Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir, REPLICĂ la dezvălurile deputatului Florin Roman despre ”căpușele” uzinei

Publicat


Conducerea Fabricii de Arme din Cugir a transmis redacției Alba24 o reacție la declarațiile deputatului Florin Roman cu privire la derularea unor afaceri dubioase prin firmele care aparțin unor persoane din fosta conducere a fabricii șau a unor lideri sindicali. Potrivit lui Roman, firmele respective au ”căpușat” fabrica, deputatul solicitând declanșarea unor controale pentru stabilirea prejudiciului. În replică,  actualii șefi ai Fabricii de Arme din Cugir spun că firmele prezentate în declarațiile deputatului de Alba nu mai există sau nu mai derulează afaceri cu fabrica din Cugir. Redăm mai jos integral comunicatul semnat de conducerea Fabricii din Cugir:

”Pentru informarea corectă a opiniei publice în legatura cu articolul facem următoarele precizări:

Activitatea S. Fabrica de Arme Cugir S.A., a fost externalizată in anul 2007 prin Hotărârea nr.11/02.11.2007 a Consiliului de Administratie al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., care reglementa toate elementele privitoare la trimiterea angajatilor in somaj tehnic, stabilirea SRL-urilor ce urmau să preia activitatea, stabilirea reperelor ce urmau să fie executate de fiecare SRL şi modul în care va fi angajat personalul.

Presedinte al Consiliului de Administratie al S. Fabrica de Arme Cugir S.A. la data emiterii Hotărârii sus amintite era un membru marcant al P.N.L. Cugir.

In aceasta conjunctură activitatea S. Fabrica de Arme Cugir S.A. se externalizează prin infiintarea unui număr de 9 societati comerciale cu răspundere limitată, societati pe care le enumerăm: S.C. PROTOTIP S.R.L., S.C. KEN ARMS PRODUCT S.R.L., S.C. PRODUCT PREST S.R.L., S.C. MOUNTING PROD S.R.L., S.C. MECANIK WORK S.R.L., S.C. FORGING METAL S.R.L., S.C. MECANO PRODUCT S.R.L., S.C. TIGAN PREST S.R.L., S.C. IVET S.R.L.

Prin referatul intocmit de Directorul General al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., de la acea vreme privind avizarea / aprobarea structurii organizatorice, acesta si-a asumat in totalitate noua structură organizatorică care prevedea disponibilizari in randul salariatior. Ne intrebăm de ce la vremea respectivă domnul deputat Florin Roman nu a fost un sustinator infocat al muncitorilor din cadrul S Fabrica de Arme Cugir SA cum se erijează in prezent. Suntem de parere ca Presedintele Consiliului de Administratie de la acea vreme cat si conducerea executivă a fabricii, in speta directorul general trebuia să isi asume nu doar decizia de infiintare a societătilor comerciale, de disponibilizare a angajatilor fabricii, cât si functionarea ulterioara a societătilor in limitele legale impuse prin Hotărârea nr. 11/02.11.2007.

De asemenea dorim sa subliniem faptul că dintre societătile care au activat pe platforma S Fabrica de Arme Cugir SA, doar SC Prototip SRL mai are in prezent incheiat un contract de chirie cu fabrica, restul contractelor fiind reziliate, o parte din societăti fiind chiar radiate de la Registrul Comertului. Mai precizăm si faptul că de la preluarea functiei de Director General in luna august 2017, domnul director Dr. Ing. Mihăilesc Nicolae, a avut permanent o atitudine activă in vederea recuperării tuturor datoriilor firmelor colaboratoare, sens in care in ceea ce priveste relatia cu SC Prototip SRL, fabrica a parcurs etapele legale de recuperare a debitelor restante fiind deschise un număr de 2 dosare executionale, o a treia hotărare judecatorească urmează să fie pusa in executare, iar contractul de chirie va fi reziliat unilateral in perioada următoare. Deasemenea in cele 10 luni de cand Director General este Dr. Ing. Mihăilesc Nicolae a fost reintegrată activitatea atelierului de tâmplărie externalizată până in 05.04.2018 societătii comerciale IVET S.R.L. si a fost reangajat in cadrul S. Fabrica de Arme Cugir S.A., personalul disponibilizat de aceasta societate.

Dorim să mai precizăm faptul că in urma deplasărilor in străinatate, la târgurile internationale, de care aminteste domnul deputat Florin Roman in articol, am adus contracte noi, unele prezentate in cotidianul Unirea, contracte care ne asigură incărcare pe anii 2018-2019, in acest sens angajând peste 80 de persoane care provin din orasul Cugir si zonele limitrofe.

In ceea ce priveste raportul Curtii de Conturi dorim să precizăm faptul că, in perioada 2010-2013, perioadă analizată de către auditorii Curtii de Conturi, actualul Director General, domnul Mihăilesc Nicolae nu era angajat al societătii. Mai mult in cuprinsul raportului Curtii de Conturi nu se regăseste suma de 6.6 milioane de lei prejudiciu asa cum sustine in mod eronat sau chiar cu rea vointa domnul Florin Roman.

Pentru a nu mai folosi date eronate ii sugerăm domnului deputat Florin Roman, să isi intrebe colegul din P.N.L., Administrator Special al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., la acea data, ce prejudiciu a stabilit Raportul Curtii de Conturi din 05.12.2013, principala sa indatorire in aceasta calitate fiind supravegherea activităţii financiare a societăţii.

Ne asteptăm in continuare la noi atacuri intrucât conducerea S. Fabrica de Arme Cugir S.A., intentionează să aducă înapoi în fabrică toate activitătile externalizate de vechile conduceri.

Concluzionând opinăm că oricât de răuvoitor ai fi nu poţi să nu observi rezultatele pozitive ale societăţii începând cu anul 2017 până in prezent, când S. Fabrica de Arme Cugir S.A. este pe profit pentru prima oara de la infiinţare, rezultate la care şi-a adus aportul si conducerea actuala, alături de întregul colectiv al societăţii, căruia ii mulţumim pentru eforturile depuse luna de luna pentru onorarea contractelor.

CONDUCEREA,

SC. FABRICA DE ARME CUGIR S.A.”


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Klaus Iohannis a explicat de ce în China se poate construi un spital în șase zile

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații luni, despre coronavirusul care a cauzat decesul a peste 80 de persoane în China, dar și despre măsuri în România. „Astăzi o avut loc o discuție interminsterială, aștept să aflu concluziile, trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv, eu sunt de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de localități din ALBA, fără APĂ, din această seară. Lucrări la rețea pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat

lucrari apa

Apa CTTA a anunțat luni dimineața că din această seară va fi întreruptă furnizarea apei potabile în peste 20 de comune și localitățile aferente, dar și la Ocna Mureș, din cauza unor lucrări la Autostrada Sebeș-Turda. Aducțiunea de apă DN1200 (FIR II), in zona Lancrăm va fi relocată. Potrivit operatorului de apă, lucrările vor începe […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Costul lucrărilor urcă la aproape un milion de euro, bani din bugetul local

Publicat

economic

Costul modernizărilor de la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia urcă la aproape un million de euro, din cauza unor lucrări suplimentare, neprevăzute în stadiul de proiect. Acești bani vor fi suportați de la bugetul local, suma fiind mai mare față de cea așteptată din fondurile PNDL. Investiția actualizată intră la aprobare în ședința Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Diurnele militarilor, polițiștilor și jandarmilor care au misiuni în străinătate au fost majorate

Publicat

parada militara bucuresti

Diurnele militarilor, jandarmilor și polițiștilor care desfășoară misiuni în străinătate au fost majorate. Detaliile se regăsesc HG 46/2020, publicată luni în Monitorul Oficial. Ofițerii vor primi 140 de euro/zi, maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară – 130 de euro/zi și alte categorii de personal – 120 de euro/zi, dacă participă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate