Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conduc afaceri sau instituții și au cariere strălucitoare. Femeile de succes din județul Alba. LISTA rămâne deschisă


Publicat

ziua femeii

Conduc afaceri de succes sau instituții, au cariere strălucite în diferite domenii de activitate, într-un cuvânt sunt „PUTERNICE”. Județul Alba nu duce lipsă de astfel de femei care ne demonstrează zi de zi că frumusețea este doar un atribut care completează paleta de calități cu care au fost înzestrate.

„La mulți ani” tuturor doamnelor și domnișoarelor! Le dorim să devină cel puţin la fel de puternice ca oricare dintre FEMEILE care au reuşit deja în carieră.

Facem precizarea că nu este un top, iar numele sunt ordonate aleatoriu. Vă invităm să completaţi lista, cu propuneri argumentate și descrieri.

VEZI:  MESAJE de 8 MARTIE 2019: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Theodora Popa – vicepreşedinte „Theodora Golf Club”. Theodora are 27 de ani şi este absolventă de Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2014, imediat ce a absolvit facultatea, a devenit oficial membru în conducerea companiei Transavia, înfiinţată de tatăl său, în 1991. În prezent, Theodora este vicepreşedinte al Grupului Transavia, evaluat la peste 200 de milioane de euro.

Ioana Bogățan – director Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. De profesie, actriță. În fiecare an, organizează Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia, reuşind să facă un reper pe harta culturală a ţării, mai ales după ce anul trecut a reușit să aduca Gala Premiilor Uniter la Alba Iulia. 

Ionela Florea – procurorul șef al DIICOT Alba; are o experienţă de peste 15 ani în domeniul magistraturii şi ţine în mână frâiele structurii teritoriale DIICOT Alba de patru ani.

Danusia Boicean – procuror șef al Serviciului Teritorial Alba al DNA; cu o experienţă de 25 de ani în magistratură, coordonează activitatea anti-corupţie de şase ani; este absolventă de Jurnalism şi Drept.

Elena Ignat – director Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, profesoară de biologie. A lucrat câteva luni și la Ministerul Apelor și Pădurilor, în funcția de consilier al ministrului.

Elena Covaciu – manager și acționar IPEC – una dintre cele mai mari companii de porțelan din România. A condus cu mână de fier o companie cu peste 500 de angajați, care a devenit principalul furnizor de obiecte de porțelan pentru IKEA.

Marcela Dărămuș – profesor de științe economice la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și inspector școlar general. Președinta Organizației de Femei a PSD Alba și fost consilier județean.

Oana Badea – primar al municipiului Aiud, profesor, fost secretar de stat la Ministerul Educației. Femeia care a impus cu o ”forță de fier” schimbările din învățământul preuniversitar. A făcut ceea ce mulți bărbați care au fost la conducerea ”Educației” nu au avut curaj să facă. Să schimbe un sistem obosit și depășit.

Silvia Moldovan – director executiv al Direcţiei Tehnice – Dezvoltare a Primăriei Alba Iulia. Omul din spatele tuturor proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina. Așa cum sunt ele: unele lăudate, altele criticate.

Laura Orian – artistă, interpretă, profesoară la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, inițiatoare a proiectului Școala de Jazz și director artistic al Festivalului Alba Jazz. Blonda fără de care nu i-am fi avut la Alba Iulia pe Richard Galliano & Tangaria New Quartet și pe Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet. Au fost, au cântat, am plătit, au plecat.

Diana Câmpan – conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”, scriitoare și critic literar. Diana Câmpan este mintea care a pus în practică multe proiecte la UAB.

Lenuța Bubur – primar al comunei Crăciunelu de Jos. Primărița care face cât zece bărbați adevărați.

Lenuța Aldea – primar al comunei Cergău.

Emilia Livia Cândrea – primar al comunei Doștat.

Lorincz Helga – viceprimar al muicipiului Aiud. Președinte al Filialei Alba a Uniunii Democratice a Maghiarilor din România

Delia Cristescu – directorul Direcţiei de Asistență Socială a Primăriei Alba. Coordonează toate proiectele de servicii sociale, pentru copii, vârstnici, persoane cu handicap şi alte categorii sociale din Alba Iulia

Alexandra Iuliana Paștiu – a fost președinte la Curtea de Apel Alba Iulia şi a avansat în carieră, la Înalta Curte de Justiţie

Ioana Rustoiu – muzeograf, organizator evenimente culturale la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Anda Udrea – director Fair-Play Impex  și președinta Organizației de Femei a PNL Alba Iulia. Conduce una dintre cele mai mari companie de confecții din Alba. Nu poate produce cât vor să cumpere italienii.

Luminița Prodan – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, reprezintă interfaţa instituţiei şi contribuie activ la campanii de informare pentru prevenirea infracţiunilor în judeţ; o adevărată forţă de încredere pentru comunitate

Monica Popescu – subprefect al Județului Alba; de profesie inginer geolog, a intrat în domeniul administraţiei locale acum trei ani şi acum face parte din echipa ce reprezintă Guvernul în judeţ

Doina Hendre Biro –  doctor al Universităţii Paris IV Sorbonne, este primul om de cultură din Alba Iulia şi din judeţul Alba care a primit Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler a statului francez. Din CV-ul impresionant al deţinătorului distincţiei reţinem şi instituţiile în slujba cărora şi-a dedicat cariera: Muzeul Naţional al Unirii,  Liceul de Artă Regina Maria, iar în ultimii zece ani Biblioteca Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naţionale a României.  De peste un an, lucrează şi la Primăria Municipiului Alba Iulia, consultant pe aspecte culturale şi ştiinţifice.  

Feli Donose – Felicia Donose s-a născut în Sebeş și este cunoscută mai bine sub numele de scenă Fely sau Feli. Este o cântăreață și compozitoare care a devenit cunoscută odată cu participarea la emisiunea-concurs „Vocea României”, în anul 2012. Începând cu anul 2014, Feli a hotărât să se alăture echipei HaHaHa Production și să lucreze pentru propriul său proiect muzical. În luna octombrie a anului 2014, artista a lansat primul single din cariera sa, „Cine te crezi” care a fost foarte apreciat de ascultători. Tot în 2014, Feli a colaborat cu B.U.G. Mafia pentru piesa „Să cânte trompetele”, o compoziție semnată de Tataee, pe versuri scrise de cei 3 membri ai trupei.

Diana Mârza – noul manager al Spitalului Județean de Urgență Alba

Ana Maria Groza – una dintre valorile sportive ale oraşului Alba Iulia. Printre realizările pe care le-a avut de-a lungul carierei se numără participări la mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice: Sydney, Australia în anul 2000; Athens, Greece 2004 și Beijing, PR China 2008.

Laura Moga – director general Pema Electrotehnic.

Ariana Roșiu – medic de familie care şi-a desfăşurat activitatea şi la UPU Alba Iulia, doi ani, dar şi la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, pentru îngrijiri paliative, 10 ani. A deschis un centru care oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă a pacientului adult sau copil cu boală incurabilă, la domiciliul acestuia, asigurând sprijin şi pentru familia sa. Centrul funcţionează în satul Hăpria, nr. 218, comuna Ciugud.   

Liliana Mursă – învățătoare la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, acolo unde a pus în practică un sistem de educație inovativ, inspirat din sistemul finlandez. ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

TOP voturi pe listele suplimentare sau cu urna mobilă înregistrate în secțiile de votare din Alba

Publicat

A trecut mai bine de jumătate de zi de la deschiderea urnelor de vot la Alegerile Locale 2020. În unele localități din Alba,prezența la urne este chiar suprinzătoare, dar mai surpinzător este numărul votanților de pe listele suplimentară sau cei care au solicitat urna mobilă.

Vă prezentăm mai jos, topul localități din Alba cu prezența mare la urnele de vot ai celor de pe listele suplimentare sau care au solicitat urna mobilă, potrivit datelor de la ora 16.00.

Votanți pe listele suplimentare: 

Căminul Cultural – Ceru Băcăinți – 57 votanți (214 înscriși pe listele permanente)

Căminul Cultural Geogel – comuna Ponor – 51 votanți (185 pe listele permanente)

Școala Gimnazială comuna Vadu Moților – 50 votanți ( 1102 pe listele permanente)

Primăria Valea Lungă – comuna Valea Lungă – 46 votanți (1553 pe listele suplimentare)

Primăria comunei Ponor – comuna Ponor – 42 votanți ( 348 înscriși pe listele permanente)

Votanți cu urna mobilă

Școala Primară Drașov – comuna Șpring – 64 votanți ( 438 pe listele permanente)

Căminul Cultural Cetatea de Baltă – 51 votanți (879 pe listele permanente)

Școala Gimanzială Pianu de Sus – 42 votanți ( 1386 pe listele permanente)

Primăria comunei Șpring – 37 votanți ( 578 pe listele permanente)

Școala Primară Dumbrava – comuna Unirea 37 votanți (276 pe listele permanente)

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI locale 2020: PREZENȚA la vot ora 16.00 în ALBA, 32,8%. Județul, pe locul 20 în țară după prezența în secțiile de votare

Publicat

Peste 30% dintre alegători au mers la vot, până la ora 16.00, în județul Alba. Comparativ, acum 4 ani, prezența la urnele de vot era de 32,98%, la aceeași oră de referință.

Secțiile de vot se vor închide la ora 21.00.

Vezi VOT ALEGERI locale 2020. TOT ce trebuie să ştii despre scrutinul de ASTĂZI, pentru alegerea primarilor şi consilierilor

La ora 16.00, prezența la vot era de 32,8% (față de 32,98% în 2016). Județul Alba este pe locul 20 în țară, ca prezență la urne (pe primele locuri sunt Olt cu aproape 40%, Giurgiu, Teleorman).

Au votat 101.871 alegători din totalul de 310.563, respectiv 96.224 pe liste permanente, 3.542 pe liste suplimentare, 2.105 cu urna mobilă; 48.742 în mediul urban, 53.129 în mediul rural. Majoritatea celor care au votat până acum în județ sunt bărbați, din segmentul de vârstă de 45-64 ani, din mediul rural.

Prezența la vot pe orașe și municipii – județul Alba (ora de referință 16.00):

Alba Iulia –22,78%

Aiud – 23,14%

Sebeș – 25,27%

Blaj – 25,26%

Cugir – 25,61%

Ocna Mureș – 21,92%

Câmpeni – 50,34%

Abrud – 36,88%

Baia de Arieș – 37,46%

Teiuș – 32,74%

Zlatna – 35,89%

La ora 15.00, prezența la vot era de 28,8% (față de 29,74% în 2016). Au votat 89.453 persoane, din care 84.373 pe liste permanente, 3.264 pe liste suplimentare și 1.816 cu urna mobilă. În mediul urban au votat 43.305 alegători și în cel rural, 46.148.

La ora 14.00, prezența la vot era de 24,66% (față de 25,41% în 2016). Au votat 76.597 persoane din care 72.150 pe liste permanente, 2.988 pe liste suplimentare, 1.459 cu urna mobilă; 37.817 în mediul urban; 38.780 în mediul rural.

La ora 13.00, prezența la vot era de 20,23% (față de 21,10% în 2016). Au votat 62.850 alegători (59.186 pe liste permanente, 2.662 pe suplimentare, 1.002 cu urna mobilă; 31.729 în mediul urban; 31.121 în rural). În 12 localități din Alba, prezența este de peste 50% (Colibi, Răcătău, Izvoarele, Casa de Piatră, Lunca Largă, Ghiolcani, Ceru Băcăinți, Crăciunelu de Sus, Odverem, Dealu Geoagiului, Vidolm, Vălișoara).

La ora 12.00, prezența la vot era de 15,61% (față de 15,82% în 2016). 499 de persoane au votat cu urna mobilă și 2.332 pe liste suplimentare. În total, în județ s-au prezentat la urne 48.485 votanți (24.948 în mediul urban, 23.537 în mediul rural; 45.654 pe liste permanente).

La ora 11.00, prezența la vot era de 11,19% (față de 11,34% în 2016). Au votat 34.754 de alegători în Alba (32.552 pe liste permanente, 2.013 pe liste suplimentare, 189 cu urna mobilă; 17.931 în mediul urban, 16.823 în mediul rural).

La ora 10.00, prezența la vot era de 7,28% (față de 7,48% în 2016). În mediul urban, au fost la urne 11.667 de locuitori, iar în mediul rural – 10.954. În total, în județ, au votat 22.621 alegători (20.935 pe liste permanente, 1.676 pe liste suplimentare, 10 cu urna mobilă).

La ora 9.00, prezența la vot era de 3,94% (3,96% în 2016). Au votat 12.263 persoane din care, 10.912 alegători pe liste permanente/complementare, 1.350 pe liste suplimentare, o persoană cu urna mobilă. În mediul urban au votat 6.425 alegători, în cel rural, 5.838.

Până la ora 8.00, votaseră 5.737 de alegători (3.033 urban / 2.704 rural), din care 4.799 înscriși pe liste permanente și complementare și 938 pe liste suplimentare. Prezența la vot era de 1,84%, mai mare ca acum 4 ani (1,78% în 2016).

În jurul orei 8.40, prezența la vot era de 3,20%.

În judeţul Alba, sunt 310.563 cetăţeni cu drept de vot, care au acces la 439 de secţii de votare organizate în localităţi, potrivit potrivit prezenta.roaep.ro. Aproximativ 62.000 dintre ei sunt din Alba Iulia, care are 50 de secţii de votare.

La alegerile locale, se poate vota doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa. Totodată, cetăţenii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă.

Vedeți AICI secția de vot la care sunteți arondați.

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român.

Date comparative 2016:

– ora 16.00 – votaseră 104.325 de alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 32,98% în Alba, 33,1% la nivel naţional

– ora 17.00 – votaseră 117.066 de alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 37,01% în Alba, 35,34% la nivel naţional (6.475.118 alegători la urne)

– ora 18.00 – votaseră 132.206 alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 41,8% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 39,17% (7.177.770 alegători la urne)

– ora 19.00 – votaseră 147.913 alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 46,76% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 42,93%

– ora 20.00 – votaseră 160.663 alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 50,79% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 46,24%

– ora 21.00 – votaseră 168.780 de cetăţeni din Alba, din 315.280 pe liste. Prezenţa la vot, 53,21% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 48,27%.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Gheorghe Damian: „Am votat pentru educație. Educația este temelia pe care trebuie construită o comunitate puternică”

Publicat

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, a spus duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru educație, deoarece aceasta este „temelia pe care trebuie construită o comunitate puternică”.  

„Am votat pentru EDUCAȚIE! Educația este temelia pe care trebuie construită o comunitate puternică. De educație ține și exercițiul democratic de astăzi și un om educat înțelege cât de important este votul său.

Răspunsurile la provocările și problemele viitorului le putem găsi doar în educație. Și cum arată astăzi școala va arăta mâine comunitatea în care trăim.

Cu dragoste pentru oamenii minunați din comuna Ciugud, am votat pentru normalitatea și performanța administrativă care trebuie să existe în orice sat din România”, a scris Gheorghe Damian, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Urnă de votare mobilă trasportată fără pază, la Sebeș. Poliția s-a sesizat din oficiu și face verificări

Publicat

Poliția Municipiului Sebeș s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secție de votare urna mobilă a fost transportată fără a fi asigurată pază din partea structurilor MAI, au transmis purtătorul de cuvânt al  Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Potrivit sursei citate, se fac verificări sub aspectul comiterii infracțiunii de ”Nerespectare a regimului urnei de vot”.

”La nivelul structurilor MAI s-au primit 318 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări.

Cu privire la alte 111 sesizări, se efectuează în continuare verificări.

Până la această oră, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 20 de avertismente scrise și 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Cele mai frecvente fapte contravenționale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

În plus, se efectuează cercetări cu privire la 37 de infracțiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot” a spus Monica Dajbog.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate