Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conducta de aducțiune Prigoana, fisurată de un utilaj care lucra la un drum forestier. Licitație pentru lucrări de reparații

Publicat

Hidroelectrica a lansat recent o licitație pentru lucrări de reparații la conducta de aducțiune Prigoana. Conducta care suplimentează debitul aducțiunii principale din Barajul Oașa, înainte de centrala hidroelectrică Gâlceag, a fost fisurată, după ce un utilaj care lucra la un drum forestier a trecut peste aceasta.  

SPEEH Hidroelectrica SA a lansat pe 20 decembrie o licitație pentru lucrări de reparații la conducta captare Prigoană.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 98.140,53 de lei, fără TVA.

Conducta de aducțiune Prigoana are o lungime de 1,7 km și este alcătuită din tuburi din beton armat cu un diametru de 1.200 mm. Printr-un puț, captarea Prigoana suplimentează cu circa 0,7 mc/s debitul aducțiunii principale din lacul Oașa, galerie ce are un diametru de 3,7 m.

Urmare a lucrărilor executate de terțe persoane la un drum forestier, conducta de aducțiune cu o lungime de circa 1,7 km a fost fisurată în zona de îmbinare a două tuburi, necesitând scoaterea ei din funcțiune.

Mai exact, mufa de îmbinare a unui tub a fost distrusă ca urmare a trecerii unui utilaj peste aceasta.

Lucrarea propusă pentru repararea conductei este una destul de complexă. Aceasta va consta în îmbrăcarea îmbinării dintre cele două tuburi cu o incintă metalică, care ulterior va fi umplută cu ciment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax