Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conferință internațională YouthBank la Berlin, în perioada 7-14 ianuarie: Alba este reprezentată de eleva Daniela Toma

Publicat

În perioada 7-14 ianuarie are loc la Berlin, în capitala Germaniei, prima conferință internațională YouthBank (YB). Organizarea acestei conferințe este susținută financiar de Uniunea Europeană, iar la ea participă delegațiile naționale ale programului YouthBank din opt țări. Printre norocoșii participanți se numără și albaiulianca Daniela Toma, membră a echipei YB Alba.

Fiecare delegație națională este formată din coordonatorul național al programului și patru tineri membri ai YouthBank. Delegația României a fost alcătuită în urma unui concurs de aplicații, pentru cele patru locuri având posibilitatea de a aplica toți membrii YB din cele 11 orașe românești în care programul se desfășoară.

Daniela Toma, voluntar al Fundației Comunitare Alba în cadrul programului YB a fost aleasă să fie unul din cei patru reprezentanți ai delegației române, încununând astfel un ultim an extrem de reușit pentru Fundația Comunitară și programul YouthBank Alba, care în cadrul Galei Voluntarilor din decembrie anul trecut a fost desemnat cel mai bun program în domeniul educației în județul Alba în 2012. În aceeaşi gală, au câştigat și premiile pentru voluntarii anului (la secțiunile junior și educație), respectiv cel mai bun coordonator de voluntari al anului.

Daniela Toma este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și este membră a echipei YouthBank Alba din anul 2011. Întrebată de ce crede că a fost aleasă pentru a participa la conferința internațională YB de la Berlin, Daniela răspunde: „Consider că viziunea mea despre rolul tinerilor în comunitate și munca depusă până acum ca membru al echipei YouthBank, dar și ca debater și delegat European Youth Parliament mi-au dat posibilitatea să înțeleg ce presupune activitatea într-un mediu multicultural, promovarea valorilor, contribuirea la dezvoltarea unor idei, dar și acumularea de cunoștințe ce pot fi puse ulterior în folosul comunității”.

Dorin Sava, directorul executiv al Fundației Comunitare Alba, apreciază prezența Danielei Toma la conferința internațională ca un merit al întregii echipe YB Alba și un succes al celor trei ani în care programul s-a derulat: „La Berlin se pun, în aceste zile, bazele creării unei rețele internaționale YouthBank, iar faptul că Fundația Comunitară Alba și YB Alba au un reprezentant acolo înseamnă foarte mult pentru noi, înseamnă o motivare în plus pentru membrii echipei, dar și o recunoaștere pentru soliditatea programului la Alba și pentru implicarea noastră în comunitatea de liceeni”.

Programul YouthBank susține tinerii liceeni din Alba Iulia și inițiativele lor în comunitate. Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde. Programul YB pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax