Connect with us
Publicitate

POLITICA

Conducerea PNL Alba, nemulţumită de modul în care s-au desfăşurat la concursurile pentru posturile de asistenţi la Spitalul Judeţean Alba: „Este un examen făcut pentru unii”

Publicat

Conducerea PNL Alba acuză Consiliul Judeţean Alba de ilegalităţi în ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de asistenţi din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Liberalii susţin că, potrivit legii în vigoare, aceste concursuri ar trebui realizate la iniţiativa managerului spitalului şi să se desfăşoare în incinta unităţii sanitare şi sunt de părere că examenul din 2 noiembrie a fost făcut pentru „unii”.

„Conform legii şi pentru că aşa e normal şi firesc, asistenţii şefi trebuie să dea examen cel mult în cadrul spitalului, acolo unde îşi fac meseria şi unde e locul lor de muncă. În nici un caz la Consiliile Local sau Judeţean! Ce să caute un cadru medical acolo?!? E efectiv aberant! Este prevăzut doar că la spitale care au peste 400 de paturi, să fie un post de <Director îngrijiri> (sau, altfel spus, asistent şef pe spital) care ar trebui să dea examen pentru acest post la Primăriile locale sau, după caz, la Consiliul Judeţean”, atrage atenţia vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman.

Acesta susţine că oamenii din spital sunt şocaţi şi contrariaţi şi se plâng că subiectele au fost aberante, referindu-se la legislaţie şi nu la actul medical. „Cum ar veni, domnii de la Consiliul Judeţean se aşteaptă ca în spital să fim trataţi cu legi, nu cu pricepere medicală. Cadrele medicale spun că şi felul în care aceste subiecte au fost corectate a fost cu <dedicaţie>, pentru că ar fi fost corectate la virgulă, după un <şablon> în care cine greşea şi o virgulă era depunctat. În plus, nici un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică nu ar fi fost prezent”.

Conducerea PNL Alba anunţă că, în data de 7 noiembrie, va avea loc un alt concurs pentru ocuparea a 9 posturi vacante de asistente medicale care, potrivit obiceiului, va avea loc tot la Consiliul Judeţean: „În aceeaşi Lege 95 se spune că managerul spitalului organizează concurs de ocupare a posturilor vacante, nicidecum autorităţile locale. La Consiliul Judeţean sau în primării se organizează concursuri doar pentru funcţii de conducere. Poate că după ce au desfiinţat spitale, cei din PDL simt acum o remuşcare şi au de gând să transforme Consiliul Judeţean într-un veritabil spital, la câte concursuri organizează acolo – sic! Mai ales că se pare că şi medicilor şefi de secţie li se pregăteşte acelaşi tratament peste câteva săptămâni.

Va fi interesant cine îi va evalua pe medici, cine se va simţi capabil să se creadă Dumnezeu şi în medicină. Asta dacă nu cumva medicilor nu le vor fixa ca tematică de examen legislaţia rutieră sau literatură pentru clasa a 8-a, caz în care însuşi preşedintele Consilului Judeţean, Dumitrel, ar putea fi şef de Comisie” au conchis liberalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax