Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conducerea „FC Unirea” face precizări în legătură cu dosarul penal instrumentat de DNA privind finanțările ilegale ale clubului sportiv


Publicat

Conducerea „FC Unirea” aduce precizări cu privire la dosarul penal în care au fost trimiși în judecată Marian Sarmeș, Oliviu Feneșan, Nicolae Lupu  și Horea Bărdaș privind finanțările ilegale ale clubului de către Consiliul Local Alba Iulia. Cei patru și-au exprimat punctul de vedere într-un comunicat de presă făcut public în această după amiză.

Reamintim că, cei patru acționari în consiliul de administrație al FC Unirea au fost trimiși în judecată la Tribunalul Alba sub acuzațiile de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Vedeți mai jos comunicatul de presă.

„Prin prezenta dorim să facem anumite precizări în legătura cu nevinovăția conducerii Clubului Unirea Alba Iulia.

Precizăm că în 2005, la inițiativa primarului Mircea Hava și a președintelui Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel, am fost solicitați pentru a ajuta echipa de fotbal Unirea din Alba Iulia, care în acel moment era desființată. Au dorit să înființeze o societate de fotbal pentru a revitaliza și finanța fotbalul din Alba Iulia. La această întalnire a participat primarul Mircea Hava, președintele CJ Alba Ioan Dumitrel și s-a hotărât înființarea SC Fotbal Club Municipal Apulum SA din Alba Iulia, la care au devenit acționari următorii: Popa Ioan, Mateiu Dorin, Sarmeș Marian, Tamaș, Dorel Cristian, Burlan Dorel, Trifan Vasile, Bodea Ioan, asociați care au deținut 60% acțiuni împreuna cu persoana juridică FC Apulum Unirea Alba Iulia , Consiliul Județean Alba cu un procent de 20% si Consiliulul Local Alba Iulia  cu un procent de 20%.

După înfințarea și înregistrarea societății la Registru Comerțului de pa lângă Tribunalul Alba și afilierea acesteia la Federația Română de Fotbal, în cadrul unei ședințe ce a avut loc tot în biroul primarului Mircea Hava, prezent fiind și Ion Dumitrel,  juriștii instituției primăriei  și a Consiliului Județean Alba, au considerat ca fiind oportună înființarea unei asociații sportive non profit. Astfel, actțunile deținute de către cele două institutii au fost vândute celorlalți asociați enumerați mai sus cât și altor acționari care au cumpărat acțiunile, cum ar fi Oancea Nicolae, Oliviu Feneșan, Florin Popa și Aurel Gelu Iancu.

În aceasta situație, la initiațiva  primarului Hava și a președintelui Consiliului Județean Dumitrel Ion, în cadrul unei sedințe a asociaților, s-a hotarat trimiterea juriștilor ce reprezentau instituția primăriei și a Consiliului Județean, la Oradea, la un club de fotbal similar cu cel din Alba,  pentru o documentare în vederea finanțării legale a SC Fotbal Club Apulum Unirea SA. În urma documentarii acestora, juriștii au ajuns la concluzia că este necesară infințarea unei Asociații nonprofit ce va purta denumirea de Asociația FC Unirea 1924, având ca asociați Consiliul Județean Alba, Consiliul Local Alba Iulia și SC Fotbal Club Apulum Unirea SA.

Scopul pentru care s-a infințat asociația, a fost  ca aceasta să finanțeze echipa de fotbal seniori și centru de copii și juniori, prin cotizațiile și contribuțiile asociașiilor, respectiv Consiliul Județean Alba, Consiliul Local Alba Iulia și Societatea pe Acțiuni.

Mecanismul prin care s-a realizat aceată finanțare, mecanism sugerat de specialiștii din compertimentul financiar și juridic a celor două instituții, respectiv Consiliul Local Alba Iulia și Consiliul Județean Alba și în urma aprobării sumelor de bani în sedințele consiliilor locale și județene, aceștia virau banii în contul Asociației, bani care ulterior erau transferați în baza unor facturi pentru prestări servicii sportive de către SC Fotbal Club Apulum Unirea SA devenită ulterior prin schimbarea denumirii SC FC Unirea 2006 SA.

Președintele executiv Nicu Lupu semna facturile împreună cu directorul economic al clubului, având convingerea și certitudinea că emiterea lor era perfect legală, lucru certificat de compartimentul financiar cât și de controalele de audit efectuate în toți acești ani și în care  nu s-au constatat nereguli.

Față de cele ărătate mai sus, vreau să menționam că toate procedurile și operațiunile financiare au fost transparente și perfect legale, operațiuni ce au fost sugerate și vizate de către serviciile de specialitate ale celor două instituții, respectiv Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și comisia de cenzori ai Asociației.

Menționam că în toate controalele ale corpului de audit din cadrul Primăriei Alba Iulia, în toți acești ani, în Rapoartele de Audit s-a menționat că banii au fost cheltuiți conform destinației lor, respectiv pentru susținerea activității fotbalistice din cadrul clubului. În consecință,  am acționat conform indicațiilor și sugestiilor pe care le-am primit de la cei doi asociați, respectiv Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia, asociați care erau ăn cunoștiință de cauză în ceea ce privește parcursul banilor și utilizarea acestora de către SC FC Unirea 2006 SA. Ba mai mult, la toate controalele care au fost efectuate în ultimul an de către Garda Financiară Sibiu și specialiștii Administrației Financiare Alba, efectuând un control de fond în perioada 2005 – 2011, nu s-a constatat nicio delapidare, banii regăsindu-se în contabilitatea clubului privind  cheltuielile activităților strict fotbalistice ale acestuia.

Ca și o concluzie demnă de menționat și pentru o justificare reală a cheltuielor, stau mărturie rezultatele Centrului de copii și juniori, respectiv câștigarea în decurs de mai mulți ani a campionatelor republicane și participarea la turnee finale de junioriîmpreună cu alte echipe mari și de prestigiu din țară cum ar fi Steaua, Dinamo, Pandurii, CFR Cluj, etc. și convocarea a 15 jucători la echipele naționale de juniori; 4 la echipa națională de tineret și 2 prezenți la Prima Națională a României, Grozav Gheorghe și Stanciu Nicolae. Ba mai mult, la centru de copii și juniori au crescut tineri jucători care astăzi ne reprezintă orașul și echipa cu mândrie, în echipe cu renume din străinătate (StandardLiege-Belgia, Empoli Italia,etc.) și în tara cum ar fi Vaslui, Petrolul, Pandurii, Sibiu, toate echipe de prima ligă.

În perioada 2005 – 2012, spre deosebire de lunga perioadă 1924 – 2004, cand au fost doar 4 jucatori convocați, la nivelul echipei de seniori trebuie remarcat faptul că echipa a devenit una dintre protagonistele ligii a 2-a, terminând în 2 ani pe locul IV iar in al 3-lea an a reușit promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării, fapt care a ajutat mult și la imaginea orașului Alba Iulia pe plan sportiv, aceasta justificțnd și investițiile celor doua instituții publice.

Menționăm că în 13 iunie 2009 Unirea promovează in prima Ligă a Romaniei numai cu 800.000 Euro cheltuieli, față de alte echipe din țară care promovau cu 2.5 – 3 milioane de euro. Sumele primite de la CL Alba Iulia – 80 de miliarde de lei vechi, si de la CJ Alba 36 de miliarde de lei vechi. Sumele aduse de Clubul Unirea din drepturi de televiziune, vânzări de jucători etc au fost de 67 de miliarde de lei vechi.

Sumele provenite de la acționarii privați au fost de 11.5 miliarde lei vechi.

Deci, juridic vorbind, noi, acționarii privați nu am făcut nimic lagat de formarea societăților SA și Asociatiei 1924 care au fost făcute de speciasliștii CJ si CL, încât știa toată lumea că exista și persoane private în cele două societăți. Deci noi, cei din SA nu puteam impune celor două consilii să finanțeze echipa Unirea 2006, existțnd multe documente de unde reiese că cele două consilii au știut că prin această asociație se finanța echipa de fortbal Unirea 2006.

Aceste documente se pot vedea în stenogramele celor două consilii din vara anului 2005, atât la CJ, unde dl Aitai și domnul Dumitrel explică acest mecanism de finanțare iar consilierii județeni, prin vot secret, cu 22 pentru, 2 contra și 2 abțineri, sunt de acord cu această finanțare și aprobă și 10 miliarde lei vechi pentru echipa Unirea.

La fel, sunt stenograme și la CL de unde reiese același lucru.

Menționăm că nici un acționar sau conducător al Clubului Unirea 2006 nu a fost retribuit în toată perioada dintre 2005 – 2011, toți făcând o muncă voluntară.

Noi credem că acum cea mai buna solutțe pentru toata lumea este să spună ADEVARUL, fiindca „minciuna” nu poate duce decât la un rău comun.

Sarmes Marian

Bardas Horea

Fenesan Liviu

Lupu Ioan Nicolae”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Pingback: Conducătorii echipei Unirea Alba Iulia fac precizări cu privire la acuzațiile aduse de DNA

 2. agent constatator

  miercuri, 08.08.2012 at 08:35

  culmea, comunicatul este semnat de catre inculpati……
  o tentativa de influentare a justitiei care in alta tara s-ar filasat cu arestare.
  comunicatul a aparut odata cu primultermen de judecata. Nu este intimplator…..
  Sa ne traiaisca inculpatii:)

 3. eu

  miercuri, 08.08.2012 at 12:00

  bai agentul vietii, de cine vroiai sa fie scris articolul? Oamenii astia sunt terfeliti de cateva luni bune fara drept la replica si voi puneti toti botul la ce scriu cei de prin ziare, fara sa aveti cunostinta despre ce este vorba, dar va excitati la culme cand vedeti ca DNA-ul mai scoate cate un dosar la comanda.
  Hai Romania ,si traiasca Base cu DNA-ul lui si toate Institutiile pe care le controleaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

RADARE de WEEKEND în ALBA: Locațiile în care Poliția monitorizează traficul rutier. Recomandări pentru șoferi

Publicat

politie

Polițiștii din Alba vor fi în trafic și în acest weekend. Le recomandă șoferilor să respecte regulile rutiere.

Conducătorilor auto le este recomandat să ţină cont de limitele de viteză, să nu conducă sub influenţa alcoolului şi să manifeste respect în trafic.

Amplasarea radarelor în perioada 8-9 august 2020:

Drumul Naţional 1: Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1: Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7: Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C: Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74: Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75: Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75: Baia de Arieş – Lupşa

Radare în localități din Alba:

Alba Iulia: Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Sebeş: strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir: strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Pot fi amplasate radare și în alte locații, astfel că șoferii sunt atenționați să respecte regulile rutiere pe tot parcursul deplasării. De asemenea, vor putea fi organizate acțiuni și filtre în trafic.

Potrivit Codului Rutier, limitele maxime de viteză sunt de:

– 50 km/oră în localităţi (în unele cazuri, limita este mai mare, dar de maximum 80 km/oră sau mai mică, dar minimum 30 km/oră);

– 90 km/oră pe drumuri naţionale, judeţene, comunale

– 100 km/oră pe drumuri expres sau drumuri naţionale europene

– 130 km/oră pe autostrăzi.

Dacă depăşiţi aceste limite maxime admise de viteză riscaţi sancţiuni, astfel:

– pentru depăşirea limitei cu 10-20 km/oră, se calculează 2 sau 3 puncte-amendă, plus două puncte de penalizare;

– pentru depăşirea limitei cu 21-30 km/oră: 4 sau 5 puncte-amendă plus trei puncte de penalizare;

– pentru depăşirea limitei cu 31-40 km/oră: între 6 şi 8 puncte-amendă, plus patru puncte de penalizare;

– pentru depăşirea limitei cu 41-50 km/oră: între 9 şi 20 puncte-amendă, plus sase puncte de penalizare;

– pentru depăşirea limitei cu mai mult de 50 km/oră: între 9 şi 20 puncte-amendă, dar şi suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă – art. 336 Cod Penal.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

PISCINELE din județul Alba în care te poţi răcori în această vară. Cât costă o zi la ştrand, program de funcţionare şi servicii

Publicat

Razele arzătoare ale soarelui și zilele de vacanță ne îndeamnă să căutăm locaţii de relaxare şi distracţie în aer liber. O variantă pentru petrecerea timpului în weekend şi nu numai o reprezintă piscinele și ștrandurile din județul Alba, soluții optime pentru plajă şi mişcare în apă.

Cei care vor să petreacă o mini-vacanță în județ sau turiști care doresc câteva zile de relaxare se pot și caza la complexurile din Alba.

Vă oferim variante pentru ore de relaxare la piscine din judeţul Alba şi tarife actualizate.

piscina talnar

Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (strada Gabriel Bethlen, în Cetatea Alba Carolina, în spatele Bibliotecii Batthyaneum)

Adâncimea medie a piscinei este de 1,5 m. Este și un bazin pentru copii cu o adâncime de 0,6 metri.

Tarife: 25 pe zi, șezlongul – 15 lei/zi, copii sub 3 ani au accesul gratuit.

Program: zilnic între 10:00 și 20:00.

 

piscina allegria

Piscina Allegria (fost Hotel Mercur, pe DN1 lângă intersecția cu Vințu de Jos)

Piscina exterioară are lungimea de 20 metri, lățimea de 7 metri și adâncimea de 1.5 metri.

Tarife: 30 de lei în timpul săptămânii, iar în weekend tariful de acces este 40 de lei cu șezlong inclus.

Program: zilnic între 9:00 și 22:00.

pensiunea drumul dragostei piscina

 

Pensiunea Drumul Dragostei (situată între Alba Iulia și Vințu de Jos)

Piscina exterioară are o adâncime maximă de 1,6 metri și o lungime de 17 metri. De asemenea, lângă piscină există un bar și o terasă.

Tarife: 20 de lei pe zi, în timpul săptămânii, 30 de lei în weekend, copii au o reducere de 5 lei.

Program: zilnic între 10.00 și 20:00.

 

la mesteceni

 

Country Club “La Mesteceni” Răhău (pe strada Principală, în Răhău, cu acces dinspre DN1/DN7 Sibiu – Deva, la 6 km de Sebeş, 24 km de Alba Iulia și 48 km de oraşul Sibiu)

Piscina de vară are lungimea de 15 metri, lățimea de 5 metri și adâncimea cuprinsă între 1 şi 2 metri.

Preţul unui bilet este de 30 de lei cu şezlong inclus (în limita locurilor disponibile) în timpul săptămânii și 45 de lei în weekend.

Pentru copiii cu vârste între 4 și 12 ani, tarifele sunt de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend.

De asemenea, cei care doresc să rămână peste noapte se pot caza la pensiunea de 5 margarete.

 

piscina casa dives

Casa Dives (pensiune din localitatea Pianu de Sus, pe strada Bisericii, nr. 280)

Anul acesta (2020) din cauza pandemiei de coronavirus, piscina este deschisă doar pentru oaspeții pensiunii.

 

bazinul olimpic alba iulia

Bazinul Olimpic Alba Iulia (Bulevardul Republicii)

Închis până la noi dispoziții.

 

Baza de Agrement BLAJ

baza agrement blaj

Tarife: Preţul unui bilet/brăţară este de 15 lei/adult şi 8 lei/copiii sub 14 ani, indiferent de numărul intrărilor şi al ieşirilor în/din baza de agrement din ziua respectivă.

Program: Accesul în baza de agrement Blaj va fi valabil în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 09:00 şi 20:30. Excepţie va fi lunea, zi în care baza de agrement este închisă pentru lucrări de întreţinere.

13626555_1637775269883715_1022972110542170317_n

Facilităţile au fost îmbunătăţite în 2017, prin instalarea internetului gratuit, în sistem Wi-Fi, precum şi a unei instalaţii de sonorizare, care va asigura fondul muzical în întreaga bază. Centrul de agrement a fost redeschis pentru acest sezon, de la 1 iunie.

Baza de agrement a municipiului Blaj a fost inaugurată pe 20 iunie 2016, la mai puţin de un an de zile de la începerea lucrărilor de amenajare. Situată pe locul fostului bazin de înot din Parcul Avram Iancu, noua bază de agrement oferă facilităţi atât pentru adulţi, pentru care a fost refăcut complet vechiul ştrand, cât şi pentru copii, care au la dispoziţie trei bazine pentru diferitele categorii de vârstă.

Terenurile de sport, spaţiile de joacă, gazonul generos pe care se poate face plajă, dar şi spaţiile de alimentaţie publică, fac din baza de agrement o destinaţie râvnită de blăjeni şi nu numai. Investiţia de la Blaj a costat apoximativ 3,5 milioane de lei, fiind rodul unui parteneriat între Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, care au contribuit în mod egal la realizarea acesteia.

Ștrandul Municipal AIUD (Aiud, strada Băilor nr. 2)

strand aiud

Ștrandul Municipal AIUD (Aiud, strada Băilor nr. 2)

Tarife: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii sub 14 ani.

Program: zilnic între 08:00 și 19:00. Deschidere – vineri 3 iulie.

Ştrand ZLATNA

strand zlatna

Ştrand Zlatna

Tarife: Adulți /elevi / studenți – 15 lei / zi
Preșcolari (copii sub 6 ani) – 10 lei / zi

Abonament adulți/elevi/studenți – 10 intrări / 100 lei
– 20 intrări / 180 lei

Abonament preșcolari – 10 intrări / 70 lei

– 20 intrări / 120 lei

Program: 10:00 – 19:00

 

complex salonti drasov

 

Complex turistic Elegant – Drumul Dăii, Sebeș

Tarife: 25 de lei pentru adulți și 2o de lei pentru copii în timpul săptămânii, iar duminica adulții plătesc 30 de lei.

Program: zilnic între 09:00 și 19:00.

 

piscine la jockson

 

La Jockson din Bucerdea Grânoasă

Tarife: 15 lei adulți, 10 lei copii până în 14 ani, și gratuit pentru copii de până în trei ani. De asemenea, persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

Program: zilnic între 10:00 și 22:00.

 

complex-bellavi-ocna-mures

Complexul de Agrement ”Bellavi” Ocna Mureş

Tarife: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii, și 6 lei șezlongul.

Program: între 10:00 și 20:00.

AquaPark Arsenal

Arsenal Aqua Park – Orăștie

Pentru cei care vor să se bucure de relaxare dar și de mișcare, în incinta ArsenalPark – cel mai mare parc de distracții din România, s-a deschis, marți, un aqua parc modern care îi așteaptă indiferent de anotimp. Cu toate că nu este din județul Alba, AquaPark Arsenal – un complex cu 3 bazine exterioare, 6 tobogane, patru bazine interioare și multe alte facilități se află la o distanță mai mică de 45 de km de Alba Iulia, într-o pădure de lângă  Orăștie și este locul perfect pentru o ”evadare” cu familia sau prietenii. Plajă, baie, relaxare, adrenalină, mișcare. Toate acestea sunt servite ”pe tavă” la complexul de agrement Arsenal Park.

Complexul inaugurat în 14 iunie 2016 are în componență mai multe bazine cu apă încălzită, tobogane, saune, terase și baruri.

sunwaves-slide

În ceea ce privește tarifele acesta sunt de 30 de lei/3 ore sau 50 de lei pentru o zi întreagă, pentru adulți, respectiv 25 lei/3 ore sau 40 lei pentru întreaga zi pentru copii (3-14 ani). Pentru copiii sub 3 ani, accesul este gratuit.

Se pot închiria şi halate, cu 15 lei (10 lei pentru copii) sau prosoape, cu 10 lei.

Abonamentul de 10 intrări (a câte trei ore) costă 250 lei.

Tarifele includ accesul la toate facilităţile AquaPark: bazine, jacuzzi, saune, tobogane, sală relaxare, şezlonguri (în limita locurilor disponibile), dulăpioare pentru haine (maximum 400).

Astoria Pool Park 

Tarife: Accesul costă de 30 lei/ persoană în timpul săptămânii și 40 lei/ persoană în weekend, iar biletul include șezlongul, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, clienții pot opta pentru rezervarea unui baldachin (100 lei/ zi), sau a unui loc în VIP Lounge (60 lei/ zi, doar în weekend). Copiii sub vârsta de 5 ani au accesul gratuit.

Anul acesta este obligatorie efectuarea unei rezervări pe site-ul spațiului de agrement.

Program: Complexul acvatic este deschis zilnic, între orele 09:00 și 21:00.

Ștrand Baia de Arieș

Tarife: 10 lei de adult, iar copii și pensionarii platesc doar 5 lei.

Program: zilnic între 9:00 și 20:00.

De asemenea, lângă piscină sunt amanajate terenuri de tenis de câmp, volei sau tenis cu piciorul. Pe terenurile respective se poate juca și fotbal, tariful este de 10 pe oră.

Piscina de la Theodora Golf Club

Tarife: persoanele peste 16 ani- 100 lei, între 7-16 ani- 70 lei, copii între 0-7 ani au accesul gratuit. Tarifele sunt pentru intrarea zilnică, șezlong și prosop gratuit. Oaspeții cazați la Theodora Golf Club au acces gratuit la piscina resortului.

Program: zilnic între 09:00 și 20:00.

În actualizare.

Suntem siguri că lista poate continua. Ne puteți lăsa sugestii într-un comentariu sau un mesaj pe pagina de facebook Alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Duminică: ”Târgul Moților” la Albac, cu Nea Mărin, Romică Țociu și Jean de la Craiova. Măsuri de protecție împotriva COVID-19

Publicat

Nea Mărin, Jean de la Craiova, Romică Țociu, dar și alte vedete ale trustului Antena 1 vor fi prezente duminică 9 august, la Albac la ”Târgul Moților”.

Pe lângă emisiunea realizată de televiziune, aceștia vor susține un spectacol pentru locuitorii din Albac, dar și din împrejurimi.

Vezi și SÂMBĂTĂ și DUMINICĂ: Zilele Medievale ale Bălgradului, la Alba Iulia. PROGRAM și reguli pentru spectatori

În cadrul evenimentului vor mai fi prezenți și Adriana Trandafir, Cosmin Seleși, dar și Liviu și Andrei.

Potrivit primarului din Albac, Tiberiu Todea, evenimentul se va desfășura duminică de la ora 16.00, cu respectarea tuturor regulilor sanitare în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, locația de desfășurare este pe locul târgului din centrul comunei Albac, locația fiind în aer liber, împrejmuită cu gard. Locația are două căi de acces, la intrare participanțiilor li se va măsura temperatura și vor primi măști de protecție pe care vor fi obligați să le poarte pe toată durata evenimentului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Ciugud, despre noile cazuri de COVID-19 confirmate în comună. Recomandări pentru localnici

Publicat

Primăria Ciugud a anunțat vineri că în comună au fost depistate 5 persoane infectate cu COVID-19. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții administrației locale îi roagă pe cetățeni să nu intre în panică, deoarece toate cazurile au fost depistate într-o singură familie și să se protejeze respectând măsurile de bază impuse pentru a evita extinderea epidemiei.

”Din păcate nici comuna noastră nu a fost ferită în ultima vreme de virusul necruțător și avem astăzi raportate 5 cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19.

(…) Rugăm cetățenii să nu intre în panică pentru că nu este vorba de un focar în comunitate.

Cele 5 cazuri sunt membri ai aceleiași familii și toți sunt asimptomatici.

Vă asigurăm că persoanele diagnosticate sunt extrem de responsabile și au oferit întreg sprijinul Direcției de Sănătate Publică Alba pentru ancheta epidemiologică specifică în astfel de cazuri.

Cazul a fost descoperit în urma unei testări voluntare deoarece niciunul dintre membrii familiei nu a prezentat simptome specifice”, au scris reprezentanții Primăriei Ciugud pe pagina de Facebook.

Aceștia mai precizează că la nivelul Primăriei Ciugud este monitorizată cu atenție evoluția situației, iar în cazul în care se impune se vor dispune măsuri suplimentare pentru protejarea comunității.

Totodată, cetățenii sunt rugați să se protejeze, pentru a opri răspândirea virusului.

”Pe voi, toți prietenii noștri, vă rugăm să nu uitați că pentru a opri răspândirea virusului totul depinde de fiecare dintre noi și TREBUIE SĂ NE PROTEJĂM!

*Poartă mască în locuri aglomerate sau chiar dacă mergi la un prieten sau la o rudă! Masca îți poate proteja sănătatea sau chiar viața!

*Dezinfectează-ți cât mai des mâinile cu apă și săpun sau cu substanțe biocide specifice!

*Nu ignora simptomele unei posibile îmbolnăviri și la primele semne anunță medicul de familie!

FII SMART! Virusul nu te ocolește, dar tu îl poți ocoli! Ai grijă de tine și de cei dragi!”, se mai arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate