Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conferinţă regională privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, în Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat marți, în 18 decembri, Conferinţa regională privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru. Acest eveniment a avut scopul de a analiza modul în care au fost absorbite până în prezent fondurile alocate Regiunii Centru prin acest Program. Au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai ONG şi IMM implicaţi în program.

La întâlnirea de lucru s-au reunit principalii parteneri implicaţi în implementarea programului REGIO în regiunea Centru şi în procesul de absorbţie a fondurilor europene gestionate de către ADR Centru. Aceştia au discutat problemele întâmpinate în implementarea proiectelor şi soluţiile găsite pentru rezolvarea sau preîntâmpinarea acestora. Astfel, analiza stadiului actual de implementare al programului a fost completată de prezentarea rezultatelor obţinute până în prezent, atât în general, cât şi de câţiva dintre participanţi. Expunerile au vizat schimbările aduse în Zona Metropolitană Braşov prin proiectele finanţate din fonduri Regio, impactul fondurilor Regio în judeţul Sibiu şi rezultatele obţinute prin proiectele destinate îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, dar şi rezultatele şi exemplele de bună practică extrase din proiectul finanţat prin fonduri nerambursabile Regio “Modernizarea salvării montane în Judeţul Harghita”.

Puncte distincte în cadrul lucrărilor Conferinţei au constituit lansarea la nivel regional a DMI 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe, precum şi experienţa unui IMM în implementarea unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile Regio. De asemenea, având în vedere demararea discuţiilor la nivel european privind obiectivele noii perioade de programare, conferinţa regională a oferit participanţilor prilejul dezbaterilor asupra modalităţilor de pregătire a documentelor de programare şi a portofoliului de proiecte care va sta la baza utilizării fondurilor UE în perioada 2014-2020.

„Acest gen de evenimente este organizat pentru a informa toţi actorii implicaţi despre modul de implementare a programului REGIO, precum şi pentru a urmări evoluţia gradului de atragere a fondurilor nerambursabile. Astfel, cetăţenii Regiunii Centru vor putea afla stadiul în care se află proiecte importante care se derulează în regiune, precum şi informaţii despre cele 364 de cereri de finanţare contractate, prin care s-au alocat fonduri de peste 402 milioane euro, din totalul solicitat de peste 1,1 miliarde euro. în plus, oamenii pot vedea chiar la faţa locului destinaţia sumelor de bani deja rambursate, în valoare de circa 145 milioane euro. Considerăm că, prin rezultatele la care am ajuns, datorită activităţii susţinute a întregii echipe de experţi ai ADR Centru, regiunea noastră ocupă un loc important la nivel naţional în privinţa gradului de absorbţie a fondurilor pe care le gestionăm, iar cetăţenii văd tot mai multe rezultate concrete ale acestor proiecte. Ne concentrăm atenţia pe derularea conformă a fiecărui proiect în parte şi ne bucură faptul că putem vorbi cu adevărat de faptul că proiectele depuse, contractate şi multe dintre ele finalizate, duc la îmbunătăţirea calitativă a situaţiei economico-sociale şi la creşterea nivelului de trai al cetăţeanului“, a declarat, la încheierea lucrărilor Conferinţei de la Alba Iulia, directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax