Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conferinţă duhovnicească: Mai multă rugăciune şi mai puţin televizor şi internet, sursă de păcate

Publicat

Iustin Miron – staretul manastirii Oasa

În Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a avut loc, joi, prima conferinţă duhovnicească din Postul Naşterii Domnului, organizată de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR) Alba Iulia. Invitatul studenţilor a fost preotul Iustin Miron, stareţul Mănăstirii Oaşa, iar tema propusă de aceştia a fost „Despre păcatele oamenilor”.

De formaţie inginer, dar şi licenţiat în Teologie, Părintele Iustin a vorbit celor prezenţi despre diferenţa dintre păcat, patimă şi greşeală, iar apoi a insistat mai mult pe angajarea oamenilor în lucrarea binelui.

Părintele Iustin a amintit de Sfântul Ioan Scărarul, potrivit căruia îngerii sunt modele pentru monahi, iar monahii – modele de urmat pentru cei din lume. „Dacă noi, monahii ne rugăm 7-8 ore la biserică, voi, mirenii nu puteţi să vă rugaţi doar 5 minute acasă sau să mergeţi doar 2 ore pe săptămână la biserică? Trebuie şi voi să vă rugaţi mai mult. Dacă noi, la Oaşa, nu avem televizor şi totuşi suntem foarte  informaţi, uneori prea mult, şi dumneavoastră ar trebui să vă feriţi de lucrurile negative, care vin prin televizor sau de pe internet”, a spus Părintele Iustin.

Acesta a insistat şi pe faptul că fiecare bun creştin trebuie să aibă un duhovnic, la care să se spovedească în mod frecvent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Madalina

    luni, 09.12.2013 at 00:57

    Cred ca acest parinte Iustin face conferinte si tabere pentru popularitate. Nu vreau sa-l judec dar observ ca se zbate foarte mult sa atraga cat mai multi oameni catre el. Se vede clar ca isi face un cult al personalitatii. In acest scop se foloseste de ASCOR, in special cei din Timisoara si Oradea. Coopteaza tineri din diferite judete si le da ascultare sa faca conferinte cu el. De ce tinerii din Alba nu calca pragul manastirii Oasa? Eram studenta la Alba si am observat ca studentii din Arhiepiscopia de Alba evitau sa mearga la Oasa desi erau invitati in mod special de pr Iustin.
    Vorbeste frumos dar nu imi place ca nu e sincer. Nu e spontan. E un om foarte diplomat si in oameni ascunsi nu am incredere. In privirea lui se observa ca ascunde ceva. E cam dat in vant dupa oameni cu relatii si ii place sa isi faca popularitate. Asta nu e duhul ortodoxiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax