Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea centrală a PP-DD și-a anunțat membrii din Alba că pregăteşte o alianță cu PSD în consiliile locale și la Consiliul Județean


Publicat

Peste 300 de delegaţi PP-DD din localităţile judeţului Alba s-au reunit la Alba Iulia, într-o şedinţă de evaluare a activităţii politice de la alegerile locale şi până acum. La întâlnire au fost prezenţi şi membri din conducerea centrală a formaţiunii politice, printre care preşedinta Simona Man, vicepreşedintele Sorin Ovidiu Bălan, secretarul general Liviu Neagu sau preşedinta Organizaţiei de Femei, deputat Liliana Minc. Partidul se pregăteşte de alegerile europarlamentare, iar, la nivel local, reprezentanţii PP-DD au dus în discuţie posibilă alianţă cu PSD, dacă va exista situaţia ruperii USL.

Simona Man a spus că scopul acestei întâlniri a fost aflarea problemelor din cadrul organizaţiei judeţene, dacă există. Pe lângă acest aspect, membrii formaţiunii politice au mai discutat despre activitatea aleşilor locali la 15 luni de la alegerile locale, posibila cooperare cu PSD Alba, dar şi care este stadiul de pregătire pentru alegerile europarlamentare. Preşedinta Organizaţiei pentru Femei PP-DD, deputatul Liliana Mincă, a spus că deputatul Cornel Comşa i-a promis că pe listele de la europarlamentare va fi propusă drept candidat o femeie.

 

O primă concluzie a şedinţei a fost că, luând în considerare activitatea aleşilor locali la 15 luni de la alegerile din 2012 şi numărul de membri, PP-DD Alba este printre primele 10 organizaţii la nivel naţional.

Potrivit secretarului general Liviu Neagu, la nivelul judeţului Alba, PP-DD are 81 de consilieri locali din 3.132, iar în ceea ce priveşte consilierii judeţeni numărul ajunge numai la trei din 134. În cazul mandatelor de viceprimari PP-DD, din cele peste 100 la nivel naţioanl, judeţul Alba are patru viceprimari, printre care şi cel al muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean.

„Putem afirma de aici de la Alba Iulia că Partidul Poporului Dan Diaconescu, după 10% la alegerile locale, 15% la alegerile parlamentare, este îndreptăţit să considere ca un target realizabil, 20% la alegerile europarlamentare”.

O femeie propusă de deputatul PP-DD Alba pentru europarlamentare

Preşedinta Organizaţiei de Femei PP-DD, deputatul Liliana Mincă a anunţat că a primit o promisiune din partea preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Cornel Comşa: „Va propune la alegerile europarlamentare o femeie pe lista PP-DD-ului”.

Cornel Comşa a declarat că membrii organizaţiei vor fi prezenţi şi în secţiile de votare de la europarlamentare şi că a organizat până acum întâlniri pentru a le spune cum trebuie să supravegheze votarea.

„Atanasiu conduce PNL-ul şi Hava restul partidelor, mai puţin PP-DD-ul”

Un alt punct trecut pe ordinea de zi a acestei şedinţe a fost şi o posibilă alianţă, în cazul în care USL se va rupe. Preşedinta partidului, Simona Man a spus că nu exclude această posibilitate şi a anunţat că au fost discuţii şi vor mai fi cu ambele formaţiuni politice. Man a spus că partidul politic care se va apropia cel mai mult de realizarea celor 100 de puncte ale PP-DD va fi câştigătorul unei asemenea alianţe.

Posibila cooperare cu PSD Alba, pentru „contraatacarea cuplului Hava – Atanasiu, care conduce de 22 de ani judeţul” a fost o altă temă, bifată în şedinţa de la Alba Iulia.

Deputatul Cornel Comşa susţine că orice formaţiune politică sau alianţă va avea PP-DD-ul alături, în 2016, scopul este „să spargă monopolul Atanasiu-Hava”.

„Atanasiu conduce PNL-ul şi Hava restul partidelor, mai puţin al nostru, PP-DD-ul. Am fost primul ofertat de către PDL să facem alianţă, aveam vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pe domnul Marincaş probabil şi viceprimar la muncipiu, dar încăpăţânarea mea, ca să sparg monopolul ăsta de putere locală a fost <nu>”, a declarat deputatul PP-DD Alba, Cornel Comşa.

În opinia sa, USL-ul se va rupe până la începutul lunii noiembrie, cel târziu la sfârşitul anului şi crede că la nivelul judeţului PP-DD va merge cu PSD. Acesta a precizat că nu ştie încă dacă se va face o alianţă naţională sau va fi doar o susţinere parlamentară, fără vreun acord.

La şedinţa de reevaluare a organizaţiei judeţene au participat preşedintele PP-DD Alba, deputatul Cornel Comşa, secretarul general Liviu Neagu, preşedintele Organizaţiei de Femei PP-DD, deputat Liliana Mincă, vicepreşedintele BPN PP-DD, Florin Condurăţeanu şi vicepreşedintele PP-DD, Sorin Ovidiu Bălan. Dintre membrii locali ai partidului au fost prezenţi viceprimarul muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean şi consilierul judeţean Ion Marincaş.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Pipo

  duminică, 13.10.2013 at 21:23

  Poate este o conditie de avizare a redeschiderii OTV-ului. O sa vedem mai tarziu, ca mos Diaconescu spunea altceva in campania electorala ! O da si el ca si Crin ca vede ca merge. Ciurucuri si trepadusi !

 2. ALBAIULIAN

  luni, 14.10.2013 at 08:29

  Minciuni marca pp-dd-zero-tv , aseara in jurul orelor 19,30 Dan Diaconescu era in tara si nu in Italia cum sustin ce-i veniti la Alba-Iulia sa “resusciteze” partidul din coma profunda in care se gaseste .
  Alta minciuna a lor este ca aceasta formatiune se afla acum pe penultimul loc in clasamentul pe judete si nu pe locul 10 cum mint ei.
  Ne spune sursa noastra ca toate demersurile care s-au facut de-a lungul timpului pe la Bucuresti se adeveresc azi : Adica dl. plotoner de militie , fost sef de p(r)ost ion marincas nu mai sta la masa cu conducerea (a fost dat jos) .
  Poate ne vor spune ce se pregateste cu dl. viceprimar Serdean Dorin ??? O sa va spunem noi cit de curind , Doamne Ajuta dar noi nu prea credem …!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aproape toți pacienții infectați cu COVID care sunt internați în Alba sunt nevaccinați. Situația din fiecare spital în parte

Publicat

Aproape toți pacienții infectați cu COVID și internați în spitalele din Alba sunt nevaccinați. O statistică la zi, oferită de DSP Alba, scoate în evidență faptul că din 364 de pacienți internați în aceste momente, 325 sunt nevaccinați. 

Alba24.ro a relatat pe larg, în ultimele zile, situația sumbră a numărului mare de pacienți care ajung în spitale, infectați cu COVID și care nu sunt vaccinați.

Cum se prezintă situația pe fiecare spital în parte, la data de 16 octombrie 2021.

Spitalul Județean din Alba Iulia

La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, pe secția de Infecțioase sunt internați 46 de pacienți, dintre aceștia 40 sunt nevaccinați.

Pe secția de Terapie Intensivă, sunt 12 pacienți, toți nevaccinați.

CITEȘTE ȘI: Pandemia nevaccinaților la Alba Iulia: 91% dintre pacienții cu forme grave de COVID ajunși pe secția ATI erau nevaccinați

Spitalul din Aiud

La Spitalul din Aiud, spital suport COVID, pe ATI COVID sunt 23 de pacienți în stare gravă, toți nevaccinați.

Pe secția de interne sunt 27, din care doar 3 vaccinați.

CITEȘTE ȘI: Pandemia nevaccinaților pe secția de ATI COVID a Spitalului din Aiud: 9 din 10 pacienți ajunși în stare gravă sunt nevaccinați

Pe secția de psihiatrie trei pacienți, toți 3 nevaccinați.

Potrivit managerului spitalului, Bogdan Popa, costul unei zile de tratament pe ATI COVID, pentru un pacient în stare gravă ajunge la aproximativ 10.300 de lei.

În costurile de 10.300 de lei pe zi, intră tratamentul pacienților, dar și sporurile salariale ale medicilor și asistenților care se luptă pentru salvarea celor ce ajung pe secție.

Spitalul din Blaj

La Blaj pe secțiile de ATI, Terapie Intesivă și Infecțioase, sunt 42 de pacienți. Dintre aceștia 32 sunt nevaccinați.

Spitalul din Sebeș

32 de pacienți sunt pe secțiile de infecțioase și pediatrie. 28 sunt nevaccinați.

Spitalul Orășenesc Cugir

La secția de infecțioase apar în evidențe 52 de pacienți, dintre care 48 nevaccinați.

Spitalul din Abrud

Pe interne sunt 36 de pacienți, iar 33 sunt nevaccinați.

Spital Câmpeni

La Câmpeni pe secția de interne sunt 47 de pacienți, și doar 3 vaccinați.

Spitalul Pneumoftiziologie din Aiud

44 de pacienți internați în data de 16 octombrie dintre care 38 nevaccinați.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pățania unui șofer din Alba: Supărat că poliția întârzie după ce a sunat la 112 a băut 4 beri, la volan. Unde a dat de polițiști

Publicat

Un șofer din Alba, care a fost prins beat la volan a avut o explicație inedită pentru faptul că a consumat băuturi alcoolice. Acesta a spus atât în fața poliției, dar și a judecătorilor că a băut de supărare.

Mai exact, a sunat la 112 să raporteze un incident rutier, dar când a văzut că poliția întarzie, de supărare a băut patru beri, pe care le cumpărase de la magazinul din sat. 

Deși timp de o oră nici un echipaj de poliție nu a apărut după ce bărbatul a soliciat prin 112, când mai avea 200 de metri până acasă a fost oprit de polițiști. 

Acesta l-au testat cu aparatul etilotest și i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost trimis în judecată, iar pe 5 octombrie, magistrații judecătoriei Câmpeni l-au condamnat.

Pățania bărbatului este descrisă în motivarea instanței.

Ce s-a întâmplat

În urmă cu un an, în data de 3 septembrie 2020, bărbatul a plecat în jurul orei 17.00, la un magazin din comuna Horea, pentru a face cumpărături. A luat mai multe produse, dar și un bax de bere.

În jurul orei 19, când se întorcea spre casă și mai avea în jur de jumătate de kilometru până la locuința sa, a fost scos de pe carosabil de un camion care circula din sens opus. Bărbatul se afla în mașină alături de un vecin.

Imediat după incidentul rutier a sunat la 112 pentru a raporta ce a pățit și a cerut un echipaj de poliție.

Când a văzut că echipajul de poliție întârzie, bărbatul a declarat că de supărare că poliția întărzie, dar și din cauza incidentului auto, s-a apucat să bea din berile pe care le-a cumpărat.

Mai exact a băut patru beri.

După o oră, în care poliția nu a venit, acesta s-a urcat la volan și și-a continuat drumul către casă.

A fost oprit de poliție

Când mai avea aproape 200 de metri până acasă, un echipaj de poliție l-a oprit pentru un control de rutină. Din cauza faptului că mirosea a alcool după ce băuse patru beri, a fost testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost de ”1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat (ora 20:32), motiv pentru care a fost condus la Spitalul orășenesc Câmpeni unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, potrivit motivării instanței.

La spital a reieșit: 2,46 grame ‰ la prima probă, ora 21:20 și, respectiv, 2,19 grame ‰ la cea de-a doua probă, ora 22:20, alcool pur în sânge.

Drept urmare s-a ales cu un dosar penal.

Pedeapsa

La un an de la pățanie, magistrații Judecătoriei Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la un an și 7 luni de închisoare cu amânare și 45 de zile de muncă în folosul comunității.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Ce daune a primit un biciclist din Alba care a avut nevoie de 150 de zile de îngrijiri după ce a fost lovit de o mașină

Publicat

politie noaptea

Un bărbat din Cugir a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru un accident pe care l-a provocat în urmă cu mai bine de trei ani.

Bărbatul, șofer, conducea un automobil pe o stradă din Cugir, fără a avea puse în funcțiune luminile de drum. 

La un moment dat a lovit un biciclist, s-a oprit pentru câteva momente, dar a plecat de la locul accidentului. 

Biciclistul a fost rănit și a avut nevoie de aproape 150 de zile de îngrijiri medicale. 

La trei ani de la comiterea faptei, bărbatul a fost condamnat pe data de 12 octombrie 2021. De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică.

Ce s-a întâmplat

În data de 14 decembrie 2018, bărbatul în cauză conducea un automobil, în jurul orei 17.30, după ce se întunecase deja afară, pe o stradă din Cugir. Potrivit motivării instanței acesta nu avea luminile pornite.

La un moment dat, a pătruns pe contrasens și a lovit un bărbat care se deplasa pe lângă bicicletă, pe marginea drumului.

”a pătruns pe sensul de depalsare al acesteia, accidentând victima și proiectând-o în șanțul din fața imobilului. În urma impactului, persoana vătămată – care nu se afla sub influența alcoolului la data faptei, a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 130-150 de zile de îngrijiri medicale, astfel cum reiese din raportul de expertiză medico-legală”, se arată în motivarea instanței.

A fugit de la locul accidentului și și-a parcat mașina în garaj

Apoi, ”imediat după producerea accidentului, inculpatul a oprit autovehiculul aprox. 20 de secunde, iar apoi, fără a coborî de la volan, a părăsit în viteză locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție. Polițiștii au identificat autoturismul implicat în accident la data de 16.12.2018, găsindu-l în garajul locuinței inculpatului, prezentând urme de accident”, se mai arată în documentul citat.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Cugir cercetat penal după ce a provocat accident şi a părăsit locul faptei. A acroşat un biciclist cu maşina

Accidentul a fost surprins de camere video amplasate în zonă, dar și un martor a detaliat poliției cele întâmplate.

Magistrații au concluzionat că accidentul putea fi evitat dacă bărbatul avea farurile aprinse și dacă era atent în momentul în care intrase pe contrasens.

Pedeapsa și ce daune a primit biciclistul

Bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost judecat conform procedurii simplificate.

În urma procesului desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia magistrații au decis următoarele:

L-au condamnat pe șofer la 2 ani și trei luni de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea a fost obligat la plata către partea civilă, a sumei de 80.000 lei, reprezentând daune morale, respectiv la plata sumei de 9.363,246 lei reprezentând daune materiale.

Sentința din 12 octombrie nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au amendat un proprietar după ce a închiriat o pensiune către cinci persoane. Ce au decis judecătorii

Publicat

Un proprietar de pensiune din Alba a fost amendat cu 3000 de lei, după ce a închiriat cabana unui grup de persoane pentru o petrecere. 

Bărbatul a mers în instanță pentru a cere anularea amenzii, iar un proces a avut loc pe rolul Judecătoriei Alba Iulia. 

Mai exact, în data de 27 martie 2021, bărbatul a încheiat pensiunea sa din satul Tăuți, unui grup de persoane, apoi proprietarul s-a retras la casa sa din Zlatna.

În jurul orei 22.00, tot în ziua respectivă, polițiștii din Galda de Jos au sunat și l-au anunțat pe bărbat că a fost amendat cu 3000 de lei.

Motivul amenzii a fost că acesta ar fi organizat ziua de naștere al uneia dintre persoanele care au închiriat pensiunea, evenimentul fiind desfășurat într-un spațiu închis, contrar legii în vigoare, legi impuse din cauza pandemiei de COVID.

”Evenimentul a fost înregistrat video în timp ce se desfășura, cu camera din dotarea Poliției Române”, se arată în motivarea instanței.

În fapt, în pensiune se aflau doar cinci persoane.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au precizat că prezența a cinci persoane a nu se încadrează în prevederile legale, impuse în contextul pandemiei de COVID.

Mai mult de atât, ”punerea la dispoziție a unei pensiuni nu echivalează cu organizarea întrunirilor interzise de lege, în scopurile arătate și care este evident se adresează publicului larg. Mai mult decât atât, la momentul intervenției organelor de poliție petentul nici nu se afla în pensiune”, se mai arată în motivarea instnaței.

De asemenea, ”imaginile surprinse cu body-camera aflată în dotarea agentului de poliție arată cele cinci persoane, dar nu aflate în același loc, una dintre ele la sosirea poliției se afla pe terasă, iar celelalte patru se aflau în interior, la parterul pensiunii, dar nu se dansa, nici nu era o atmosferă în acest sens și nici măcar nu se poate vorbi de persoane aflate în apropiere una de alta, fiind evident că cele din interior erau dispersate pe toată suprafața parterului”, au mai precizat magistrații.

Drept urmare judecătorii au concluzionat că procesul a fost încheiat în mod netemeinic și au dispus anularea amenzii. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia în data de 20 septembrie 2021.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate