Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea centrală a PP-DD și-a anunțat membrii din Alba că pregăteşte o alianță cu PSD în consiliile locale și la Consiliul Județean

Publicat

Peste 300 de delegaţi PP-DD din localităţile judeţului Alba s-au reunit la Alba Iulia, într-o şedinţă de evaluare a activităţii politice de la alegerile locale şi până acum. La întâlnire au fost prezenţi şi membri din conducerea centrală a formaţiunii politice, printre care preşedinta Simona Man, vicepreşedintele Sorin Ovidiu Bălan, secretarul general Liviu Neagu sau preşedinta Organizaţiei de Femei, deputat Liliana Minc. Partidul se pregăteşte de alegerile europarlamentare, iar, la nivel local, reprezentanţii PP-DD au dus în discuţie posibilă alianţă cu PSD, dacă va exista situaţia ruperii USL.

Simona Man a spus că scopul acestei întâlniri a fost aflarea problemelor din cadrul organizaţiei judeţene, dacă există. Pe lângă acest aspect, membrii formaţiunii politice au mai discutat despre activitatea aleşilor locali la 15 luni de la alegerile locale, posibila cooperare cu PSD Alba, dar şi care este stadiul de pregătire pentru alegerile europarlamentare. Preşedinta Organizaţiei pentru Femei PP-DD, deputatul Liliana Mincă, a spus că deputatul Cornel Comşa i-a promis că pe listele de la europarlamentare va fi propusă drept candidat o femeie.

 

O primă concluzie a şedinţei a fost că, luând în considerare activitatea aleşilor locali la 15 luni de la alegerile din 2012 şi numărul de membri, PP-DD Alba este printre primele 10 organizaţii la nivel naţional.

Potrivit secretarului general Liviu Neagu, la nivelul judeţului Alba, PP-DD are 81 de consilieri locali din 3.132, iar în ceea ce priveşte consilierii judeţeni numărul ajunge numai la trei din 134. În cazul mandatelor de viceprimari PP-DD, din cele peste 100 la nivel naţioanl, judeţul Alba are patru viceprimari, printre care şi cel al muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean.

„Putem afirma de aici de la Alba Iulia că Partidul Poporului Dan Diaconescu, după 10% la alegerile locale, 15% la alegerile parlamentare, este îndreptăţit să considere ca un target realizabil, 20% la alegerile europarlamentare”.

O femeie propusă de deputatul PP-DD Alba pentru europarlamentare

Preşedinta Organizaţiei de Femei PP-DD, deputatul Liliana Mincă a anunţat că a primit o promisiune din partea preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Cornel Comşa: „Va propune la alegerile europarlamentare o femeie pe lista PP-DD-ului”.

Cornel Comşa a declarat că membrii organizaţiei vor fi prezenţi şi în secţiile de votare de la europarlamentare şi că a organizat până acum întâlniri pentru a le spune cum trebuie să supravegheze votarea.

„Atanasiu conduce PNL-ul şi Hava restul partidelor, mai puţin PP-DD-ul”

Un alt punct trecut pe ordinea de zi a acestei şedinţe a fost şi o posibilă alianţă, în cazul în care USL se va rupe. Preşedinta partidului, Simona Man a spus că nu exclude această posibilitate şi a anunţat că au fost discuţii şi vor mai fi cu ambele formaţiuni politice. Man a spus că partidul politic care se va apropia cel mai mult de realizarea celor 100 de puncte ale PP-DD va fi câştigătorul unei asemenea alianţe.

Posibila cooperare cu PSD Alba, pentru „contraatacarea cuplului Hava – Atanasiu, care conduce de 22 de ani judeţul” a fost o altă temă, bifată în şedinţa de la Alba Iulia.

Deputatul Cornel Comşa susţine că orice formaţiune politică sau alianţă va avea PP-DD-ul alături, în 2016, scopul este „să spargă monopolul Atanasiu-Hava”.

„Atanasiu conduce PNL-ul şi Hava restul partidelor, mai puţin al nostru, PP-DD-ul. Am fost primul ofertat de către PDL să facem alianţă, aveam vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pe domnul Marincaş probabil şi viceprimar la muncipiu, dar încăpăţânarea mea, ca să sparg monopolul ăsta de putere locală a fost <nu>”, a declarat deputatul PP-DD Alba, Cornel Comşa.

În opinia sa, USL-ul se va rupe până la începutul lunii noiembrie, cel târziu la sfârşitul anului şi crede că la nivelul judeţului PP-DD va merge cu PSD. Acesta a precizat că nu ştie încă dacă se va face o alianţă naţională sau va fi doar o susţinere parlamentară, fără vreun acord.

La şedinţa de reevaluare a organizaţiei judeţene au participat preşedintele PP-DD Alba, deputatul Cornel Comşa, secretarul general Liviu Neagu, preşedintele Organizaţiei de Femei PP-DD, deputat Liliana Mincă, vicepreşedintele BPN PP-DD, Florin Condurăţeanu şi vicepreşedintele PP-DD, Sorin Ovidiu Bălan. Dintre membrii locali ai partidului au fost prezenţi viceprimarul muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean şi consilierul judeţean Ion Marincaş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pipo

    duminică, 13.10.2013 at 21:23

    Poate este o conditie de avizare a redeschiderii OTV-ului. O sa vedem mai tarziu, ca mos Diaconescu spunea altceva in campania electorala ! O da si el ca si Crin ca vede ca merge. Ciurucuri si trepadusi !

  2. ALBAIULIAN

    luni, 14.10.2013 at 08:29

    Minciuni marca pp-dd-zero-tv , aseara in jurul orelor 19,30 Dan Diaconescu era in tara si nu in Italia cum sustin ce-i veniti la Alba-Iulia sa “resusciteze” partidul din coma profunda in care se gaseste .
    Alta minciuna a lor este ca aceasta formatiune se afla acum pe penultimul loc in clasamentul pe judete si nu pe locul 10 cum mint ei.
    Ne spune sursa noastra ca toate demersurile care s-au facut de-a lungul timpului pe la Bucuresti se adeveresc azi : Adica dl. plotoner de militie , fost sef de p(r)ost ion marincas nu mai sta la masa cu conducerea (a fost dat jos) .
    Poate ne vor spune ce se pregateste cu dl. viceprimar Serdean Dorin ??? O sa va spunem noi cit de curind , Doamne Ajuta dar noi nu prea credem …!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax