Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conducerea Penitenciarului Aiud le caută de muncă deținuților: ”Nu există riscul ca angajatul să lipsească de la muncă”

aiud penitenciar

Publicat

Conducerea Penitenciarului Aiud le caută de muncă deținuților. Drept urmare, regulat fac întâlniri cu potențiali angajatori, firme și companii care au nevoie de mână de lucru. 

De cele mai multe ori, de angajarea deținuților sunt interesate firme din domeniul agriculturii, a confecțiilor sau care au nevoie de forță brută. De multe ori la descărcări arheologice sunt angajați și deținuți. 

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, dar și a deținuților care își doresc să lucreze (deoarece sunt mulți dețiunți care vor să aibe un loc de muncă în spatele gratiilor), Penitenciarul Aiud a avut vineri, 26 iulie o întâlnire cu mai mulți posibili angajatori.

La întâlnire au luat parte 7 posibili angajatori din mai multe domenii.

Contractele de muncă se încheie între angajator și instituția de deținere. Din salariul lunar o parte îi revine deținutului, iar alta merge către penitenciar.

Ce avantaje oferă Penitenciarul Aiud firmelor care vor să angajeze deținuți

”Printre cele mai importante avantaje pe care companiile le pot avea în eventualitatea în care apelează la forța de muncă oferită de Penitenciar, enumerăm: seriozitate, disciplină, costuri mici, punctualitate, lipsa riscului ca angajatul să lipsească de la muncă, și mai ales scutirea de plata taxelor și impozitelor pentru asigurări sociale.

Persoanele private de libertate pot fi angrenate în activități variate, ce presupun în general munci necalificate, dar și prestări de servicii sau confecții, producție de ambalaje din carton sau mase plastice, accesorii auto, componente electronice, confecții textile sau încălțăminte, construcții, igienizare, întreținere spații verzi, tâmplărie, producție de mobilier sau orice activități ce nu presupun o calificare înaltă”, au transmis reprezentații instituției.

Firmele care vor să angajeze deținuți de Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud pot începe o negociere alături de conducerea instituției.

Pentru mai multe informații și pentru a stabili o colaborare, persoanele interesate sunt încurajate să contacteze Penitenciarul Aiud la telefon: 0258861021, int. 101 sau 222, email: paiud@anp.gov.ro sau om.aiud@anp.gov.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate