Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conducerea PSD Alba va fi SCHIMBATĂ dacă obține rezultate slabe la ”europarlamentare”. Vezi cine așteaptă căderea lui Dârzu

Publicat

Șefii PSD  pregătesc o acţiune de ”curăţenie de primăvară” în  mai multe organizații județene, spun surse din partid după ce vineri dimineață câteva ziare centrale au făcut dezvăluiri în acest sens. Mai precis, sunt vizați câțiva lideri județeni și chiar din conducerea filialelor unor orașe importante care au obținut rezultate slabe în ultimii ani. Decizia urmează să fie luată după europarlamentare când activitatea organizațiilor va fi evaluată în funcție de rezultatele obținute la alegeri. Și  PSD Alba se află pe lista organizațiilor, la care, în cazul obținerii unor rezultate slabe, sub media pe țară a partidului, vor urma cutremure la vârf.

Deși PSD Alba nu are niciun reprezentant pe lista ”europarlamentarelor”, conducerea centrală a partidului le cere liderilor locali să obțină rezultate prin care să confirme că au forță și credibilitate în județ.

Situația pare destul de complicată pentru Ioan Dîrzu,  care nu a reușit să crească în sondaje la capitolul încredere, iar recentele mişcări din partid, după intrarea deputatului Călin Potor venit de la PNL  a crescut nivelul ambițiilor din eșalonul doi. Pe lângă Potor își ”ascute colții” și “lupul tânăr” Ovidiu Jidveian care poate influența schimbarea lui Dârzu la nivel central prin relațiile pe care le are acesta la vârful organizației naționale  de tineret.

Chiar dacă nu are reprezentant din judeţ pentru europarlamentare, PSD Alba şi-a propus un scor de 35%, iar liderii actuali se simt “pregătiţi” şi “în forţă” să adune voturi ca să fie primii din judeţ. PSD a schimbat tot ce a putut la nivelul posturilor de conducere din deconcentrate, dar cel mai mult se bazează pe directorii de școli unde partidul deține un control absolut. ”Bătălia” se va da la sate, pentru că orașele mai mari, cu excepția Sebeșului, sunt controlate de PDL și PNL.

Campania electorală pentru ”europarlamentare” este condusă de Liviu Dragnea, iar rezultatul alegerilor reprezintă un veritabil test înainte de prezidenţiale.
Lista la europarlamentare a alianţei electorale PSD-UNPR-PC: europarlamentarul Corina Crețu (PSD), Ecaterina Andronescu (fost ministru al Educaţiei – PSD), Cătălin Ivan (actual europarlamentar – PSD), Dan Nica (fost ministru al Comunicaţiilor – PSD), Damian Drăghici (senator UNPR), Maria Grapini (fost ministru delegat pentru IMM-uri şi turism – PC), Daciana Sârbu (europarlamentar, soţia premierului Victor Ponta – PSD), Ioan Mircea Pașcu (europarlamentar – PSD), Viorica Dăncilă (europarlamentar – PSD), Sorin Moisă (şef cabinet al comisarului european pentru agricultură), Victor Boştinaru (europarlamentar – PSD), Claudiu Ciprian Tănăsescu (europarlamentar – PSD), Claudia Ţapardel (consilier primăria capitalei, vicepreşedinte PSD Bucureşti).

În eventualitatea obținerii unor rezultate slabe, surse PSD spun că prim-vicepreședintele Dragnea va cere demisii în bloc ale conducerii organizațiilor.

La această dată PSD Alba este condus de Ioan Dîrzu – preşedinte, Ioan Florea – prim-vicepreşedinte, Dorin Gheorghe Sandea – secretar executiv. Printre cei mai influenți dintre vicepreședinți se află  Ovidiu Jidveian și deputatul Călin Potor (provenit din PNL). Ioan Dîrzu a fost reales, în 7 aprilie 2013, preşedintele PSD Alba, cu unanimitate de voturi. Atunci, la Conferința Județeană a PSD Alba au participat 544 de delegați din toate filialele din localitățile județului.

Citește și Europarlamentare 2014: Candidatul care propus reducerea TVA la PREZERVATIVE. Este vicepreședinte la filiala unui partid din Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax