcela Dărămuș – profesor de științe economice la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și inspector școlar general. Președinta Organizației de Femei a PSD Alba și fost consilier județean.

Oana Badea – primar al municipiului Aiud, profesor, fost secretar de stat la Ministerul Educației. Femeia care a impus cu o ”forță de fier” schimbările din învățământul preuniversitar. A făcut ceea ce mulți bărbați care au fost la conducerea ”Educației” nu au avut curaj să facă. Să schimbe un sistem obosit și depășit.

Silvia Moldovan – director executiv al Direcţiei Tehnice – Dezvoltare a Primăriei Alba Iulia. Omul din spatele tuturor proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina. Așa cum sunt ele: unele lăudate, altele criticate.

Laura Orian – artistă, interpretă, profesoară la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, inițiatoare a proiectului Școala de Jazz și director artistic al Festivalului Alba Jazz. Blonda fără de care nu i-am fi avut la Alba Iulia pe Richard Galliano & Tangaria New Quartet și pe Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet. Au fost, au cântat, am plătit, au plecat.

Diana Câmpan – conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”, scriitoare și critic literar. Diana Câmpan este mintea care a pus în practică multe proiecte la UAB.

Lenuța Bubur – primar al comunei Crăciunelu de Jos. Primărița care face cât zece bărbați adevărați.

Lenuța Aldea – primar al comunei Cergău.

Emilia Livia Cândrea – primar al comunei Doștat.

Lorincz Helga – viceprimar al muicipiului Aiud. Președinte al Filialei Alba a Uniunii Democratice a Maghiarilor din România

Delia Cristescu – directorul Direcţiei de Asistență Socială a Primăriei Alba. Coordonează toate proiectele de servicii sociale, pentru copii, vârstnici, persoane cu handicap şi alte categorii sociale din Alba Iulia

Alexandra Iuliana Paștiu – a fost președinte la Curtea de Apel Alba Iulia şi a avansat în carieră, la Înalta Curte de Justiţie

Ioana Rustoiu – muzeograf, organizator evenimente culturale la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Anda Udrea – director Fair-Play Impex  și președinta Organizației de Femei a PNL Alba Iulia. Conduce una dintre cele mai mari companie de confecții din Alba. Nu poate produce cât vor să cumpere italienii.

Luminița Prodan – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, reprezintă interfaţa instituţiei şi contribuie activ la campanii de informare pentru prevenirea infracţiunilor în judeţ; o adevărată forţă de încredere pentru comunitate

Monica Popescu – subprefect al Județului Alba; de profesie inginer geolog, a intrat în domeniul administraţiei locale acum trei ani şi acum face parte din echipa ce reprezintă Guvernul în judeţ

Doina Hendre Biro –  doctor al Universităţii Paris IV Sorbonne, este primul om de cultură din Alba Iulia şi din judeţul Alba care a primit Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler a statului francez. Din CV-ul impresionant al deţinătorului distincţiei reţinem şi instituţiile în slujba cărora şi-a dedicat cariera: Muzeul Naţional al Unirii,  Liceul de Artă Regina Maria, iar în ultimii zece ani Biblioteca Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naţionale a României.  De peste un an, lucrează şi la Primăria Municipiului Alba Iulia, consultant pe aspecte culturale şi ştiinţifice.  

Feli Donose – Felicia Donose s-a născut în Sebeş și este cunoscută mai bine sub numele de scenă Fely sau Feli. Este o cântăreață și compozitoare care a devenit cunoscută odată cu participarea la emisiunea-concurs „Vocea României”, în anul 2012. Începând cu anul 2014, Feli a hotărât să se alăture echipei HaHaHa Production și să lucreze pentru propriul său proiect muzical. În luna octombrie a anului 2014, artista a lansat primul single din cariera sa, „Cine te crezi” care a fost foarte apreciat de ascultători. Tot în 2014, Feli a colaborat cu B.U.G. Mafia pentru piesa „Să cânte trompetele”, o compoziție semnată de Tataee, pe versuri scrise de cei 3 membri ai trupei.

Diana Mârza – noul manager al Spitalului Județean de Urgență Alba

Ana Maria Groza – una dintre valorile sportive ale oraşului Alba Iulia. Printre realizările pe care le-a avut de-a lungul carierei se numără participări la mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice: Sydney, Australia în anul 2000; Athens, Greece 2004 și Beijing, PR China 2008.

Laura Moga – director general Pema Electrotehnic.

Ariana Roșiu – medic de familie care şi-a desfăşurat activitatea şi la UPU Alba Iulia, doi ani, dar şi la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, pentru îngrijiri paliative, 10 ani. A deschis un centru care oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă a pacientului adult sau copil cu boală incurabilă, la domiciliul acestuia, asigurând sprijin şi pentru familia sa. Centrul funcţionează în satul Hăpria, nr. 218, comuna Ciugud.   

Liliana Mursă – învățătoare la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, acolo unde a pus în practică un sistem de educație inovativ, inspirat din sistemul finlandez. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax