Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conferinţă religioasă susţinută de ÎPS Irineu la Cugir: „Cu Iisus pe calea Crucii, de la Pretoriu la Golgota”

Publicat

La Casa de Cultură din Cugir a avut loc, vineri seara, o conferinţa religioasă cu tema „Cu Iisus pe calea Crucii, de la Pretoriu la Golgota” prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu Pop, Arhiescop de Alba Iulia. Acesta le-a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea Săptămânii Mari şi a patimilor lui Iisus Hristos.

La sosirea în Casa de Cultură din Cugir, Înaltul Prelat a fost întâmpinat de către primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, de viceprimarul Rodica Florea şi de către soborul de preoţi care au fost prezenţi la conferinţă. Au participat de asemenea consilierul local Voicu Aurel împreună cu întreg Clerul Bisericesc de preoţi din Cugir, din satele din împrejurimi şi călugari de la mănăstirile Oaşa, Călene şi Cioara.

Părintele le-a vorbit celor prezenţi, într-un discurs de aproximativ o oră şi jumătate despre patimiile pe care Iisus Hristos le-a îndurat de-a lungul Săptămînii Mari, reconstruind Drumul Crucii pe care l-a urmat Iisus Hristos dar şi simbolistica religioasă a acestei săptămâni prin pilde şi îndemnuri. Pentru că ne aflăm în Postul Mare, ÎPS Irineu a caracterizat această perioadă a fiind „şcoala pocăinţei prin care medităm la patimile lui Hristos”.

De asemenea, Arhiepiscopul Alba-Iuliei i-a emoţionat pe cei prezenţi prin relatarea unor evenimente şi stări trăite de el în Ţara Sfântă: „Pe Golgota îmi plăcea să poposesc la ceas de seară, la adăpostul candelelor şi lumânărilor şi să meditez la drama răstingnirii, a restaurării întreagului neam omenesc”.

ÎPS irineu şi-a încheiat discursul printr-un citat biblic din Cartea Corintenilor:”Litera ucide, Spiritul dă viaţă!”.

Discursul Înaltului Prelat a fost urmat de o sesiune de întrebări ale publicului, atât pe teme religioase, cât şi politice sau diverse.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax