Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea centrală a PP-DD și-a anunțat membrii din Alba că pregăteşte o alianță cu PSD în consiliile locale și la Consiliul Județean


Publicat

Peste 300 de delegaţi PP-DD din localităţile judeţului Alba s-au reunit la Alba Iulia, într-o şedinţă de evaluare a activităţii politice de la alegerile locale şi până acum. La întâlnire au fost prezenţi şi membri din conducerea centrală a formaţiunii politice, printre care preşedinta Simona Man, vicepreşedintele Sorin Ovidiu Bălan, secretarul general Liviu Neagu sau preşedinta Organizaţiei de Femei, deputat Liliana Minc. Partidul se pregăteşte de alegerile europarlamentare, iar, la nivel local, reprezentanţii PP-DD au dus în discuţie posibilă alianţă cu PSD, dacă va exista situaţia ruperii USL.

Simona Man a spus că scopul acestei întâlniri a fost aflarea problemelor din cadrul organizaţiei judeţene, dacă există. Pe lângă acest aspect, membrii formaţiunii politice au mai discutat despre activitatea aleşilor locali la 15 luni de la alegerile locale, posibila cooperare cu PSD Alba, dar şi care este stadiul de pregătire pentru alegerile europarlamentare. Preşedinta Organizaţiei pentru Femei PP-DD, deputatul Liliana Mincă, a spus că deputatul Cornel Comşa i-a promis că pe listele de la europarlamentare va fi propusă drept candidat o femeie.

 

O primă concluzie a şedinţei a fost că, luând în considerare activitatea aleşilor locali la 15 luni de la alegerile din 2012 şi numărul de membri, PP-DD Alba este printre primele 10 organizaţii la nivel naţional.

Potrivit secretarului general Liviu Neagu, la nivelul judeţului Alba, PP-DD are 81 de consilieri locali din 3.132, iar în ceea ce priveşte consilierii judeţeni numărul ajunge numai la trei din 134. În cazul mandatelor de viceprimari PP-DD, din cele peste 100 la nivel naţioanl, judeţul Alba are patru viceprimari, printre care şi cel al muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean.

„Putem afirma de aici de la Alba Iulia că Partidul Poporului Dan Diaconescu, după 10% la alegerile locale, 15% la alegerile parlamentare, este îndreptăţit să considere ca un target realizabil, 20% la alegerile europarlamentare”.

O femeie propusă de deputatul PP-DD Alba pentru europarlamentare

Preşedinta Organizaţiei de Femei PP-DD, deputatul Liliana Mincă a anunţat că a primit o promisiune din partea preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Cornel Comşa: „Va propune la alegerile europarlamentare o femeie pe lista PP-DD-ului”.

Cornel Comşa a declarat că membrii organizaţiei vor fi prezenţi şi în secţiile de votare de la europarlamentare şi că a organizat până acum întâlniri pentru a le spune cum trebuie să supravegheze votarea.

„Atanasiu conduce PNL-ul şi Hava restul partidelor, mai puţin PP-DD-ul”

Un alt punct trecut pe ordinea de zi a acestei şedinţe a fost şi o posibilă alianţă, în cazul în care USL se va rupe. Preşedinta partidului, Simona Man a spus că nu exclude această posibilitate şi a anunţat că au fost discuţii şi vor mai fi cu ambele formaţiuni politice. Man a spus că partidul politic care se va apropia cel mai mult de realizarea celor 100 de puncte ale PP-DD va fi câştigătorul unei asemenea alianţe.

Posibila cooperare cu PSD Alba, pentru „contraatacarea cuplului Hava – Atanasiu, care conduce de 22 de ani judeţul” a fost o altă temă, bifată în şedinţa de la Alba Iulia.

Deputatul Cornel Comşa susţine că orice formaţiune politică sau alianţă va avea PP-DD-ul alături, în 2016, scopul este „să spargă monopolul Atanasiu-Hava”.

„Atanasiu conduce PNL-ul şi Hava restul partidelor, mai puţin al nostru, PP-DD-ul. Am fost primul ofertat de către PDL să facem alianţă, aveam vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pe domnul Marincaş probabil şi viceprimar la muncipiu, dar încăpăţânarea mea, ca să sparg monopolul ăsta de putere locală a fost <nu>”, a declarat deputatul PP-DD Alba, Cornel Comşa.

În opinia sa, USL-ul se va rupe până la începutul lunii noiembrie, cel târziu la sfârşitul anului şi crede că la nivelul judeţului PP-DD va merge cu PSD. Acesta a precizat că nu ştie încă dacă se va face o alianţă naţională sau va fi doar o susţinere parlamentară, fără vreun acord.

La şedinţa de reevaluare a organizaţiei judeţene au participat preşedintele PP-DD Alba, deputatul Cornel Comşa, secretarul general Liviu Neagu, preşedintele Organizaţiei de Femei PP-DD, deputat Liliana Mincă, vicepreşedintele BPN PP-DD, Florin Condurăţeanu şi vicepreşedintele PP-DD, Sorin Ovidiu Bălan. Dintre membrii locali ai partidului au fost prezenţi viceprimarul muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean şi consilierul judeţean Ion Marincaş.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Pipo

  duminică, 13.10.2013 at 21:23

  Poate este o conditie de avizare a redeschiderii OTV-ului. O sa vedem mai tarziu, ca mos Diaconescu spunea altceva in campania electorala ! O da si el ca si Crin ca vede ca merge. Ciurucuri si trepadusi !

 2. ALBAIULIAN

  luni, 14.10.2013 at 08:29

  Minciuni marca pp-dd-zero-tv , aseara in jurul orelor 19,30 Dan Diaconescu era in tara si nu in Italia cum sustin ce-i veniti la Alba-Iulia sa “resusciteze” partidul din coma profunda in care se gaseste .
  Alta minciuna a lor este ca aceasta formatiune se afla acum pe penultimul loc in clasamentul pe judete si nu pe locul 10 cum mint ei.
  Ne spune sursa noastra ca toate demersurile care s-au facut de-a lungul timpului pe la Bucuresti se adeveresc azi : Adica dl. plotoner de militie , fost sef de p(r)ost ion marincas nu mai sta la masa cu conducerea (a fost dat jos) .
  Poate ne vor spune ce se pregateste cu dl. viceprimar Serdean Dorin ??? O sa va spunem noi cit de curind , Doamne Ajuta dar noi nu prea credem …!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, singura universitate din România, în clasamentul internațional Shanghai 2020

Publicat

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) este singura universitate din România inclusă în clasamentul internațional al universităților Shanghai (Academic Ranking of World Universities/ARWU), ocupând, în anul 2020, poziția 701-800, anunță UBB, într-un comunicat.

UBB a înintervalul locurilor 700-800, ca și anul trecut. Acum trei ani, avea cea mai bună clasare, între locurile 600-700

„Mă bucur și mă îngrijorez în același timp. Mă bucur pentru că UBB este acolo, confirmându-și statutul de universitate internațională de prestigiu atractivă pentru studenți (în acest an numărul studenților din țară și internaționali la UBB a crescut față de anii trecuti), acceptată recent în GUILD, organizația exclusivistă a unora din cele mai importante universități «world-class» europene.

Asta este cu atât mai remarcabil pentru UBB cu cât clasamentul se bazează doar pe componenta de științe și științe sociale, în timp ce UBB are șapte facultăți în domeniul artelor/științelor umaniste. Mă îngrijorez în condițiile în care UBB este acum singura din țară, deoarece acest ranking arată capacitatea universităților de a genera cunoaștere competitivă internațional, iar faptul că România mai are doar o universitate aici nu este bine pentru mărimea țării și pentru forța țării în competitivitatea globalizată (ex. Ungaria are 5, Polonia 8, etc.); există mai multe universități românești cu potențial în acest sens, iar ministerul de specialitate trebuie să creeze un program dedicat lor (și am vorbit în multe contexte despre cum trebuie să arate un astfel de program), deoarece susținerea acestora înseamnă de fapt susținerea competitivității țării, cu impact apoi asupra bunăstării oamenilor“, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În clasamentul Shanghai pe domenii, dat publicității în luna iunie 2020, UBB a avut de asemenea cele mai multe domenii incluse din țară (https://news.ubbcluj.ro/programele-ubb-ocupa-locuri-onorante-in-clasamentul-shanghai-2/) și a ocupat constant prima poziție în România în clasamentele internaționale majore ale universităților în 2020, incluse în Metarankingul Universitar și făcute publice până acum (ex. CWUR/Leiden/QS (aici alături de Universitatea din București)/Scimago/URAP).

În lume există aproximativ 30.000 de universități, dintre care aproximativ 2000 au trecut pragul academic minimal pentru a fi analizate, iar 1000 dintre acestea au atins nivelul unei vizibilități și al unui impact internațional de prestigiu pentru a fi incluse în rankingul Shanghai/ARWU.

Cunoscut şi ca „Clasamentul/Rankingul Shanghai” al universităţilor, Academic Ranking of World Universities este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă, de educaţie şi de cercetare folosiţi în analiză, și anume premii academice de prestigiu pentru angajați/absolvenți (ex. premii Nobel/Fields Medals/Highly Cited Researchers) și publicații de top (Nature/Science/Web of Science – science/social sciences). Indicatorii variază ca dependență față de profilul și mărimea instituției, oferind o perspectivă echilibrată prin faptul că unii sunt considerați esențiali în rolul și impactul lor internațional, indiferent de profilul/mărimea instituției, iar alții sunt adaptați la profilului și mărimea universităților.

surse: ubbcluj.ro, edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Profesorii ar fi trebuit să primească salarii majorate cu 16% de la 1 septembrie. Detalii de la Ministerul Educației

Publicat

examen profesor

De la 1 septembrie, majorarea salariilor profesorilor ar fi trebuit să fie cu 16%, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. De la 1 ianuarie, salariile acestora au crescut cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorări ar fi urmat să fie operate de luna viitoare.

”Majorarea era prevăzută în Legea salarizării pentru anul 2022, dar a fost devansată și majorările au fost acordate mai devreme, ceea ce înseamnă că de la 1 ianuarie 2020 salariile pentru profesori au crescut cu 8% (prima tranșă).

Practic, majorarea de 16% (tranșele a doua și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru 1 septembrie 2021.

Mai exact, se menține un grafic de acordare a majorărilor stabilite inițial pentru anul 2022, mai devreme cu un an față de ceea ce s-a decis în Parlament”, se arată în comunicatul ministerului.

Reamintim că Guvernul a decis vineri ”aplicarea devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ” de la 1 septembrie 2021.

Dacă nu ar fi fost amânată majorarea cu 16%, salariile de bază din învățământ ar fi fost următoarele:

– pentru cei cu funcții de conducere (directori școli, inspectori): între 6.975 lei și 9.283 lei (în funcție de grad)

– profesori (grad I-II); între 4.236 lei și 5.517 lei (în funcție de grad și vechime)

– profesor debutant: 4.098 lei

– educator/învățător: între 4.280 lei și 4.372 lei

surse: edu.ro, edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Mihnea Costachi, două victorii la prima selecție în echipa națională de seniori, la olimpiada internațională de șah

Publicat

Albaiulianul Mihnea Costachi a reușit două victorii, sâmbătă, la prima sa selecție în echipa națională de seniori la olimpiada internațională de șah.

Campionatul mondial pe echipe, la care participă peste 150 de țări, se desfășoară în acest an online.

Echipa României este lider în grupa B preliminară cu 5 victorii și un meci egal, fiind aproape calificată în faza următoare, care va reuni cele mai bune echipe din lume, transmite Marius Ceteraș.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

LISTA candidaților pentru Consiliul Local Blaj, prezentată de primarul Gheorghe Rotar. Cine sunt cele 24 de persoane

Publicat

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a prezentat, sâmbătă, echipa propusă pentru Consiliul Local. Sunt 24 de candidați pe lista edilului.

”Vă prezint echipa de consilieri locali pe care v-o propun pentru Blaj! Sunt convins că parteneriatul Blăjeni – Primar – Consiliu Local va funcționa din plin, la fel ca în ultimii 12 ani!

Eu merg cu Rotar și Echipa lui… și Blajul va fi bine!”, a scris primarul, pe Facebook.

1. ROTAR GHEORGHE VALENTIN

Economist, primar – Primăria Municipiului Blaj

2. MUREȘAN LIVIA

Profesor, viceprimar – Primăria Municipiului Blaj

3. BALU NICOLAE DAN

Profesor educație fizică și sport – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

4. NEMEȚI MIHAI

Medic specialist chirurgie cardiovasculară – Spitalul Municipal Blaj

5. PRIPON HOREA IOSIF

Medic primar obstetrică-ginecologie, șef Secție Obstetrică – Ginecologie Spitalul Municipal Blaj

6. STOICA TUDOR CĂTĂLIN

Inginer, inginer producție – SC Bosch Automotive SRL Blaj

7. NICUȘAN CLAUDIU ȘTEFAN

Teolog, administrator – SC Mitromedia SRL Blaj, Șef Birou Dezvoltare Strategică – Curia Arhiepiscopiei Majore

8. MOLDOVEANU PUIU VASILE

Inginer, inginer șef Departament Proiectare IAMU SA Blaj

9. POPA MARIA LILIANA

Profesor învățământ primar – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

10. FRĂȚILĂ IOAN BOGDAN

Cântăreț bisericesc – Biserica Ortodoxă Tiur

11. HANDREA ALEXANDRU

Lucrător gestionar – întreprindere Individuală Mănărade

12. ZEDLER MIHAI

Economist în Management, consilier economist Departament Achiziții Indirecte – SC Bosch Automotive SRL Blaj

13. SIDERAȘ ALEXANDRU

Jurist, pensionar

14. DAMIAN AUGUSTIN AUROL

Profesor educație fizică și sport, director – Liceu Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj

15. IUGA MARCEL

Impiegat mișcare, expert securitate și sănătate în muncă – SC Aktor STA

16. ROTARU EUGEN MIRCEA

Profesor legislație/instructor – SC Rotaria Impex SRL Blaj

17. MARCU ANA

Profesor limba și literatura română, director adjunct – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

18. FRĂȚILĂ LILIANA EUFIMIA

Inginer, impiegat mișcare Stația CFR Copșa Mică

19. BAN GHEORGHE

Contabil, pensionar

20. BOGDAN VASILE

Inginer – SC Prenis SRL Blaj

21. CLEJA IOAN

Medic veterinar – SC Blackie Vet SRL Blaj

22. SINEA SILVIU SIMION

Jurist, pensionar

23. TOMOTAȘ VALERIA CRISTINA

Profesor științe socio-umane – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

24. TODEASĂ VIRGIL

Profesor educație fizică și sport, pensionar

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate