Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conferinţă despre absorbţia fondurilor europene în Regiunea Centru, la Alba Iulia

Publicat

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru organizează, marţi, în Sala de Conferinţe a Hotelului „Parc” din Alba Iulia, începând cu ora 11.00, a treia ediţie a Conferinţei regionale privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru. Regiunea noastră ocupă unul dintre primele locuri din ţară la capitolul absorbţie de fonduri europene.

„Acest gen de evenimente este organizat pentru a informa toţi actorii implicaţi în derularea programului REGIO, precum şi pentru a se vedea cum evoluează gradul de atragere a fondurilor nerambursabile. Astfel, cetăţenii Regiunii Centru vor afla şi prin intermediul presei locale sau regionale stadiul de implementare a proiectelor importante care se derulează în regiune. Considerăm că, prin rezultatele la care am ajuns, datorită activităţii susţinute a întregii echipe de experţi ai ADR Centru, regiunea noastră ocupă unul dintre primele locuri pe ţara în ceea ce priveşte gradul în care sunt atrase aceste finanţări. Pentru anii următori, 2011 şi 2012, vom vorbi deja despre un grad crescut de absorbţie a acestor fonduri şi de impactul pe care banii europeni îl au în dezvoltarea regională. Acum, trebuie să ne concentrăm atenţia pe derularea conformă a fiecărui proiect în parte. Am fost atenţi cu perioada iniţială de scriere şi de contractare a proiectelor, dar trebuie să fim şi mai atenţi cu implementarea proiectelor, deoarece numai în acest fel se vor justifica ani şi ani de muncă, consumul unor importante resurse şi investiţiile făcute. Practic, din acest moment începem să vorbim cu adevărat de faptul că diversele proiecte depuse, contractate şi unele chiar finalizate deja vor genera îmbunătăţirea calitativă a situaţiei economico-sociale şi creşterea nivelului de trai al cetăţeanului”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax