Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conflict între locatarii unui bloc din Alba Iulia, tranșat în instanță. Pedeapsa primită de un bărbat care și-a amenințat vecinii

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu o amendă penală după ce și-a amenințat vecinii de la bloc. Mai acesta era într-un conflict cu vecii săi de mai mult timp, iar într-o zi lucruile au escaladat și cei doi vecini vizați de amenințările bărbatului au apelat la poliție. 

A fost deschis un dosar penal, care apoi a ajuns pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, instanță care în data de 3 februarie 2023 a dat o primă decizie în acest caz. 

Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. Faptele s-au petrecut în data de 21 mai 2020.

Potrivit motivării instanței, din declarația  persoanei vătămate  reiese că la momentul comiterii faptei bărbatul locuia cu un etaj mai sus decât familia amenințată și că de mai multe ori le-a adresat cuvinte jignitoare fără nici un motiv.

”La un moment dat, în data de 21.05.2020, in jurul orei 17.30, a intrat în scara blocului, însoţită fiind de fiul său, în vârstă de 9 ani, iar inculpatul  fiind sub influența alcoolului, i-a adresat cuvinte şi expresii jignitoare și a ameninţat-o spunându-i că soțul ei nu va prinde pensia.

Totodată, din declaraţia persoanei vătămate rezultă că în data de 07.07.2020, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa în scara blocului, inculpatul a ameninţat-o spunându-i „îţi arăt eu ţie viol”, se arată în motivarea instanței.

”De asemenea, soțul femeii amenințate, a precizat că se află în stare conflictuală cu vecinul său  de mai mulţi ani, iar în data de 21.05.2020, în jurul orei 17.30, a fost sunat de către soţia sa, care i-a spus că a avut unele probleme cu inculpatul  (la acea vreme vecin al persoanelor vătămate). În momentul în care persoana vătămată a ajuns în bloc l-a întâlnit pe inculpat, care se afla sub influenţa băuturilor şi care l-a ameninţat spunându-i că îi va arăta el lui, îl va rezolva pe el și pe familia lui, îi va viola familia, ameninţări care i-au creat persoanei vătămate o stare de temere”, se mai arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații din Alba Iulia l-au condamnat pe bărbat la o amendă penală de 6000 de lei. Bărbatul mai avea o condamnare pentru loviri sau alte violențe și prin calcul judecătoresc a primit cei 6000 de lei pedeapsă pentru amenințările făcute.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax