Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir, REPLICĂ la dezvălurile deputatului Florin Roman despre ”căpușele” uzinei


Publicat

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir a transmis redacției Alba24 o reacție la declarațiile deputatului Florin Roman cu privire la derularea unor afaceri dubioase prin firmele care aparțin unor persoane din fosta conducere a fabricii șau a unor lideri sindicali. Potrivit lui Roman, firmele respective au ”căpușat” fabrica, deputatul solicitând declanșarea unor controale pentru stabilirea prejudiciului. În replică,  actualii șefi ai Fabricii de Arme din Cugir spun că firmele prezentate în declarațiile deputatului de Alba nu mai există sau nu mai derulează afaceri cu fabrica din Cugir. Redăm mai jos integral comunicatul semnat de conducerea Fabricii din Cugir:

”Pentru informarea corectă a opiniei publice în legatura cu articolul facem următoarele precizări:

Activitatea S. Fabrica de Arme Cugir S.A., a fost externalizată in anul 2007 prin Hotărârea nr.11/02.11.2007 a Consiliului de Administratie al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., care reglementa toate elementele privitoare la trimiterea angajatilor in somaj tehnic, stabilirea SRL-urilor ce urmau să preia activitatea, stabilirea reperelor ce urmau să fie executate de fiecare SRL şi modul în care va fi angajat personalul.

Presedinte al Consiliului de Administratie al S. Fabrica de Arme Cugir S.A. la data emiterii Hotărârii sus amintite era un membru marcant al P.N.L. Cugir.

In aceasta conjunctură activitatea S. Fabrica de Arme Cugir S.A. se externalizează prin infiintarea unui număr de 9 societati comerciale cu răspundere limitată, societati pe care le enumerăm: S.C. PROTOTIP S.R.L., S.C. KEN ARMS PRODUCT S.R.L., S.C. PRODUCT PREST S.R.L., S.C. MOUNTING PROD S.R.L., S.C. MECANIK WORK S.R.L., S.C. FORGING METAL S.R.L., S.C. MECANO PRODUCT S.R.L., S.C. TIGAN PREST S.R.L., S.C. IVET S.R.L.

Prin referatul intocmit de Directorul General al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., de la acea vreme privind avizarea / aprobarea structurii organizatorice, acesta si-a asumat in totalitate noua structură organizatorică care prevedea disponibilizari in randul salariatior. Ne intrebăm de ce la vremea respectivă domnul deputat Florin Roman nu a fost un sustinator infocat al muncitorilor din cadrul S Fabrica de Arme Cugir SA cum se erijează in prezent. Suntem de parere ca Presedintele Consiliului de Administratie de la acea vreme cat si conducerea executivă a fabricii, in speta directorul general trebuia să isi asume nu doar decizia de infiintare a societătilor comerciale, de disponibilizare a angajatilor fabricii, cât si functionarea ulterioara a societătilor in limitele legale impuse prin Hotărârea nr. 11/02.11.2007.

De asemenea dorim sa subliniem faptul că dintre societătile care au activat pe platforma S Fabrica de Arme Cugir SA, doar SC Prototip SRL mai are in prezent incheiat un contract de chirie cu fabrica, restul contractelor fiind reziliate, o parte din societăti fiind chiar radiate de la Registrul Comertului. Mai precizăm si faptul că de la preluarea functiei de Director General in luna august 2017, domnul director Dr. Ing. Mihăilesc Nicolae, a avut permanent o atitudine activă in vederea recuperării tuturor datoriilor firmelor colaboratoare, sens in care in ceea ce priveste relatia cu SC Prototip SRL, fabrica a parcurs etapele legale de recuperare a debitelor restante fiind deschise un număr de 2 dosare executionale, o a treia hotărare judecatorească urmează să fie pusa in executare, iar contractul de chirie va fi reziliat unilateral in perioada următoare. Deasemenea in cele 10 luni de cand Director General este Dr. Ing. Mihăilesc Nicolae a fost reintegrată activitatea atelierului de tâmplărie externalizată până in 05.04.2018 societătii comerciale IVET S.R.L. si a fost reangajat in cadrul S. Fabrica de Arme Cugir S.A., personalul disponibilizat de aceasta societate.

Dorim să mai precizăm faptul că in urma deplasărilor in străinatate, la târgurile internationale, de care aminteste domnul deputat Florin Roman in articol, am adus contracte noi, unele prezentate in cotidianul Unirea, contracte care ne asigură incărcare pe anii 2018-2019, in acest sens angajând peste 80 de persoane care provin din orasul Cugir si zonele limitrofe.

In ceea ce priveste raportul Curtii de Conturi dorim să precizăm faptul că, in perioada 2010-2013, perioadă analizată de către auditorii Curtii de Conturi, actualul Director General, domnul Mihăilesc Nicolae nu era angajat al societătii. Mai mult in cuprinsul raportului Curtii de Conturi nu se regăseste suma de 6.6 milioane de lei prejudiciu asa cum sustine in mod eronat sau chiar cu rea vointa domnul Florin Roman.

Pentru a nu mai folosi date eronate ii sugerăm domnului deputat Florin Roman, să isi intrebe colegul din P.N.L., Administrator Special al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., la acea data, ce prejudiciu a stabilit Raportul Curtii de Conturi din 05.12.2013, principala sa indatorire in aceasta calitate fiind supravegherea activităţii financiare a societăţii.

Ne asteptăm in continuare la noi atacuri intrucât conducerea S. Fabrica de Arme Cugir S.A., intentionează să aducă înapoi în fabrică toate activitătile externalizate de vechile conduceri.

Concluzionând opinăm că oricât de răuvoitor ai fi nu poţi să nu observi rezultatele pozitive ale societăţii începând cu anul 2017 până in prezent, când S. Fabrica de Arme Cugir S.A. este pe profit pentru prima oara de la infiinţare, rezultate la care şi-a adus aportul si conducerea actuala, alături de întregul colectiv al societăţii, căruia ii mulţumim pentru eforturile depuse luna de luna pentru onorarea contractelor.

CONDUCEREA,

SC. FABRICA DE ARME CUGIR S.A.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Veteranul de război din Alba Iulia, Laurean Deac a decedat la 99 de ani. Povestea eroului care a stat 4 ani prizonier la ruși

Publicat

Veteranul Laurean Deac din Alba Iulia a decedat în cursul zilei de marți, 15 iunie 2021. Anunțul a fost făcut pe Facebook, de Petruța Pop, coordonatoarea Cercului Militar din Alba Iulia. 

Laurean Deac a decedat la vârsta de 99 de ani.

În urmă cu aproape o lună, Laurean Deac s-a externat din spital după ce a avut COVID.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Veteranul de război, Laurean Deac, a învins coronavirusul la 99 de ani. Aprecieri și mulțumiri pentru personalul medical

”Ultima poză pe care i-am făcut-o chiar de Ziua Veteranilor de Război, lângă mormântul soției sale, neștiind…

De aproximativ o oră, veteranul de război, LAUREAN DEAC, a plecat dintre noi, spre Veșnicie, la întâlnirea cu Tatăl Ceresc și cu cei dragi ai săi.
Aseară am fost la el pentru a-l vedea pentru ultima dată și pentru a-mi lua rămas bun.

Mulțumesc din inimă pentru nenumăratele momente sincere petrecute împreună, moș Deac! Mi-ai fost drag ca și cum ai fi fost moșu’ meu!

Drum lin spre Cer, drag veteran!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris Petruța Pop pe Facebook.

Povestea de viață a veteranului de război

A fost încorporat în 1 aprilie 1943, la 22 de ani. După un an de instrucţie, la 1 aprilie 1944 a plecat pe front în Rusia.

”După armistiţiu, ne-au înconjurat rușii. Eram în Moldova când s-a întâmplat. La Erevan ne-au dus. Eram 600 de oameni acolo, n-au deparazitat și ne-au băgat în fabrică, la topit aluminiu”, a povestit joi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mesajul pentru români al veteranului de război din Alba Iulia, Laurean Deac. Portretul unui erou de pe frontul rusesc

A fost eliberat în 1948, după patru ani. „În 20 mai 1948 am ajuns acasă. Țin bine minte ziua aceea. Am făcut nouă zile întregi încoace. Am iubit și m-am căsătorit după scurt timp. Soția a murit acum vreo șase ani”, a spus veteranul de război.

După venirea la putere a comuniștilor, veteranul şi familia sa s-au mutat din satul natal, Ohaba, la Alba Iulia. A avut opt copii, din care unii sunt stabiliţi acum în străinătate – Austria, Spania și Statele Unite ale Americii.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Moțiunea simplă a PSD, împotriva ministrului Cristian Ghinea, a căzut în Parlament. Discuții aprinse legate de vot

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Parlamentul a respins marți moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea. 

În timpul votului s-a produs și un mic scandal, legat de modul de votul pe tabletă.

”Cu 104 voturi pentru, 171 de voturi contra și o abținere, moțiunea simplă a fost respinsă” a spus președinta de ședință, moment în care în sală au izbucnit huiduielile.

Alfred Simonis (PSD) a spus că moțiunea a trecut pe votul din sală dar că numărătoarea nu a fost corectă. Acesta a lăsat să se înțeleagă  că s-a votat și din afara sălii, prin sistemul electronic, fără ca parlamentarii să fie în sală.

”Vreau să se consemneze că moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, și am să vă spun de ce. Potrivit Regulamentului Camerei, putem dezbate și vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moțiunea simplă nu este un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferență de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moțiunii… nu puteți lua în calcul voturile date pe tabletă. Colegii dumneavoastră chiulangii trebuiau să fie în sală să îl susțină pe domnul Ghinea. Prin urmare, să plece Ghinea, moțiuna a fost adoptată” a strigat Simonis, în uralele colegilor de la PSD și AUR.

Președintele AUR a vorbit despre avuz în serviciu.

Ședința a fost însă încheiată cu concluzia că moțiunea a căzut.

Textul a fost dezbătut luni, în Camera Deputaților.

În moțiunea denumită „Cristian Ghinea, de la zero la abis”, social democrații îi reproșează ministrului că blochează absorbția de fonduri pentru autoritățile locale, că „îndatorează” țara cu 15 miliarde de euro prin PNRR și că banii luați prin planul de redresare sunt „doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR.”

Ce i se reproșează lui Cristian Ghinea

  • „Ce blestem pe această ţară ca tocmai cel care a îngropat fondurile europene în 2016 să aibă în pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care să le facă praf!
  • Semnalele sunt clare: fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene şi scufundarea în abisul austerităţii.
  • Absorbţia curentă este la pământ, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021 – 2027 nu există nici pe hârtie.
  • În fiecare zi, România pierde bani mulţi din cauza incompetenţei ministrului Ghinea”, susţin reprezentanții PSD, în textul moțiunii.

În replică, Ghinea a transmis că moțiunea este un ”fake news” și ”un banc prost” la adresa sa.

„Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot spus la dezbaterile din comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutam pe bune, serios, aşezat despre fondurile europene.

Văd şi azi aici că nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că va suspenda contul pentru fake news.

Sunt cinci mari minciuni în această moţiune pe care oricine le putea verifica uşor din informaţii publice. Trebuie doar să citiţi”, a declarat ministrul Ghinea, citat de Agerpres.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Alocațiile copiilor, majorate de 1 ianuarie 2022. Ce a decis Comisia de muncă a Camerei Deputaților

Publicat

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis marţi ca alocaţiile pentru copii să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

Comisia pentru muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment.

Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public.

Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor.

A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Ea a estimat că la 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Modificări în procedura de vaccinare. Valeriu Gheorghiță: Centrele vor avea echipe mobile pentru localitățile arondate

Publicat

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță a transmis marți că fiecare localitate va fi arondată unui centru de vaccinare. Potrivit acestuia, centrele de vaccinare vor asigura echipe mobile care vor trece prin fiecare localitate în parte.  

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, au susținut marți, 15 iunie, o conferință de presă.

„La sfârșitul acestei săptămâni vom avea o situație centralizată la nivelul fiecărui județ. Noi transmitem mâine dimineață către fiecare direcție de sănătate publică și prefectură localitățile, ele vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe și fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile în fiecare localitate care va fi arondată acestui centru.

Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta „delta” a tulpinii virale Sars-Cov-2 are toate caracteristicile să devină tulpină dominantă”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Potrivit președintelui CNCAV, autoritățile urmăresc evaluarea centrelor de vaccinare, pentru a exista un echilibru între resursele disponibile și eficiența / numărul de persoane care sunt vaccinate în fiecare centru.

„Am finalizat în cursul săptămânii precedente evaluarea centrelor de vaccinare, a efcienței lor. În circa 45 % din cazuri, centrele vaccinau la mai puțin de jumătate din capacitatea fluxului. Tocmai de accea am propus măsuri către fiecare direcție de sănătate publică județeană, măsuri țintite, fie de reducere a programului de lucru și disponibilizarea echipelor mobile către activități de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural (…) sau chiar sistarea temporară a activității pentru anumite centre. Nu ne dorim închiderea definitivă unor centre pentru că este foarte greu de anticipat care va fi evoluția din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate